Norsk
Gamereactor
Videos
Forza Motorsport
HQ

Forza Motorsport - Videogjennomgang

Vi deler en rekke tanker og meninger om Turn 10's nyeste racingtittel.

Audio transcriptions

"Etter flere forsinkelser og det som på utsiden har virket som en ganske utfordrende utvikling, Turn 10 Studios er endelig klare til å lansere Forza Motorsport.
Hvis du har spilt et Forza Motorsport-spill før, vet du at dette ikke er en racingsimulering i samme grad som Assetto Corsa eller R-Factor."

"Det minner mer om Gran Turismo-serien, der spillingen er designet med konsollspill og kontroller i fokus, og dermed er ikke racingsystemene og -mekanikken like komplekse som i simuleringsracere som er bygget med hjul og lignende i tankene.
Når alt dette er sagt, befinner Forza Motorsport seg i samme limbo som Gran Turismo 7.
Turn 10 har tydeligvis lagt ned mye arbeid i å få dette spillet til å virke så ekte som mulig."

"Bilene er detaljerte og ligner virkelig på sine virkelige motstykker, særlig når du bruker det grafiske alternativet som prioriterer grafikk fremfor ytelse.
Dette gjelder også sporene og utformingen av dem.
Det er lagt stor vekt på å få hvert enkelt spor til å føles så nøyaktig som mulig, og det er oppnådd i stor grad.
Men Turn 10 har gjort mye ut av seg når det gjelder utseendet på spillet, og ærlig talt føles det ikke helt uovertruffent rent visuelt."

"Når det gjelder selve racingen, har Forza-spillene alltid hatt en fysikkstil der bilene føles som om de sklir over hele banen på is, og det er tilfellet her også.
Etter hvert som du presser bilene til det ytterste, sklir de rundt med hvinende dekk i hver eneste sving, og dette har alltid ført til at vi har vært nødt til å stille inn bilene våre slik at de mangler fart, men har bedre kjøreegenskaper for å få den beste tiden ut av hver sving."

"Men selv om fysikken unektelig spiller på Forza-temaet når det gjelder dekk og kjøreegenskaper, føles resten fantastisk.
Uansett hvilken bilklasse eller biltype du velger, vil du merke at bilene har en viss tyngde når du kjører dem rundt på banen.
Du kommer til å kjenne forskjellen i materialet som hver bane består av, og du merker det i det sekundet du går for dypt inn i en sving og dekkene berører en jordflekk."

"Når det regner, øker de ujevne vannpyttene utfordringen betraktelig, ettersom du havner i akvaplan hvis du treffer en stor vannmasse, noe som er lett å legge merke til takket være den flotte vannfysikken.
Når det gjelder racing, er det et par virkelig bisarre irritasjonsmomenter. For det første er den kunstige intelligensen i dette spillet forferdelig.
Uansett om du setter sjåføren til vår vanskelighetsgrad eller setter den til den laveste, vil AI-en bremse når den ikke trenger det, forårsake krasj og dytte deg av banen, går bredt ut i svingene og ødelegger sine egne runder, for så å komme tilbake på banen og fortsette å legge seg på racinglinjen og ødelegge runden din."

"I tillegg til dette brukes den opptjente kredittvalutaen bare til å kjøpe biler.
Forza Motorsports progresjons- og oppgraderingssystem krever at du fortsetter å kjøre én bil for å øke nivået og låse opp nye oppgraderinger for den spesifikke bilen.
Hver bil har 50 nivåer å fullføre, og med over 500 biler å kjøpe ved lansering, kan du allerede nå se at det er et seriøst marerittaktig progresjonssystem som er lagt inn i dette spillet."

"Dette progresjonssystemet er rett og slett utmattende. Men når du beveger deg forbi karrieremodus og i stedet ser på flerspillersiden, kommer Forza Motorsport virkelig til sin rett.
Ekte spillere er langt bedre å konkurrere mot enn den kunstige intelligensen, og med en øvelses-, kvalifiserings- og løpsdel for hvert arrangement er alle aspekter av onlineopplevelsen viktig.
Og hvis du er bekymret for at du skal bli plaget av online-spillere, har Turn 10 funnet en genial løsning på dette: Spillerne rangeres ikke etter antall vunne løp eller lignende, men etter hvor sikre de er i trafikken."

"Jo bedre og renere du kjører, jo høyere rang får du, og jo bedre kvalitet vil du finne i online-lobbyene dine.
Med tonnevis av arrangementer av ulike slag er flerspillerdelen uten tvil den beste delen av Forza Motorsport-opplevelsen.
Alt i alt er Forza Motorsport en svært godt laget racerbil med fantastisk grafikk, topp ytelse, glimrende menyer som føles intuitive og raske, og en god fysikkmotor som driver det hele."

"Det er lagt stor vekt på detaljer, og det er tydelig at Turn 10 har lagt stor vekt på kvalitetskontroll, for dette spillet føles nesten så polert som et spill kan bli.
Det er mye å feire med denne tittelen, men, og ja, dette er en merkelig sammenligning, ettersom Forza Horizon først og fremst er en arkaderacing-serie, vil den slite med å oppnå tilnærmelsesvis samme suksess som lekeplassserien som utmerker seg med sine fascinerende og morsomme elementer."

Anmeldelser

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere