Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Alt om E3 - Microsoft

Først ut på årets E3 er Microsoft, og vi har gjort oss noen tanker rundt hva de kommer til å presentere...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Allerede om drøye to uker vil det stort sett være over. De største pressekonferansene er avholdt, og nyhetsstrømmen fra verdens viktigste spillmesse begynner å avta. Etter at dørene åpner vil det stort sett handle om folks intrykk, mens spillskribenter løper rundt for for å benytte seg av alle de unike mulighetene messen har å by på.

Jeg tenkte at vi kunne starte med mandag 4. juni for å spekulere, tenke og analysere hva vi vil få se på konsollskapernes pressekonferanser. Først ut er Microsoft som starter klokken 19.00 og som vil streame hele showet på Xbox Live. Deretter følger Sony klokken 03.00 natt til 5. juni, før Nintendo går på scenen kl 18.00 samme dag.

Alt om E3 - Microsoft
Regn med en del tallskryt i år. Microsoft har de siste årene økt sitt forsprang på Playstation 3, og nærmer seg stadig selveste Wii.

Artiklene om Sony og Nintendo kommer senere, for først skal jeg ta for meg Microsoft. Selskapets siste pressekonferanser har i all hovedsak handlet om Kinect og nye tjenester til Xbox 360. Med tanke på at Microsoft selv har sagt at de ikke kommer til å fokusere på spill, så er det meget sannsynlig at vil få se enda mer av det overnevnte.

Dette er en annonse:

Det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor de velger å gjøre det på denne måten. De som vil ha Halo, elsker Call of Duty, eller elsker eventyret i Fable har allerede kjøpt en en Xbox 360 og det mangler såvisst ikke nye spill. Nå må de lokke til seg nye kjøpere. De må overbevise de som kjøpte Wii til barna fordi "Xbox 360 har for voldelige spill", og det samme må de gjøre for dem som vil se på TV og film på en enkel og praktisk måte - det vil si de samme menneskene som Apple prøver å slå kloa i med sin Apple TV.

Alt om E3 - MicrosoftAlt om E3 - Microsoft
Allerede i fjor proklamerte Steve Ballmer at Xbox 360 ikke er en spillkonsoll, men et mediasenter. Dette vil vi for alvor få se på årets pressekonferanse.

Microsoft vil gjerne dominere stuen, og da trenger de noe for enhver. Det gir derfor mening at de satser som de gjør. Man må også huske at de forventes å vise frem Xbox 720 neste år, og i den kommende generasjonen vil det være et behov for apper og tjenester som vi ennå ikke har sett maken til. Det Microsoft gjør nå er altså å forberede publikum på hva som skal komme, så det å fokusere kun på spill vil gi folk en følelse av at Xbox 720 kun er noe for kjernespillerne.

Dette betyr ikke at vi ikke kommer til å få se noen spill. Blant annet kommer det til å bli en skikkelig utblåsning for Halo 4 hvor vi kan forvente en ny trailer, lite fyldig informasjon og selvfølgelig noen som demonstrerer spillet på scenen. Microsoft har som kjent valgt å skille seg fra Sony ved å satse på serier og i stedet bygge dem opp med markedsføring og produksjonsverdi.

Dette er en annonse:
Alt om E3 - Microsoft
Microsoft har gitt ut utallige spill til Xbox 360 som har solgt mer enn fem millioner, og de beste resultatene kommer fra Halo. Derfor kan dere belage dere på at Halo 4 vil få mye plass på pressekonferansen.

Halo 4 er helt klart Microsofts viktigste trumfkort, og i år regner de altså med at det skal hevde seg i konkurranse med den største av alle serier, nemlig Call of Duty. Foruten Halo 4 vil vi helt klart få se mer fra Forza Horizon. Det har vært stille rundt spillet siden GDC-messen tidligere i år. Bak utviklerrattet sitter en blanding av folk fra Codemasters og Project Gotham Racing - kort sagt de som lagde konsollens peneste bilspill, og jeg tror at dette kommer til å bli en slags arvtager til nettopp Project Gotham Racing-serien.

Utover dette vil vi selvfølgelig få se nyheter fra Fable: The Journey, men der stopper også de kjente Microsoft-titlene. Spørsmålet er vel om de egentlig trenger flere spill siden alle disse tre kommer til å omsette for mange millioner.

Alt om E3 - Microsoft
Lovende Forza Horizon gir hele redaksjonen frysninger på ryggen, og det vil utvilsomt være det spillet som får nest mest plass hos Microsoft.

Vi kan likevel vente oss en og annen ny annonsering, men det vil mest sannsynlig være Kinect-relatert. Det virker som om Microsoft har gitt opp å henvende seg til kjernespillerne på vegne av Kinect (selv om den brukes til stemmestyring og lignende), og fokuset rettes i stedet mot bruk av Kinect i apper og funksjoner. Vi ser ikke så mye til dette i Norge ettersom majoriteten av tjenestene ikke er tilgjengelige her hos oss. Siden E3 hovedsaklig er en amerikansk messe, vil mye av tiden gå med på å forklare hvordan de har knyttet seg opp mot nye kanaler, sport-franchiser og nye nettjenester.

Dette er stort sett uinteressant for oss, men som sagt er det en messe som retter seg mot amerikansk publikum. Selv om jeg aller helst ville sett flere spill, så forstår jeg hvorfor Microsoft velger å gjøre det på denne måten. Flere undersøkelser og analytikere sier at Microsoft har vunnet slaget om den amerikanske stuen, og de har ingen planer om gi fra seg dette overtaket.

Alt om E3 - Microsoft
Det er to år siden Microsoft senket prisen på Xbox 360 (offisielt), men på årets messe er nok på tide på presse konkurrentene igjen.

Det er likevel muligheter for å få se helt nye storspill på pressekonferansen til Microsoft - nemlig tredjepartstitler. Microsoft har som kjent en forkjærlighet for ulike avtaler, og jeg tror at vi kan få to til tre skikkelige overraskelser. Hvis spill som Grand Theft Auto V skal vises frem, så er det utvilsomt Xbox som blir foretrukket. Fireren solgte best på Xbox 360, og Microsoft bader i penger for tiden.

Antageligvis har de en avtale om eksklusivt eller tidseksklusivt nedlastbart innhold, og hvis de viser gameplay for første gang i verden vil mange forbinde Grand Theft Auto V med Xbox 360. Jeg tror også at vil kommer til å få se Splinter Cell: Retribution (ofte kalt Splinter Cell 6). Det blir neppe heleksklusivt som Splinter Cell: Conviction, men det er en serie som mer enn noen annen har sin største fanskare på nettopp Xbox 360. Her kan dere også regne med flere eksklusive avtaler.

Kanskje får vi også se Call of Duty: Black Ops 2. Jeg skriver kanskje selv om Microsoft pleier å vise frem Call of Duty hvert år. Denne gangen er det andre ting som nok vil veie tyngre - Halo 4. Det skal slippes nesten samtidig, og Microsoft har alt å tjene på at folk ikke bygger opp forventningene mot Call of Duty. Av samme grunn blir det kanskje også færre eksklusive avtaler på den fronten. Til tross for alt dette tviler jeg på at Call of Duty vil være fullstendig fraværende, og det er av den enkle grunn at Sony ikke skal få hele gullgruven for seg selv.

Alt om E3 - MicrosoftAlt om E3 - Microsoft
Grand Theft Auto V og Splinter Cell: Retribution er to hete kandidater til hvilke overraskelser vi kan få på Microsofts pressekonferanse.

Med dette runder jeg av mine tanker om Microsofts E3-pressekonferanse, en konferanse som ikke vil veie tyngst for spill, men for tjenester. Den observante leseren har kanskje lagt merke til at jeg ikke har skrevet et ord om Xbox 720, og det har vært helt bevisst. Microsoft har sagt at de ikke skal vise den frem, og denne gangen er det grunn til å tro på dem. De har aksjeeiere å ta hensyn til, og elleville stunts som å ljuge for dem er meget mulig kriminelt. Spilling havner i tredje rekke hos selskapet som tjener mesteparten av pengene sine på først og fremst Windows og deretter Office. De vil ikke risikere det bare for å gjøre noe uventet på E3.

Derimot tipper jeg at det kan bli snakk om å senke prisene og inkludere Kinect i alle fremtidig solgte enheter. Kinect er standardutstyr nummer én, og den skal bli med videre inn i fremtiden - derfor må folk bare venne seg til at den inngår ved kjøp av en Xbox.

Våre tanker om Sonys pressekonferanse finner du her.Loading next content