Norsk
Gamereactor
Videos
HQ

GRTV News - Take-Two sier opp hundrevis av ansatte

Det store forlaget har gjort akkurat det de sa at de ikke ville gjøre.

Audio transcriptions

"Hei alle sammen og velkommen tilbake til en ny episode av GRTV News, i dag skal vi snakke om om en veldig stor ting som har skjedd i spillbransjen igjen, og det er noe som vi har snakket om hele året, ikke så mye i det siste faktisk, første kvartal av året var det veldig overveldet av slike nyhetssaker, og så tok det en pause."

"en liten pause, men nå er vi i gang igjen. Det er permitteringer, og det er et stort selskap.
Vi har allerede sett det i år, vi har sett Microsoft foreta store permitteringer, og vi har sett sett EA gjøre store nedbemanninger, nå ser vi Take-Two gjøre store nedbemanninger, og dette gjør vondt på mange måter.
av flere grunner, som vi skal se nærmere på, så med det som utgangspunkt, la oss se nærmere på nyheten."

"Take-Two sier altså opp over 500 ansatte etter tidligere ikke å ha hatt noen planer om å gjøre det, i tillegg til å har et ukjent antall spillprosjekter blitt lagt ned.
Det er ikke så lenge siden Take-Two-sjef Strauss Zelnick uttalte at selv om de har lagt ned ønsket å spare penger, var det ingen planer om å si opp ansatte, men dette viste seg å være ikke å være tilfelle, for ikke bare er Take-Two nå i ferd med å permittere ansatte de sier også opp mange folk."

"Som IGN skriver har Take-Two kunngjort at de planlegger å si opp 5 % av det totale antallet ansatte.
av ansatte, noe som utgjør 579 ansatte, viser hvor store Take-Two er, ikke bare at de er at de også legger ned et ukjent antall prosjekter under utvikling, vi vet ikke hvilke prosjekter har blitt berørt eller hvordan permitteringene er fordelt, men vi forventer at meldinger fra ulike utviklere vil fylle noe av tomrommet i løpet av kort tid."

"Take-Two har sagt at de er i ferd med å strømlinjeforme organisasjonsstrukturen.
Dette er en del av den såkalte kostnadsreduksjonsplanen som ble satt i gang for et år siden, og som har Zelnick gjentatte ganger uttalt at oppsigelser ikke er en del av den overordnede strategien.
og han sier at vi ikke har gjort noe konkret med det ennå."

"vår største utgiftspost er faktisk markedsføring, og vi tror vi kan optimalisere den, vi har også utgifter til tredjeparter, programvare, andre leverandører, forsyningstjenester, og vi har alltid finner muligheter der.
Det vanskeligste er å si opp kolleger, og vi har ingen aktuelle planer, sa han den gang."

"Grunnen til at dette er helt for jævlig, er ikke bare fordi Take-Two på forhånd har sagt at vi ikke har noen planer.
at de ikke kommer til å si opp noen og at de har gjort dette, det er også fordi...
Take-Two er forlaget som skal utgi Grand Theft Auto 6.
Grand Theft Auto 6 kommer sannsynligvis til å bli et av de mest vellykkede spillene vi har sett på noensinne har sett, og det kommer til å tjene mye penger."

"Du vet, Grand Theft Auto eksisterer i det samme mainstream-miljøet som Call of Duty, FIFA, eller EA Sports FC, som de heter nå for tiden, den typen spill, de som der det egentlig ikke spiller noen rolle hva som skjer i dem på årsbasis, eller hva som når de kommer ut eller slike ting."

"Folk dykker og flokker seg rundt disse spillene, som Pokemon også, det er et annet spill, alle strømmer til Pokemon-spillene når det kommer et nytt.
Og Grand Theft Auto 6 kommer sannsynligvis til å bli et av de mest vellykkede videospillene i verden.
gjennom tidene i økonomisk forstand, hvis man skal dømme etter oppmerksomheten som bare avsløringstraileren som var 90 sekunder lang, også fikk."

"Så Take-Two har denne massive inntektsstrømmen i nær fremtid, vi vet ikke når GTA 6 faktisk kommer, men mange forventer at det kommer i første kvartal 2025.
på grunn av måten de formulerer seg på i regnskapene sine, men vi vet faktisk ikke annet enn at det kommer neste år."

"Men poenget er at når det kommer, kommer Take-Two til å tjene mye penger på det.
og av en eller annen grunn har dette selskapet, som allerede har sagt at markedsføring er deres største utgiftspost har bestemt seg for å si opp mange ansatte.
Så det er vanskelig å svelge av mange grunner, det gir et inntrykk av, nok en gang bare tegner et svært dystert bilde av bransjen vi jobber i her, så det er skuffende..."

"når man ser slike historier, for man kan ikke unngå å tenke at det sikkert er noe som det fantes en annen måte å redusere kostnadene på uten å sette nesten 600 mennesker på gaten fra jobben.
Og det er ingen tvil om at når vi kommer til neste regnskapsår, eller ved slutten av neste regnskapsår eller kanskje til og med på slutten av regnskapsåret 2023-2024."

"regnskapsåret, er jeg ikke i tvil om at vi kommer til å se at Straszelnik har fått en svært velsmakende bonus også, for det er det ledere gjør, det er slik de gjør, du vet, de de får enorme summer for å gjøre jobben sin, og du ser på det og tenker: Hvor er balansen her?
Men ja, poenget er, uten at jeg skal snakke mer om poenget med permitteringer, poenget er at Take-Two har sagt opp mange folk, rundt 5 % av arbeidsstokken."

"som en del av en slags strømlinjeforming, som de kaller det, strømlinjeforming, men ja...
etter hvert som vi får vite mer om hva dette egentlig er, inkludert hvilke prosjekter som blir kansellert, hvor oppsigelsene kommer fra, hvilke studioer og utgivere og så videre...
som er en del av Take-Two-familien, vi skal sørge for å holde dere oppdatert."

"oppdatert, så følg med for mer om det, ellers er vi tilbake i morgen med neste GRTV News, så følg med på det, og ja, vi ses i neste sending. Ha det bra, alle sammen."

GRTV News

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere