Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

13 ting du må vite om MGS V: Ground Zeroes

Prologen til Metal Gear Solid V er rett rundt hjørnet. Endelig. Vi har prøvespilt og gir deg noen essensielle ankepunkter som definerer det nye kapitlet i sagaen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

1. Tenk på det som en klassisk Metal Gear Solid-demo

Husker du det første åpne området i det første Metal Gear Solid-spillet til Playstation 1? De første skrittene du tok på Shadow Moses Island, enten som en del av hovedspillet eller i demoen Konami ga ut? Området der du snek deg mellom de firkantede bygningene for å unngå vaktene og jobbet deg frem til helikopterplattformen? Der fant du en pappeske du kunne gjemme deg i, slik at du kunne krype rund og tulle med den kunstige intelligensen til soldatene. Designmessig er den amerikanske millitærbasen i Ground Zeroes lagt opp på samme måte, og i løpet av kort tid lusker du rundt og forvirrer soldatene bare for moro skyld.

2. Ja, det er bare to timer langt

To timer er alt du trenger for å gjennomføre historien. Vi lot klokka gå mens vi testet spillet, og selv med en solid dose utforsking i millitærbasen hadde vi ikke holdt på lengre enn i to timer og 23 minutter da rulleteksten dukket opp. Hvis du vet hva du driver med kan du garantert fullføre på halvparten av denne tiden.

Dette er en annonse:

3. Men det er ikke alt

Da rulleteksten var over fikk vi returnere til basen. Vi fikk også vite hvor mye av spillet vi hadde fullført så langt. Det nummeret var 9 prosent. Ved siden av hovedoppdraget byr spillet på fire sideoppdrag. Alle utfolder seg i samme område, men på forskjellige tider på døgnet. Når du har fullført disse har prosentandelen økt til 20.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

4. Rankings og Collectables

Dette er en annonse:

Ett ord som oppsummerer Ground Zeroes? Gjenspillingsverdi. Alle oppdragene har en poengsum og en karakter knyttet til seg, og disse resultatene lastes opp til et leaderboard. Å være best i vennegjengen gjør alltid mye for motivasjonen, og det gjelder naturligvis å være rask, smidig og lydløs for å oppnå best mulig resultat. Ved siden av jaget etter best mulig karakter er det plenty av collectables å finne, som kassetter og XOF-symerker.

5. Få filmklipp

Hvis du ser bort fra den lange introfilmen, som du sikkert har sett allerede i traileren, samt en tilsvarende lang film på slutten, har Kojima droppet de lange sekvensene serien er kjent for. Korte samtaler oppstår av og til, men disse er valgfrie og varer sjelden i mer enn et minutt eller to. Dessuten kan du fortsette å snike deg rundt mens du lytter til dem.

6. Reflex Mode

Hvis du blir oppdaget viser MGS-seriens nyeste mekanikk sitt ansikt. Reflex Mode kommer ikke til å falle i smak blant de mest hardbarke stealth-entusiastene, men de fleste vil nok like nyheten. Når noen oppdager deg går nemlig tiden over i slow motion, slik at du får litt ekstra tid til å uskadeliggjøre vedkommende før han rekker å kalle inn forsterkninger. Forutsetningen er at du bruker nevene eller et våpen som ikke lager lyd.

7. Musikalsk tilbaketrekning.

Hvis ting blir for hett kan du kalle inne et helikopter og trekke deg tilbake. Det gjør du fra utvalgte Evac Points rundt omkring på kartet. Etterhvert låser du også opp muligheten til evac satt til passende musikk blant annet fra PSP-spillet Peace Walker. Den kuleste musikalske tilbaketrekningen får du imidlertid med Richard Wagners klassiske Ride of the Valkyries.

8. Talk or Walk

Med R2-knapen kan du sette igang klassiske CQC-manøvre (Close Quarter Combat) og uskadeliggjøre vakter lekende lett. Holder du imidlertid knappen inne kan du gripe tak i vaktene og presse dem for informasjon. På denne måten kan du finne skjulte våpen og andre hemmeligheter du trolig ville gått glipp av ellers.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

9. Turtle Power

Som alltid må du skjule kroppene til vakter du har kvittet deg med, for å unngå at de blir oppdaget. Heldigvis er Snake en topptrent kar, som lett slenger et voksen mann over ryggen uten å ofre så mye av bevegeligheten. Du kan fortsatt jogge, du kan fortsatt skyte med den ene hånda, en fiendtlig vakt er et utmerket skjold og hvis du vil kvitte deg med en soldat permanent kan du jo alltid stikke bort til kysten og kaste han til sjøs.

10. Mark 'Em

Ble de sint av Reflex Mode? Da kommer du til å hate dette også, men det er likevel en vesentlig mekanikk i spillet. På menyskjermen finner du et minikart, men før du kan følge bevegelsene til vaktene der, må du merke dem. Det gjør du med kikkerten din, og når du først har gjort det vises en rød triangel over hodene deres til enhver tid. Når du står stille kan du til og med se de nærmeste vaktene gjennom veggene.

11. Ingen camo

Til forskjell fra Solid Snake kan ikke Big Boss tappe på veggene for å distrahere vakter. Han har heller ikke noe high-tech kamuflasjeutstyr til disposisjon. Dette er sniking etter old school-prinsippet, der det gjelder å liste seg rundt og bli en del av omgivelsene på egenhånd. For å rette oppmerksomheten til vaktene vekk kan Hr. Boss imidlertid kaste tomme magasiner på samme måte som granater, for å lage distraherende lyder.

12. Prisoners of War
Vi kan ikke ta opp scenene i spillet uten å røpe historien, men vi kan avsløre at noen av dem vil slå pusten fra deg med brutaliteten sin. Kojima og teamet legger ikke noe i mellom i skildringen av livet i Prisoner of War-basen.

13. Kiefer Sutherland
Det er fortsatt litt rart at å høre stemmen til Jack Bauer fra 24 mens vi spiller Metal Gear Solid. Når det er sagt gjør han rollen bra, og 24-vibbene fungerer faktisk ypperlig til settingen. En del av oss savner fortsatt David Hayter, men det er betryggende å vite at etterfølgeren hans i det minste gjør en hederlig innsats.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Relaterte tekster

Metal Gear Solid V: Ground ZeroesScore

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

ANMELDELSE. Skrevet av Gillen McAllister

Vi har finkjemmet hver eneste centimeter av en litt for liten militærbase. Det var over litt raskere enn vi hadde håpet, men vi hadde det i hvert fall storveis mens vi holdt på...

1
Så pent er Metal Gear Solid 5

Så pent er Metal Gear Solid 5

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Nvidia er for tiden de som dominerer grafikkmarkedet, og nå har de benyttet anledningen til å skryte litt av hvor pent Metal Gear Solid V: Ground Zeroes er når man bruker...Loading next content