Norsk
Gamereactor
Videos
Alan Wake 2
HQ

Alan Wake 2 - Videogjennomgang

Remedy Entertainment's nyeste tittel setter oss tilbake i den berømte forfatterens sko mens han forsøker å unnslippe Dark Place, mens hovedpersonen Saga Anderson oppklarer et foruroligende mysterium. Her er våre tanker om Alan Wake 2.

Audio transcriptions

"Alan Wake 2 er et av de modigste AAA-spillene vi noensinne har spilt.
Det er ikke modig i den forstand at et utall mekanikker og systemer har blitt presset ut av spillet.
sammen for å illustrere en eller annen form for avansert fantastiskhet, for spillet vi har her er på mange måter ganske enkelt."

"Den er modig fordi den er så uatskillelig fra det studioet som skapte den, en visjon så rendyrket at det er vanskelig å forstå hvordan Remedy overbeviste partneren Epic Games om å finansiere det.
Hvis A24, som har betalt regningen for noen av de mest skjellsettende skrekkfilmene fra de siste ti årene, plutselig hadde 250 millioner dollar å rutte med og ikke trengte å gå på kompromiss med en spesifikk visjon, ville de laget Alan Wake 2."

"Ok, vi begynner med ros, og den er velfortjent, for Alan Wake 2 er ulikt alt annet.
alle andre AAA-produksjoner ved at det føles som ren kunstfilm, men sammen med det episke proporsjoner i selv de dyreste produksjonene.
Dette er Remedy, og kanskje først og fremst Sam Lake, når det er på sitt mest Remedy-aktige, og det er vanskelig å ikke føle seg forundret over at et studio med en så klar idé om hva de vil gjøre ville sette all markedslogikk til side i en direkte jakt på å lage den beste versjonen av filmen."

"spillet de ønsker å lage.
Ingenting mindre.
Ikke noe mer.
Ok, vi stopper nå.
Så hva handler Alan Wake 2 om?
Oppfølgeren fortsetter, pussig nok, tretten år etter hendelsene ved Cauldron Lake i det første spillet, noe som er den samme tidsperioden som har gått siden lanseringen i 2010."

"FBI-agenten Saga Anderson ankommer Bright Falls for å etterforske en rekke ritualiserte drap rundt innsjøen av det som ser ut til å være en slags kult.
Likene tyder på at de har ligget i innsjøen over lengre tid, Men de har ikke druknet, og hvorfor beskriver manuskriptsidene rundt åstedene nøyaktig hva etterforskerne tenker?
I mellomtiden, etter alle disse årene, prøver Alan å rømme fra det overnaturlige fengselet kalt The Dark Place, som han plasserte seg selv i for så mange år siden, og gjennom Saga blir han inspirert til å grave dypere etter en vei ut."

"Alan Wake 2 er et survival horror-spill med stor S og H. Kontrollene er tyngre, direkte konfrontasjoner med fiender er mer sparsomme, og et mylder av adrenalinpumpende adrenalinpumpende effekter har blitt blandet med den gjenkjennelige spillformelen for å sikre at en tung teppe nesten håndgripelig atmosfære omslutter spilleren fra start til slutt."

"Måten du faktisk spiller Alan Wake 2 på, vil som nevnt virke kjent for de fleste, ettersom du utforsker ofte store, ofte trange og lineære områder for å finne oppgraderinger, viktige ressurser og ekstra informasjon om Bright Falls og området rundt, mens du bruker lommelykten.
til å bryte ned fiendens skjold og skyte etterpå for å forsegle avtalen, for å si det sånn."

"Noen vil kalle det mekanisk rudimentært, og du må si deg enig med dem, men bare fordi det grunnleggende gameplayet er gjenkjennelig, betyr det ikke nødvendigvis at det er en hindring.
I Alan Wake 2 er mekanikken, systemene, historiefortellingen og verdenen rundt deg i perfekt harmoni.
harmoni, og takket være små justeringer her og der er spillet alltid uhyggelig, men aldri for lett og aldri for vanskelig."

"Det er ganske tydelig at Remedy har fokusert mer på å holde avstand mellom fiendene, posisjonere for å holde deg på tærne til enhver tid, og til slutt sørge for at hvert eneste møte med en fiende føles meningsfylt.
Det å spille Alan Wake 2 er en tung, innflytelsesrik og bevisst reise inn i hjertet av ondskapens kjerne, der to mennesker som takler et problem fra to svært ulike utgangspunkt, arbeider sammen på tvers av realiteter for å utfordre mørket."

"Det er en hårreisende historie som ikke sparer på verken effektive fysiske detaljer eller blodsutgytelser.
som skrekkentusiaster oppsummerer det, eller adrenalinpumpende effekter.
Karakterene er velskrevne og godt realiserte, og viktigst av alt er det en Twin Peaks-aktig rarhetsfaktor som er unik for Remedy."

"Som David Lynch har gjort tidligere med Twin Peaks, men også med mange andre verk som som Inland Empire, kokes det bisarre sammen med det konvensjonelle og hverdagslige, noe som skaper en slags konstant urovekkende følelse som sitter i ryggmargen hele veien.
Det fungerer med andre ord."

"Det er noen få linjer som er litt for direkte, som om Remedy ikke helt har fått det til rett i stilen, og disse kommer ofte fra Saga, som spesielt i spillets første halvdel av første kapittel, fremstår som litt mer blåøyd enn hun utvilsomt er.
Det er imidlertid bare noen få tilfeller her og der, og generelt sett leverer Remedy et utmerket manus som opprettholder mystikken, uklarheten og tiltrekningskraften hele veien."

"For å vende tilbake til A24-analogien, er det virkelig utrolig at Remedy ikke bare lager spill basert på på så kompromissløse visjoner, men også klarer å kombinere det med åpenbart avansert teknologi.
Den nye versjonen av Northlight-grafikkmotoren leverer ikke bare relativt flotte spill, men også en karaktermodeller, men kanskje viktigst av alt, landemerkeaktige, fantastiske miljøer som er som bare blir enda bedre av studioets mesterlige sans for lyssetting, innvendig plassering og strukturering av sekvenser og scener."

"I likhet med Control er alt godt timet og organisert og ser fantastisk ut, men til forskjell fra Controls eldste hus, finner Remedy magien ved å plassere skrekken under huden.
av det hverdagslige, akkurat som i Twin Peaks, og som et resultat er Alan Wake 2 både en dyd og en dyd.
å se på og å lytte til."

"Vi kan ende opp med å angre på hvor mye vi har falt for Alan Wake 2.
Nå er denne anmeldelsen absolutt ikke skrevet for å passe inn i en kritisk konsensus som vi ikke kjenner.
vi ennå ikke vet noe om, men det er alltid sårbart å tre ut av skyggene og proklamere at du anser et spill for å være et mesterverk."

"Men Remedy fortjener den æren.
De fortjener all den rosen vi kan få for å være modige nok til å lage noen spennende designvalg som begrenser Alan Wake 2s masseappell, men som øker fornøyelsen for de som ikke de av oss som er igjen."

"De fortjener at vi kaller dette spillet det vi mener det er, et mesterverk.
De fortjener en tier, og selv om spillbransjens drømmeprins kommer til å bade i Game of the Year-utdelingen i desember, kommer vi til å tenke på Cauldron Lake."

Anmeldelser

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere