Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Gears of War 4

Åtte tips: Slik takler du Gears of War 4 på Insane

Det nye Gears of War 4 er like brutalt som seriens tidligere kapitler. På høy vanskelighetsgrad er det hardt å overleve, men med våre tips i bakhodet har du bedre sjanser...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Denne uken ble Gears of War 4 sluppet, men vi i Gamereactor fikk kloa i spillet for noen uker siden. Et slik privilegium kaster vi naturligvis ikke bort, og du kan allerede lese om det nye spillet i anmeldelsen vår. I tillegg har vi rukket en ekstra gjennomspilling av historiedelen, og denne gangen gikk vi for den tøffeste vanskelighetsgraden. Vi valgte "Insane", og sørget for å ha notatblokka tilgjengelig underveis. På denne måten kunne vi skrive ned erfaringer vi gjorde oss på veien, som kan gjøre det enklere for andre å følge i fotsporene våre. Resultatet ble åtte hendige Gears of War 4-tips.

Før vi går videre kan vi betrygge med at det ikke kommer noen spoilere knyttet til Gears 4-historien i denne teksten, men vi nevner et par nye fiendetyper og et og annet nytt våpen.

HQ

1. Ikke undervurder våpnene
Vi vet at det er lett å havne i et låst mønster, der man holder seg til det gamle radarparet man kjenner fra tidligere. Ikke misforstå, Lancer pluss Gnasher er ofte en fin og effektiv kombo, men når man jekker opp vanskelighetsgraden kan man spare seg mye frustrasjon ved å heller velge våpen som passer til situasjonen.

Dette er en annonse:

Hammerbursten for eksempel, er heftig i Gears of War 4, særlig når den brukes av noen som klarer å sikte skikkelig. Den er stødig og pålitelig, og deler ut mer skade fra hver salve enn de fleste alternativene. Boltok-magnumen er tilsvarende hendig, og du gjør lurt i å utforske de nye våpnene som er lagt til. Alle sammen er laget for å skinne under visse omstendigheter, mens de er mindre effektive i andre. Kunsten ligger derfor i å identifisere styrkene og svakhetene til hver gønner, og bruke dem deretter. På denne måten slipper man å havne i en snikskytterduell med en hagle.

Gears of War 4Gears of War 4

2. Ikke bli overrumplet
Fiendene i Gears of War 4 er mer aggressive enn noen gang før, og det er ikke uvanlig å se en blodtørstig fiende som ofrer alt for å presse deg vekk fra en sikker posisjon. Ser du en slik villmann komme stormende mot deg er det viktig å rette ilden mot vedkommende, før han kommer helt innpå. Skulle dette skje er det lureste å stå klar med motorsagen, men aller helst bør de stoppes tidligere.

Fiendetypen Juvie er ekstra hissige på denne taktikken, så vær oppmerksom hver gang noen slike dukker opp. De har dårlig rekkevidde, men kommer de helt opp i ansiktet ditt er de et mareritt å hanskes med. Gjør alt for å ta dem ut fra avstand, og dukker det opp tre-fire stykker samtidig kan det være lurt å trekke seg bakover om man har mulighet. Selv hvis du overlever et par nære møter med dem vil jo andre fiender kunne komme seg nærmere mens du er opptatt med en Juvie, slik at problemene bare fortsetter straks du er fri.

Dette er en annonse:
Gears of War 4Gears of War 4

3. Pouncers krever tålmodighet å beseire
De nye Pouncer-fiendene krever en annen taktikk enn de fleste andre. Disse beistene søker nemlig dekning på samme måte som deg, og hopper kun frem når de tror kysten er klar. Planen deres er å snike seg innpå for å overrumple deg, og takket være den kraftige halen deres er de mest farlige på kloss hold. Fra avstand kan de likevel sende avgårde sylskarpe pigger mot deg, så det gjelder å ha respekt for dem. Ettersom de er pansrede på ryggen er det magen deres du bør sikte på, så vær tålmodig og vent på det rette øyeblikket før du skyter.

4 Bruk stormene til din fordel
En spillteknisk nyhet i Gears of War 4 er de kraftige stormene som plager Sera etter årevis med uavbrutt krig på planeten. Globale ødeleggelser har fått sine konsekvenser, men for deg er uværet en velsignelse i forkledning. Vinden er nemlig så sterk at den kan rive løs tunge gjenstander i omgivelsene, som kan skade og i noen tilfeller faktisk drepe fiender. Hold derfor utkikk etter delvis løse gjenstander som kan skytes fri med noen velplasserte skudd. Ett eksempel på noe slikt er betongrør som er spent fast flere steder i løpet av historien. Hvis disse skytes fri mens det blåser forvandles de til gigantiske prosjektiler, som er effektive samtidig som kaoset er spektakulært å se på.

På motsatt side kan vinden også skape problemer for deg. Å kaste granater i motvind er like dumt som det høres ut som, og prosjektilvåpen som Dropshot og Buzzkill blir påvirket av vindkastene. Prosjektilene blir ikke sendt i retur, men det er merkbart vanskeligere å sikte og treffe når det blåser. På toppen av dette er det naturligvis tungt for JD og co. å løpe mot vinden.

Gears of War 4Gears of War 4

5. Prioriter målene dine
I løpet av historien vil du stadig oppleve kombinasjoner av forskjellige fiender. De er alle like interessert i å drepe deg, men noen er likevel farligere enn andre. Disse bør naturligvis fjernes fra regnestykket først, og som vi var inne på tidligere burde du drepe Juvies så fort som mulig før de kommer for nærmere.

Ellers bør du også prioritere Scions hver gang slike dukker opp. Scions er langt fra de raskeste av fiendene, men de har noen av de dødeligste våpnene i hele spillet. Dette gjør dem ekstremt farlige, og det hjelper heller ikke at de tåler mer juling enn Chich Norris før de braker i bakken. Som om ikke dét var nok kan de også lire av seg et slags krigsrop hvis de får leve lenge nok, som gjør alle de andre fiendene i nærheten sterkere. Alt dette gjør Scions til kroneksempelet på fiender som burde tas ut så tidlig som overhode mulig. Deretter bør du se etter robotfiendene kjent som Guardians, som kan fly over slagmarken og pepre den med bly og raketter. De kan være skikkelig slitsomme, og er derfor deilige å bli kvitt.

HQ

6. Bytt våpen med de datastyrte vennene dine
Våpenbyttefunksjonen er en liten, men utrolig hendig mulighet som ble introdusert i Gears of War 3. Den gjør comeback i år, og vi applauderer gladelig dette. Som vi var inne på tidligere bør man tilpasse våpenbruk etter situasjonen, men i Gears of War 4 er det begrenset hvor mange forskjellige varianter du kan bære med deg. Heldigvis er kompisene dine flinke til å utstyre seg med alternative våpen, og de er alltid åpne for å byttelåne utstyr.

Se for eksempel for deg at en snikskytter holder dere "fanget" og du selv er utstyrt med en Enforcer og en Gnasher. Det er lite å gjøre med trusselen med dine nåværende våpen, men heldigvis har en av medsoldatene dine en Longshot! Dermed trenger du bare å komme deg bort til ham, bytte våpen og vips stiller du og fienden med like forutsetninger. Det er et veldig kjekt system, som også kan brukes til å "lagre" våpen ved hjelp av NPC-figurene, til eventuell fremtidig bruk.

Gears of War 4Gears of War 4

7: Ikke bli sittende i et dårlig hjørne i Horde
Til forskjell fra i Gears of War 3, der man i Horde-modusen ble tvunget til å holde fortet fra et forutbestemt område, kan man i Gears of War 4 velge selv hvor basen skal ligge. Dette betyr også at du får muligheten til å forflytte deg rundt underveis, dersom det viser seg at plassen du/dere valgte ikke var ideell likevel. Alt kan flyttes fritt rundt i Horde 3.0, ja til og med piggtrådgjerdene og kanontårnene. Forsøk alltid å plassere ut utstyret der det gjør mest nytte, og ikke vær redd for å eksperimentere.

8. Bryt ned kosmetiske dingser du ikke vil ha
Akkurat som i spill som Halo 5: Guardians og Overwatch, kan du også her kjøpe såkalte "loot"-bokser med valuta du tjener opp innad i spillet. Disse gir deg tilfeldig utstyr av kosmetisk art, slik som "skins", emblemer og figurmodeller til bruk i flerspilleren.

Ettersom utdelingen er tilfeldig kan det ta tid å sikre seg godbitene man ønsker seg, men heldigvis finnes det måter å skape fortgang på. Du har nemlig mulighet til å bryte ned ting du ikke vil ha i Gears of War 4, til fordel for skrapmetall (scrap). Når du har skaffet deg nok skrapmetall kan dette byttes inn mot kosmetikken du ønsker deg, og på denne måten har man nytte av loot-boksene selv hvis de inneholder ting du ikke har interesse for.

HQ

Del gjerne dine egne tips i kommentarfeltet.

Relaterte tekster

3
Gears of War 4Score

Gears of War 4

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

The Coalition er endelig klare med det fjerde kapitlet i den brutale sagaen, så vi la dyre sigarer og fin vin til side. I Gears of War 4 er det blod og eksos som gjelder...Loading next content