Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Viking: Battle for Asgard

Viking: Battle for Asgard

Underverdenen har invadert Midgard med sin udøde armé i strategikongene Creative Assemblys neste spill. Enorme slagmarker, ildsprutende drager og bloddryppende økser - velkommen til Viking...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Skarin er gudenes fighter. Plukket ut av Odin og Freja for å befri Midgard fra underjordens Hel og hennes udøde hær. I en orgie av blod og ildspyttende drager skal både Midgard og Asgård reddes i strategimesterne The Creative Assemblys kommende actionspill.

De siste årene har dere fått besøke det antikke Hellas og dens mytologi i en rad ulike spill som God of War og Titan Quest, og dette har vist seg å være en historieleksjon som folk har satt pris på. Men nå er det jaggu meg på tide at noen tar affære slik at vi her i nord får utforske vikingenes Midgard og den nordiske mytologi. The Creative Assembly besøkte vikingenes verden allerede i Medieval-utvidelsespakken Viking Invasion som ble gitt ut i 2003. Her kunne du styre horder av vikinger på deres blodtørstige plyndringsferd gjennom store deler av Europa. Når man denne gangen blander inn enorme "God of War"-inspirerte kampscener og beleiringer er forventningene naturlig nok høye. Og naturligvis får man enda mer frihet til å gjøre det man ønsker!

Viking: Battle for Asgard utspiller seg på tre øyer som utgjør Midgard. De få vikingene som overlevde Hels invasjon er i fangenskap og det første Skarin må gjøre er å befri så mange vikinger som mulig, før man går til angrep på de udødes festning. Man kan til en viss grad selv bestemme hvilken rekkefølge man vil håndtere oppdragene i på hver øy, men visse ting må skje i en bestemt rekkefølge. Under demonstrasjonen i Leipzig fikk vi for eksempel se hvordan vikingene brukte en rambukk for å innta en steinborg. For å få tilgang til dette verktøyet måtte man for øvrig gjøre et oppdrag ved et sagverk.

Brutalt er Battle for Asgard uansett hvordan du ser på det. Med Skarin kan man velge mellom å smyge seg frem, infiltrere og sabotere, eller man kan buse frem som en skikkelig viking, og knuse all motstand som i veien. Lykkes man med å overraske fienden kan man henrette dem brutalt, blodig og effektivt. På slagmarken tar dine vikingkompiser seg av de vanlige fiendene, så du kan konsentrere deg om de litt større motstanderne. Når du har mørbanket disse med øks og sverd, så kan du klarte opp på ryggen deres og bore sverdet ditt inn i for eksempel nakken så blodspruten står. Herlig udødt blod, og jeg tror vi med sikkerthet allerede kan si at Viking: Battle for Asgard kommer til å få høyeste aldersgrense her til lands.

Dette er en annonse:

Skarin er ikke bare en stor kriger. Takket være at han kjemper på gudenes vegne mot Hel, så har han magiske evner og kan tilkalle en fin liten drage som kommer ned fra himmelen og setter fyr på de udøde hordene. Til og med de døde har litt magi på sin side og nøkkelen i mange kamper er å lokalisere og eliminere de shamaner som stadig vekk sender nye forsterkninger fra underjorden til Hels armeer.

Viking ser ut til å bli en forrykende actionopplevelse, omtrent i samme gate som God of War-spillene, men med en rekke nye og spennende idéer. Måten man har gjort dypdykket i verdenen rundt krigeren fra Sparta i God of War, burde utmerket godt la seg overføre til det mytiske og kalde nord, det er nok av store slag og mektige myteomspunnede guder og krigere. Hvis Creative Assembly holder tunga rett i munnen og sørger for at alt er finpusset før lansering, kan dette nesten bli en helt ny spillsjanger, og det er jo ikke hver dag man opplever.

Viking: Battle for Asgard
Viking: Battle for Asgard
Dette er en annonse:
Viking: Battle for Asgard
Viking: Battle for Asgard
Viking: Battle for Asgard

Relaterte tekster

Viking: Battle for AsgardScore

Viking: Battle for Asgard

ANMELDELSE. Skrevet av Trym Haugerud

Den britiske utvikleren Creative Assembly har de kastet seg inn i actionsjangeren med en hvithåret viking i hovedrollen...Loading next content