Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

20 indie-spill vi gleder oss til!

Vi tar en titt på spillene som ikke tilhører noen AAA-utviklere, men som likevel får blodet vårt til å boble av forventninger...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Gjennom årene har indie-begrepet blitt litt vannet ut. Det betegnet opprinnelig utviklerhus som var "independent", altså uavhengige av utgivere, men etterhvert som indie-spill har økt i popularitet har store aktører i stadig større grad kommet inn for å sikre seg en bit av "småspillenes" kake. I denne artikkelen er vi imidlertid ikke så opptatt av å fastsette hvor grensene går. Denne listen handler heller om å trekke frem indie-perlene (vi håper i hvert fall de blir perler), men vi har naturligvis utelatt spill fra giganter som EA eller Ubisoft...

Listen er ikke rangert.

Abzû
Format: PC, PS4 - Sjanger: Eventyr - Utvikler: Giant Squid - Slippes: 2016
Spillkonseptet er i seg selv spennende nok til å sikre Abzû en plass på denne listen. Vi skal nemlig få gleden av å utforske en mystisk verden dypt nede på havets bunn. På toppen av dette er utviklerhuset bak spillet, Giant Squid Studios, grunnlagt av selveste Matt Nava. Nava hadde jobben som art director for mesterverket Journey, og Abzû ser ut til å følge i de samme majestetiske forsporene. Vi forventer en undervannsverden full a mystikk og magi, såvel som estetisk vakre omgivelser.

HQ
Dette er en annonse:

We Happy Few
Format: PC, X1 - Sjanger: Action - Utvikler: Compulsion Games - Slippes: TBA
Med 1960-tallets England som bakteppe satser We Happy Few på en unik opplevelse. Det som opprinnelig fremstår som et nesten i overkant vennlig og harmonisk samfunn, avdekkes nemlig fort som noe mørk og skremmende. Alle innbyggerne i Wellington Wells tar en lykkepille hver dag for å holde stygge tanker unna, og de som ikke ønsker å bli dopet ned skal overtales med makt!

HQ

Perception
Format: PC - Sjanger: Skrekk - Utvikler: The Deeper End Games - Slippes: TBA
I skrekkspill er det ofte slik at tingene du ikke ser er mest skummelt. Perception, tar i høyeste grad dette til hjerte, og i hovedrollen finner man faktisk ei jente som er blind. Det er likevel ikke snakk om en lydbok på TV-skjermen, da omgivelsene rundt deg kommer til syne gjennom lydbølger. Lyder som brer seg gjennom rommet etterlater et inntrykk av utformingen til herregården du er kommet for å utforske, men du "ser" sjelden lengre enn et par meter foran deg. Og hvem vet hva som skjuler seg i skyggene?

HQ
Dette er en annonse:

Cuphead
Format: PC, X1 - Sjanger: Plattform - Utvikler: Studio MDHR - Slippes: 2016
Cuphead er et tradisjonelt plattformspill, men innpakningen er av den utradisjonelle sorten. Hele spillet har nemlig en visuell stil kraftig inspirert av tidlige tegnefilmer fra 1930-tallet. Faktisk er absolutt hele spillet håndtegnet på den gamle måten, selv animasjonene! Disse blir tegnet, bilde for bilde, før de blir skannet inn i spillet. Utover dette kan vi forvente en nesten skremmende høy vanskelighetsgrad, slik at den unike grafikken ikke blir det eneste kortet Cuphead har å spille på.

HQ

Superhot
Format: PC, X1, Mac - Sjanger: Action - Utvikler: Superhot - Slippes: 25. februar
Man trenger kun én setning for å forklare Superhot, men det er som regel nok likevel. Dette er nemlig skytespillet der tiden kun beveger seg normalt når du selv er i bevegelse. Når du står stille beveger tiden seg med sneglefart, og man kan se kuler som flyter sakte gjennom luften på veien fra pistolmunningen til stedet der du ikke står lenger. Dette gir deg rom til å bli en slags gud på slagmarken, der man elegant danser gjennom kuleregnet uten å ta den minste skade. Tenk The Matrix, bare i simplisktiske, ensfargede omgivelser.

HQ

Starbound
Format: PC - Sjanger: Eventyr/Simulator - Utvikler: Chucklefish - Slippes: 2016
Hvis du liker Minecraft er trolig Starbound fra utvikler Chucklefish noe for deg. Spillet har vært tilgjengelig i Early Access-versjon gjennom Steam i flere år allerede, og nå begynner endelig versjon 1.0 å nærme seg. Planen er nemlig å få ut fullversjonen i løpet av 2016. Om du venter på denne eller går løs på den tidlige utgaven spiller egentlig ikke så stor rolle. Et mektig eventyr står uansett på menyen, da Starbound kaster deg inn i rollen som en hjemløs romjeger som krasjlander på en fremmed planet. Derfra må du utforske det ukjente landskapet, før du jobber deg videre og går løs på et uendelig univers av planeter og eventyr. Hvor du eventuelt vil starte kolonien din, er helt opp til deg.

HQ

Inside
Format: Xbox One - Sjanger: Eventyr - Utvikler: Playdead - Slippes: TBA
Inside er en slags etterfølger til storsuksessen Limbo fra danske Playdead. Spillet har en lignende visuell stil, men denne gangen har de brukt litt mer farger og lagt inn flere detaljer i omgivelsene. I annonseringstraileren så vi en ung gutt som jobbet seg gjennom diverse hindringer i et 2D-perspektiv, og selv om detaljene har vært få i etterkant bar klippet vitne om et mer omfattende og variert spill enn forrige gang. Vi krysser fingrene for en 2016-lansering, da den opprinnelige planen tross alt var å slippe eventyret i første halvdel av fjoråret.

HQ

Below
Format: PC, X1 - Sjanger: Eventyr - Utvikler: Capybara Games - Slippes: 2016
Below er et vrient spill å beskrive. Det er veldig nøkternt i den visuelle stilen og presentasjonen. Du må styre figuren din gjennom en mørk og skummel verden, helt uten hjelp utenfra. Du får ingen tips eller triks, men er heller overlatt til deg selv. Dessuten formes hvert nivå helt tilfeldig, slik at du aldri besøker de samme stedene flere ganger.

HQ

No Man's Sky
Format: PS4, PC - Sjanger: Eventyr - Utvikler: Hello Games - Slippes: Juni 2016
Dette spillet trenger nærmest ingen introduksjon. I No Man's Sky kastes du ut i et helt univers, bokstavelig talt, av tilfeldig genererte planeter. Din rolle er å utforske dem, enten til fots eller fra cockpiten til romskipet ditt. Ved siden av vakker, unik og fargerik natur, forventer vi at dette særdeles etterlengtede spillet kommer til å gi oss noen gode overraskelser. Noe annet ville vært skuffende.

HQ

Outlast 2
Format: PC, PS4, X1 - Sjanger: Skrekk - Utvikler: Red Barrels - Slippes: 2016
Hvis du ikke synes det første Outlast-spillet var skummelt nok, har du bedre nerver enn de fleste. Likevel er det nettopp deg utvikler Red Barrels sikter seg inn mot med oppfølgeren, som angivelig skal bli en mer intens. Med originalen viste Red Barrels at de mestrer den nesten kveldende atmosfæren som er nødvendig for å skape et overbevisende skrekkspill, og vi har stor tro på at de klarer å fortsette trenden med det neste spillet. Om vi tør å spille gjennom det, er en annen sak.

HQ

Yooka-Laylee
Format: PC, PS4, X1, WiiU - Sjanger: Plattform - Utvikler: Playtonic - Slippes: 4. kvartal 2016
En åndelig oppfølger til Banjo-Kazooie, laget av folk fra studioet som stod bak originalen. Du kommer ikke stort nærmere et nytt kapitel en dét, og da spiller det ikke så stor rolle at tittelen er Yooka-Laylee. Dette er naturligvis navnene til hovedpersonene, en kameleon og en flaggermus, som bor i en herlig fargerik verden. På samme måte som Banjo og Kazooie kan de hjelpe hverandre på ferden, og vi ser virkelig frem til et moderne plattformspill inspirert av den gode gamle skolen.

HQ

Adrift
Format: PC, PS4, X1 - Sjanger: Eventyr - Utvikler: Three One Zero - Slippes: 28. mars
Adrift er spillverdens svar på storfilmen Gravity, om enn i noe roligere former. Du plasseres nemlig i romdrakten til en astronaut, som befinner seg svevende blant de vektløse vrakrestene til en delvis ødelagt romstasjon. Nøyaktig hva som har skjedd vites ikke, ei heller hvordan du skal komme deg ut av krisen, og i første omgang er uansett jakten på nye oksygenbeholdere mest sentral. Dette ligger an til å bli et helt unikt eventyr, som både kan spilles på tradisjonelt vis eller med et VR-headset. Faktisk skal spillet slippes side om side med Oculus Rift-lanseringen.

HQ

Tacoma
Format: PC, X1 - Sjanger: Eventyr - Utvikler: The Fullbright Company - Slippes: 2016
Med debutspillet sitt, Gone Home, viste The Fullbright Company at de mestrer spennende historieformidling. Faktisk var selve historien midtpunktet for hele spillet, idet man gjennomsøkte det tomme barndomshjemmet til hovedpersonen, i håp om å finne ut hvor familien hennes hadde tatt veien mens hun var bortreist. Med Tacoma ønsker utviklerne å fortsette i samme gate, med et sterkt fokus på historieformidling og følelser. Når det er sagt ser omgivelsene ut til å være radikalt annerledes denne gangen.

HQ

Timbelweed Park
Format: PC, iOS, Android - Sjanger: Pek-og-klikk - Utvikler: Gilbert/Winnick - Slippes: 2016
Ron Gilbert og Gary Winnick har legendestatus i spillbransjen, og en av grunnene er klassikeren Maniac Mansion. Derfor smilte mange bredt da duoen bestemte seg for å lage et nytt eventyrspill i den samme tradisjonsrike stilen, som en slags åndelig oppfølgeren til nettopp Maniac Mansion. Tittelen er Timbelweed Park, ettersom historien kretser rundt et mysterium fem ulike karakterer forsøker å komme til bunns i. Dette mysteriet springer ut fra en park ved navn, du gjettet det, Timbelweed, og lanseringen blir etter planen i løpet av 2016.

HQ

Killing Floor 2
Format: PC, PS4 - Sjanger: Action - Utvikler: Tripwire Interactive - Slippes: 2016
Tripwire Interactive er et såpass stort studio at indie-merkelappen sitter litt løst. Det betyr imidlertid ikke at vi ikke ser frem til en ny runde med zombieslakt. Spillet er allerede ute i Early Access-versjon, og ambisjonene er å toppe forgjengeren på alle måter. Det virker som de er i rute for å klare dette.

HQ

Cobalt
Format: PV, X1, X360 - Sjanger: Plattform - Utvikler: Oxeye Game Studio - Slippes: 2. februar
Å skyte ting i fillebiter, helst så de eksploderer, er beskrivende for Cobalt. Dessuten bruker utviklerne mye slow motion for å gjøre ting ekstra kult, og med moduser som Capture the Plug, Deathmatch, Team Strike (en parodi av Counter-Strike), Survival og Adventure på plass, vil det være nok å ta fatt i når spillet lanseres i morgen...

HQ

The Banner Saga 2
Format: PC, PS4, X1 - Sjanger: Rollespill - Utvikler: Stoic Games - Slippes: 1. kvartal 2016
Oppfølgeren til det kritikerroste The Banner Saga fra 2014 er straks klart for lansering. Serien er fortsatt inspirert av vikingtiden, og alle valgene du tok i forgjengeren vil få konsekvenser for fortsettelsen. Utover dette får vi naturligvis nye våpen, nye figurer og en helt ny rase, og strukturen baserer seg fortsatt på at døden er permanent. Hvis du likte forgjengeren kommer dette garantert til å falle i smak.

HQ

Firewatch
Format: PC, PS4 - Sjanger: Eventyr - Utvikler: Campo Santo - Slippes: 9. februar
En av de beste sidene ved indiescenen er variasjonen. Uten hjelp fra pengesterke utgivere blir ikke spillene like omfattende, men samtidig er det mer rom for å eksperimentere med unike konsepter uten press fra Onkel Skrue. Firewatch er således et godt eksempel på et spill som neppe hadde blitt laget utenfor indiescenen. Her takker man ja til en sommerjobb som brannvakt i Wyomings skoger, men det viser seg raskt at arbeidsdagen involverer mer enn bare å stirre på tretoppene med kikkerten.

HQ

The Witness
Format: PC, PS4 - Sjanger: Puzzle - Utvikler: Number None - Slippes: 26. januar
Vi har skrevet endel om The Witness allerede, og det er ikke uten grunn. I det nye spillet til Braid-skaperen Jonathan Blow besøker man en utrolig fargerik og vakker øy, som er full av spennende gåter å løse. Det har tatt sju år å utvikle spillet, men nå er det endelig lansert. Vi viser derfor til anmeldelsen vår for ytterligere informasjon.

HQ

The Return of the Obra Dinn
Format: PC, Mac - Sjanger: Eventyr - Utvikler: Lucas Pope - Slippes: TBA
Soloutvikleren Lucas Pope gjorde navnet sitt kjent da han lanserte det unike Papers, Please, altså spillet der man er en sikkerhetsvakt ved grensekontrollen til et fiktivt land kalt Arstotzka. Det neste prosjektet hans bærer navnet Return of the Obra Dinn, og her skal du gjøre noe helt annet enn å bestemme hvem som fortjener oppholdstillatelse i hjemlandet ditt. I stedet tar Return of the Obra Dinn deg med til et skip i East India Company-flåten på starten av 1800-tallet. Her skal du avdekke et merkelig mysterium og vi kan også forvente en og annen tidsreise underveis.

20 indie-spill vi gleder oss til!

Besøk vår søsterside Gamereactor UK for en gjennomgang av enda flere spennende indiespill for 2016 og utover (på engelsk)...Loading next content