Norsk
Gamereactor
artikler
Assetto Corsa

Assetto Corsa - Den beste Porsche-opplevelsen

Vi har fått teste både de ekte og de virtuelle Porsche-modellene til Assetto Corsa, og det er ingen tvil om at dette samarbeidet fungerer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Dette er ikke første gang bilinteresserte spilljournalister blir invitert til en ekte bane for å teste ekte biler i forbindelse med et racingspill, men denne gangen var det likevel litt annerledes. I stedet for å være kun en opplevelse med svidd gummi og blanklakkerte biler, ville Kunos la oss sammenligne Porsche-modellene i Assetto Corsa med de ekte utgavene. Dette skjedde på banen Autodromo Vallelunga utenfor Roma, og resultatet var ganske imponerende.

Vi visste allerede at Assetto Corsa er en veldig god racingsimulator, som etter mange år med finpuss og justering har blitt en av sjangerens ledende spill. Samarbeidet med Porsche handler dog ikke kun om lisenser og markedføring, for bak hver av de nye bilmodellene ligger det masse arbeid som utgjør stor forskjell for spillopplevelsen.

HQ
Dette er en annonse:

Både utviklerne og bilprodusenten har jobbet med den nye bilpakken, og som et tegn på hvor godt resultatet har blitt har Porsche bestemt seg for å bruke Assetto Corsa i deres offisielle virtuelle fremvisninger av bilene. Disse finner du på såkalte Porsche Experience-sentre, fabrikken eller kjente baner som Nürburgring og Le Mans. Porsche har selv vært med på å teste og justere de 24 modellene som skal legges til. EA har kanskje lisensen til å bruke Porsche-navnet i spill, men likevel har Kunos blitt valgt som samarbeidspartner.

Assetto CorsaAssetto Corsa

Det er lett å se at de har jobbet mye med firehjulstrekk, for bak rattet i en 911 Carrera 4S kan man kjenne hvordan den biter seg fast med bånn gass på vei ut av svingene. Samtidig virker den også litt tyngre ved inngangen av neste sving sammenlignet med bakhjulstrekk. Dette endrer måten man takler biler med firehjulstrekk, både i forhold til responsen fra rattet og ved at man må lære seg nye måter å kjøre på med disse unike bilene. Det har også blitt gjort finjusteringer av hvordan det oppleves å slippe opp bremsene, vektforskyvning og hvordan disse Porsche-moddelene oppfører seg med manuelle gir.

Vi testet også 911 Carrera S (bakhjulstrekk), og denne oppførte seg heldigvis helt annerledes. Dessuten både så og hørtes den helt fantastisk ut. Du er nødt til å ha et dyrt racingsete for å kunne kjenne litt på G-kreftene, men ellers vil racingentusiaster sette pris på både feedback og kjørefølelse. Her er det lagt ned mye arbeid.

Dette er en annonse:

Vi fikk teste spillet med Fanatec Clubsport, som byr på mer bremsemotstand enn andre produkter i denne sjangeren. Det føltes nesten skummelt naturlig å kjøre rundt på de virtuelle banene etter å ha kjørt ute på ekte bane, men sammenlignet med en ekte Carrera var bremsene i overkant hissige i spillet. Bilen mistet nemlig lettere veigrepet under hardt oppbremsing, og ABS føltes ikke like effektiv.

HQ

Foruten de moderne modellene skal bilpakken også by på klassikere, som eksempelvis 935/78 "Moby Dick". Flere av disse gamle bilene var på plass denne dagen, og vi kunne sammenligne både det visuelle og lydene de lager med deres virtuelle versjoner. Vi kan krysse av for vel gjennomført på begge punktene, men det gjenstår å se hvordan de er å kjøre. Det vil i hvert fall ikke fungere å bruke oppsettet til noen av dagens biler på dem, men vi får som sagt vente og se.

Assetto Corsa

For vår del gjenstår det mange timer med testing av den tyske bilprodusentens modeller i Assetto Corsa, men allerede nå kan vi i hvert fall slå fast at dette samarbeidet har ført frem til den beste Porsche-opplevelsen i et racingspill noensinne.

Porsche Pack 1 har allerede vært ute en stund på Steam, og denne uken slippes den til PS4 og Xbox One. Pakke nummer to ble sluppet til Steam i dag (konsollene får den i desember), mens den tredje pakken skal slippes før utgangen av 2016. Til sammen vil disse betalte utvidelsene tilføre 24 nye biler til spillet, og vi gleder oss til å teste alle.

HQ

Relaterte tekster

Assetto Corsa (PS4)Score

Assetto Corsa (PS4)

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Andersen

Assetto Corsa fikk strålende kritikker da det ankom PC-plattformen, men holder det like stødig kurs på asfalten til konsoll også? Vi gir deg svaret...

Alt om Porsche-pakken til Assetto Corsa

Alt om Porsche-pakken til Assetto Corsa

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi satte oss ned med Kunos Simulazionis medgrunnlegger og sjefsprodusent Marco Massaruto, og samtalen handlet naturligvis om Assetto Corsa. Her fikk vi vite mer om det...

Assetto Corsa får Porsche-utvidelse

Assetto Corsa får Porsche-utvidelse

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Marco Massarutto fra Kunos Simulazioni oppdaterte sin Facebook-profil denne helgen, og der skrev han at Assetto Corsa vil få en Porsche-utvidelse i slutten av denne...Loading next content