Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Detroit: Become Human

Vi har testet livet som android i Detroit: Become Human

Quantic Dream var tilbake på E3 for andre år på rad med deres Detroit: Become Human, og vi fikk teste en ny rolle...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Ventetiden på Detroit: Become Human begynner å bli veldig lang. Spillet ble annonsert på Paris Games Week i 2015, og siden den gang har det dukket opp på E3 to ganger. Tidligere har vi stiftet bekjentskap med rollefigurene Kara og Connor, hvorav den ene er en android og den andre en etterforsker som jakter på androider som har valgt å gå sin egen sti. På årets E3 fikk vi teste Marcus, en android som leder an opprøret på vegne av "arten" sin.

Alle disse tre er spillbare figurer, og det at vi kun spiller som androider gir spillet en annen tone enn det meste vi er vant med fra spill, film og litteratur. Som regel er robotene kun et verktøy, og det er i noen få øyeblikk man får se verden gjennom deres øyne. Det som gjør at Detroit: Become Human virkelig skiller seg ut er at vi får erfare verden gjennom en rekke ulike roboters øyne, samt at vi får være med på å forme disse erfaringene.

Detroit: Become Human er kanskje ikke et spill hvor du får testet evnene dine i forhold til hvor godt du mestrer kontrolleren, men det likevel bedre flyt her enn i eksempelvis Heavy Rain. Opplegget er slik at du kan spå ulike utfall i tankene og utføre dem der, noe som sørger for at du kan via all oppmerksomhet til handlingen mens den utspiller seg. Det er kanskje ikke ideelt, men det tar undersjangeren med filmatiske spill (som Quantic Dream er kjent for) et skritt i riktig retning. For figuren Connor sin del er det dessuten et nyttig verktøy å kunne se og analysere hendelsene.

Dette er en annonse:
HQ

Vi fikk se en ny scene i år som bød på to forskjellige gjennomspillinger. Marcus og makkeren North er ute for å slippe fri en gjeng med androider fra CyberLife-butikken, og mens den ene gjennomspillingen innebærer at de avbryter oppdraget tar den andre en langt mer dramatisk vending. I den siste blir det et oppgjør med politiet, og vi får se hvordan Connor kan velge å hevne seg på en politimann eller la ham gå. Vi antar at det siste valget setter tonen for revolusjonen og hvordan menneskene oppfatter androide-rebellene. Det også verdt å nevne at rollefiguren North er (til tross for å være en robot i et spill) en av de mest menneskelige figurene vi har sett i et spill noensinne.

Det høres kanskje ut som om denne scenen er den første i spillet, men det er ikke riktig. Da vi snakket med executive producer Guillaume de Fondaumière, fikk vi forklart at hendelsene i forkant av dette oppdraget vil sørge for at du er i en bestemt sinnsstemning (avhengig av tidligere valg).

Detroit: Become Human
Dette er en annonse:

Vi fikk også teste scenen vi bare så i fjor, altså den hvor Connor befinner seg i en leilighet hvor en android holder husets datter som gissel (etter å ha drept faren hennes). Nysgjerrige som vi er, testet vi en rekke ulike scenarioer, og vi har liten grunn til å tvile på Quantum Dreams påstand om at dette er det spillet de har laget hvor historien har flest forgreininger. Utvikleren forteller at strukturen er den samme gjennom hele spillet, men vi vet ikke om alle scenene vil ha et like rikt utvalg av mulige utfall. Da vi snakket med de Fondaumière i etterkant, fortalte han at selv om du velger mellom voldelig og pasifistisk revolution, vil valgene aldri være så enkle som "ja" eller "nei", "svart" eller "hvitt". Det skal være mer nyansert enn som så.

HQ

Sammensetningen av perspektiver er virkelig en snedig greie. Vi har den "nyfødte" Kara som er nysgjerrig på livet og hennes plass i verden, den pliktoppfyllende Connor, og til slutt Marcus som har frigjort seg selv og nå kan frigjøre andre. Gjennom historiens løp har menneskeheten stått overfor lignende dilemmaer, og det er kanskje dette som gjør Detroit: Become Human interessant. I bunn og grunn handler det ikke om roboter, men om hvordan vi mennesker forholder oss til oss selv og andre.

Menneskenes forhold til roboter er problemfylt selv uten revolusjonen, og for oss i den virkelige verden står vi som samfunn overfor at kunstig intelligens tar over stadig flere arbeidsoppgaver. Vi snakket også med den kreative drivkraften i Quantic Dream, nemlig David Cage, og han sa følgende:

"We worked very hard on imagining in a very realistic way what the future will be for us, and we looked at different researchers, and we found some of them saying that maybe unemployment rates will raise up to 30-35%, just because we'll replace human beings with machines every time we can. They're never tired, they never complain, they're never sick, they can work 24 hours a day, so why use a human when you could have a machine? I think this is going to be a very interesting topic in the near future, and this is something we want to touch on with Detroit."

Detroit: Become HumanDetroit: Become Human

Det er mange ting vi er nysgjerrige på å utforske i spillet. Et eksempel er merket og armbåndet som androidene må bære, noe som har ganske klare paralleller til vår egen historie. Et annet er hvordan den frie viljen robotene får fra Marcus vil bli. Er den egentlig helt fri? Dette er svar vi ikke får ennå, men forhåpentligvis kan Quantic Dream snart sette en dato for når vi for teste Detroit: Become Human i sin helhet.

HQ

Relaterte tekster

Detroit: Become HumanScore

Detroit: Become Human

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Hva skjer hvis roboter trosser sin programmering og utvikler fri vilje og selvbevissthet? Det er noe av tematikken som berøres i Detroit: Become Human.Loading next content