Norsk
Gamereactor
artikler
Halo: The Master Chief Collection

117 gode grunner til å vende tilbake til Halo-universet

Eller i det minste fem...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

La oss kalle en spade for en spade; 343 Industries tabbet seg ut da de lanserte Master Chief Collection. Til de grader. Enorme matchmaking-problemer, endeløse glitcher og plutselige spillkræsj var bare noen av faktorene som bidro til en ekstremt dårlig opplevelse.

Jeg og samboeren min hadde plukket opp en kopi hver, men å spille gjennom Master Chiefs eventyr sammen skulle vise seg å være vanskeligere enn å fullføre hele sagaen på LASO (Legendary, All Skulls On). Spillinvitasjoner gikk ikke gjennom, og de få gangene de var suksessfulle var resultatet tortur i form av forferdelig lagg.
Da vi i stedet testet flerspilleren, ble vi sittende å vente på en match så lenge at vi nesten grodde røtter. Problemene ble ikke fikset umiddelbart heller, og det tok flere måneder før forbedringene virkelig ble synlige.

Etter store mengder med oppdateringer, patcher og tålmodighet, er det nå endelig mulig å nyte Halo-sagaen slik den var ment; som en sømløs reise gjennom en episk romopera av galaktiske proporsjoner.

Og i forbindelse med det, her er fem gode grunner til hvorfor Master Chief Collection fortjener en ny sjanse:

Dette er en annonse:

1. Halo 2 Anniversary
Halo 2 har fått den samme behandlingen som forgjengeren, og ser helt nydelig ut. I tillegg har alle cutscenes fått en monumental oppgradering, og kan kun beskrives som visuell lykke. Man kan fremdeles hoppe frem og tilbake mellom hvordan spillet både så ut og hørtes ut da det først ble sluppet og den nye utgaven ved ett enkelt knappetrykk, og overgangen er kollossal. Ett øyeblikk er jeg en pubertal 13-åring iført kun en bokser med pokémon-motiv som vandrer rundt i New Mombasa, og i det neste er jeg en 22 år gammel mann som sikler over de teknologiske fremskrittene spillbransjen har oppnådd, fremdeles i samme undertøy.

Halo: The Master Chief Collection

2. Musikken
Det er vel ekstremt få mennesker på denne flytende ballen i verdensrommet som ikke kjenner igjen de musikalske munkene, etterfulgt av tunge gitarriff i det som er en av de mest kjente spillåtene gjennom tidene. Martin O´donnell er intet mindre enn et geni, og han danner bakteppet for Master Chiefs dramatiske reise med sin vakre musikk.

Halo: The Master Chief Collection
Dette er en annonse:

3. Fenomenal flerspiller
Jeg har alltid ment at Halo skal spilles sammen med andre. Enten det er snakk om å spille gjennom historien sammen med tre venner på høyeste vanskelighetsgrad, kjøre for full guffe i en fullstappet warthog over en slagmark spekket med blod og eksplosjoner på Valhalla for å stjele flagget til det blå laget, eller gleden i å drepe dine egne venner med et energy sword på Lockout, så er flerspilleren i Halo noe av det morsomste som finnes.

Halo: The Master Chief Collection

4. Spektakulær spillpakke
Master Chief Collection er uten tvil den beste spillpakken siden The Orange Box. Pakken inneholder Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 og Halo 4. Du får altså fire fantastiske spill til prisen av ett, og hele sagaen på en eneste disk. I tillegg får du over hundre flerspillerkart.
Ja, du leste riktig. Over. Hundre. Flerspillerkart.

Halo: The Master Chief Collection

5. Minnene
"Husker du den gangen vi lagde en racerbane høyt oppe i luften i Forge, og kjørte kappløp med mongoose og warthogs mens en av oss prøvde å skyte de andre med rocket launcher? Eller den gangen vi satt oss fast i den store viften på Zanzibar og ble klistret til blodige pannekaker? Eller hva med den gangen vi spilte Zombies på Rat´s Nest, og vi skrek så høyt at vi ble kastet ut av moren din?" Disse spørsmålene dukker ofte opp i samtaler med vennene mine, og er i min mening hvorfor Halo er så utrolig gøy. Siden det er spill som nytes best sammen med venner, så skapes det hysterisk morsomme situasjoner og uforglemmelige minner. Jeg husker for eksempel godt hvordan jeg og klassekameratene mine forbipasserte skolens brannmur slik at vi kunne pumpe hverandre fulle av bly i Blood Gulch i tre år, mens læreren pjattet videre om algebra og fotosyntese. Ikke at det anbefales, samtlige bor nå i kjelleren hos foreldrene sine. De klager dog ikke, med sine fulle kjøleskap og gratis internettilganger.
Ei heller spiller de mindre Halo.
Løp og kjøp.

Halo: The Master Chief Collection

Relaterte tekster

1
Halo: Reach (PC)Score

Halo: Reach (PC)

ANMELDELSE. Skrevet av Claus Larsen

Master Chief Collection kommer nå på PC-plattformen, ett spill om gangen, og vi starter med Reach.Loading next content