Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Super Mario Odyssey

Vi testet Super Mario Odyssey på E3

Super Mario ser ut til å være tilbake i storform med et nytt eventyr til Nintendo Switch. Vi fikk en testrunde på E3, og her er inntrykkene...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Overraskelse! Bowser er tilbake. Han har kidnappet Peach, unnsluppet Mushroom Kingdom, og denne gangen har hatt tatt henne med til den andre siden av kloden. Dette krever ny innsats fra rørleggeren vår, og han må ut på en lang reise for å redde henne kongelige høyhet. Super Mario Odyssey tar serien tilbake til den åpne strukturen vi kjenner fra Super Mario 64, altså med mange forskjellige kongeriker å utforske.

Seks av disse har blitt avslørt, og under vår testrunde med spillet fikk vi lov til å Tosterana. Dette er en liten ørkenby, og innbyggerne ligner på dødninghoder. Spillet pekte oss i riktig retning, men vi kunne ikke dy oss fra å utforske litt. Vi løp, hoppet og rullet rundt i Tosterana på jakt etter skjulte skatter, og der var det folk vi kunne snakke med, butikker vi kunne besøke og vakre utsikter å nyte. Selve utforskingen i spillet var en fryd, og det takket være interessante miljøer og bunnsolid plattforming.

Super Mario Odyssey
Dette er en annonse:
Super Mario OdysseySuper Mario OdysseySuper Mario Odyssey

Vi fikk også lov til å sjekke ut New Donk Citys gater, som var en verden fylt med mennesker. Det var veldig rart å se Mario i interaksjon med disse, men i likhet med ørkenbyen var dette også et fantastisk sted å utforske. Her fantes taxier Mario kunne hoppe på, mopeder han kunne kjøre og gatelykter å svinge seg i. Vi så også en haug med referanser til andre Nintendo-titler, som gatene "Cranky Avenue" og "Dixie Street", og med butikker som "Diddy's Mart" var det fristende å anta at Donk City er stedet det første Donkey Kong-spillet er satt til.

Der møtte vi Pauline, som hadde blitt borgermester i New Donk City, og hun ba Mario om hjelp til å samle sammen et jazzband til byfestivalen. Dette var også hovedoppdraget vårt i demoen, og med alle deltagerne på plass kunne vi nytt bandet spille og Pauline synge. Dette var imidlertid ikke det eneste byen hadde på lager.

New Donk City var nemlig veldig stor til å være et Mario-brett, med mange skjulte områder og hemmeligheter vi kunne finne. Grønne rør og andre teleporteringsanordninger sendte oss til lukkede områder, og der var det kamp og plattforming som var hovedfokus. Der måtte vi mestre trippelhopp, vegghopp og rulling for å kunne samle inn de såkalte Power Moons områdene skjulte. De er ikke kritisk viktige for å komme seg videre i spillet, men de fungerer som drivstoff til romskipet Odyssey som Mario bruker til å reise mellom kongerikene.

Dette er en annonse:

Vi fikk kikke litt på innsiden av dette romskipet også, og der fant vi blant annet en garderobe med både klassiske og mindre kjente antrekk fra Marios fortid. Vi spanderte på oss en stripete dress, og denne så ganske så bra ut der han løp gjennom ørkenen på leting etter mynter.

Super Mario Odyssey
Super Mario OdysseySuper Mario OdysseySuper Mario Odyssey

Mario er som kjent ikke alene på denne reisen, for med seg har han den nye figuren Cappy. I spillet tar han formen til Marios ikoniske hatt, og deretter kan du kaste ham for å angripe fiender eller samle mynter. Kontrollen av Cappy virket enkel og grei, og slik vi opplevde det fikk vi som regel den responsen vi forventet.

Cappys beste evne er utvilsomt at han kan ta over andre figurer, både venner og fiender av alle slag. Alle man overstyrer har unike evner, og som du sikkert har sett inkluderer dette en Tyrannosaurus Rex. Du leste riktig. Enda bedre er det at du kan inkludere en venn som kan styre det du velger å overstyre med Cappy.

Enten det er gjennom Cappys kule evner, de nye områdene eller alle hemmelighetene, så ser det ut til at Super Mario Odyssey blir fullt av overraskelser. Eksempelvis gikk vi gjennom et rør som endte opp i en 8-bit-verden, og vi gleder oss til å oppdage flere slike. 27. oktober får vi svaret på om hele spillet er like interessant, for da slippes det til Nintendo Switch.

HQ
Super Mario Odyssey
Super Mario Odyssey
Super Mario Odyssey

Relaterte tekster

Super Mario OdysseyScore

Super Mario Odyssey

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Eirik har tatt på seg olabuksen, den rød genseren og hatten, de hvite hanskene, og løsbarten for anledningen. Var det verdt strevet eller er ikke Mario det samme lenger?Loading next content