Norsk
Gamereactor
artikler
Super Smash Bros. Ultimate

Challenger Approaching: Redaksjonens Super Smash-forslag

Et nytt Super Smash-spill betyr nye rollefigurer. Redaksjonen har samlet noen av sine forslag til verdige kandidater, som varierer fra nostalgiske til helsprøe.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi så den selvfølgelig komme, men annonseringen av Nintendos neste kapittel i Super Smash Bros.-serien til Switch er fortsatt noe vi gleder oss over. I kjølvannet av en slik annonsering er det nærmest en naturlov at følgende spørsmål dukker opp: Hvilke nye rollefigurer kommer vi til å se i det neste spillet?

Få spillselskaper kan skilte med en like variert og lang tradisjon som Nintendo, noe som gir dem svært romslige muligheter for hvilke rollefigurer de skal inkludere. Gjennom årenes løp har vi fått spille som flere selvsagte figurer som Mario, Pikachu og Link, men vi har også fått noen litt mer overraskende og kreative rollefigurer som Mr. Game & Watch, Wii Fit Trainer og Bayonetta. Sistnevnte er dessuten et eksempel på at serien de siste årene også har åpnet opp for rollefigurer utenfor Nintendosfæren, og dermed har vi også fått anledningen til å spille som blant andre Sonic, Ryu, Cloud og Solid Snake på Wii, Wii U og 3DS.

Med dette i tankene tok vi en runde i redaksjonen og stilte spørsmålet: Hvis du skulle valgt én ny rollefigur, uavhengig av om det er snakk om en Nintendofigur eller ikke, hvem vil du da helst se som nykommer i det kommende Super Smash Bros.-spillet? Svarene vi endte opp med spenner fra det tradisjonelle til det kreative og morsomme.

Super Smash Bros. Ultimate
Fun fact: Denne fyren har vært med i samtlige 1529 Wii-spill.
Dette er en annonse:

Odd Karsten: Reckless Safety Notice Man (fra samtlige 1529 Wii-spill)
Etter å ha sett denne dukke opp som et tulle-forslag på internettet har jeg på en måte falt for konseptet. Siden vi fikk Wii Fit-treneren i SSB4 så har Nintendo åpnet for at litt annerledes figurer kan bli med på moroa, så hvorfor ikke ta steget ut og bli litt "meta"?

Reckless Saftey Notice Man har vært med i samtlige 1529 spill som har blitt sluppet til Nintendo Wii, som er hals og hode over alle andre spillfigurene som så langt har fått slippe til i dette kolossalt morsomme fest-fighting-spillet. Han kan svinge Wiimoten uten hensyn til omgivelsene, sette liv og lemmer i fare, og farligst av alt: Ta av sikkerhetsstroppen som følger med denne dødelige spillkontrolleren!

Kombinert med at angrepssettet folk har mocket opp ser oppriktig morsomt ut, så synes jeg at RSNM er verdt en nominasjon.

Super Smash Bros. Ultimate
Shovel Knight (til venstre) har allerede en egen amiibo, og spaden hans åpner for ukonvensjonell våpenbruk.
Dette er en annonse:

Ingar: Shovel Knight (fra Shovel Knight)
Det er mange årsaker til at jeg gjerne ser spadeknekten tar et spadetak inn i serien. Først og fremst handler dette om at figuren i seg selv er en relativt unik og artig hovedrollefigur, og i det allerede helsprøe galleriet av slåsskjemper som Super Smash tilbyr ser jeg for meg at Shovel Knight kan gli rett inn. Med spaden som sitt våpen fremstår han som et godt alternativ til alle dem som er lei av sverdsvingende Fire Emblem-figurer eller grønne wannabe-Kokirier med talefeil. Måten Shovel Knight kan bruke spaden som hoppestokk på, kombinert med diverse power-ups han plukker opp underveis på eventyret sitt, gjør at jeg ser for meg at man med enkelthet kan utvikle et morsomt angrepsmønster til ham. Sist men ikke minst er det verdt å påpeke at Shovel Knight allerede har sin egen amiibo, og siden vi med sikkerhet kan fastslå at amiibo-støtte vil være en sentral del av spillet blir integrasjonen av Shovel Knight svært enkel i så måte.

Super Smash Bros. Ultimate
Dante fra Devil May Cry-spillene kan med enkelhet servere litt juling med pistolene Ebony og Ivory. // Photo: Capcom

Ayub: Dante (fra Devil May Cry-serien)
Med tanke på ryktene som svirrer om et nytt Devil May Cry-spill og at vi nettopp fikk Devil May Cry HD Collection (igjen) til de nye konsollene, er det ikke utenkelig at Capcom og Nintendo har planer om å bringe inn Dante i nye Super Smash Bros. Rettere sagt så ønsker jeg at Dante skal være med! Se for deg Dante i samme stil som i DMC1 der han mørbanker andre figurer som Bowser, Peach og Luigi med Sparda-sverdet. Hvor kult hadde det ikke vært å se Dante få tak i Smash-Ball og kunne forvandles til Devil Trigger-modus med Ifrit-våpnene som sin final smash? Det hadde vært skikkelig digg å kunne slå hardt ned mot bakken med Ifrit-våpnene slik at det skaper en såpass sterk flammetornado som garanterer en KO mot andre spillere.

Super Smash Bros. Ultimate
Rex og Pyra satte i desember Xenoblade-serien på kartet igjen, noe som bør belønnes med en plass i Super Smash Bros.

Anders: Rex og Pyra (Xenoblade Chronicles 2)
Da Xenoblade Chronicles' hovedfigur Shulk dukket opp som nykommer på Super Smash Bros. til 3DS og Wii U, ble undertegnede litt overrasket, men aller mest ubeskrivelig begeistret. Den gang var ikke Xenoblade Chronicles særlig kjent for allmennheten. Men etter to nye spill, en N3DS-utgave av originalspillet, samt inkluderingen i Smash, begynner Xenoblade-spillene nå å sette spor etter seg i spillmediet. Således velger jeg å håpe og tro at de også vil få en rolle i det kommende Smash Bros. I mangel på særlig utpregede hovedpersoner, ser jeg ikke for meg at Xenoblade Chronicles X vil bli representert. Det mest åpenbare valget er derfor hovedpersonen fra Xenoblade Chronicles 2: Rex.

Rex er, i likhet med Shulk, en gutt som også bærer rundt på et nokså karakteristisk sverd. Dette sverdet er egentlig en jente kalt Pyra. Hun er en av flere «Blades», noe kampsystemet i Xenoblade Chronicles 2 legger stor vekt på å bruke. Å bygge Rex sitt angrepsmønster rundt bruk av Pyra vil først og fremst hindre ham i å bli «enda en sverdmann», men også fra å være en tilnærmet kopi av Shulk. Dette kan sikkert løses på flere måter, kanskje noe ala Pokémon Trainer i Super Smash Bros. Brawl, eller muligens gjennom en Ice Climbers-tilnærming. Det overlater jeg til Sakurai.

Om man skulle trenge enda en grunn til hvorfor Xenoblade Chronicles 2 burde representere det nye Super Smash Bros., ville kampmusikken i spillet passe perfekt i et spill som nettopp Smash.

Super Smash Bros. Ultimate
Midna har lenge vært en fan-favoritt i Zelda-serien, men har så langt måtte nøye seg med rollen som et assist-trofé i Super Smash Bros. "No more!" sier vi.

Peter: Midna (The Legend of Zelda: Twilight Princess)
Link begynte tradisjonelt å ha en følgesvenn i The Legend of Zelda-spillene da de begynte å lage dem i 3D. Det begynte med den litt irriterende Navi i The Legend of Zelda: Ocarina of Time og senere har vi blitt kjent med blant andre Tatl, The King of Red Lions og Fi. De har alle stort sett vært med på reisen for å hjelpe spilleren på sitt eventyr og forklare spillmekanikker. Men i The Legend of Zelda: Twilight Princess fikk vi møte en dypere og mer mystisk skapning ved navn Midna. Link møter Midna for første gang etter at han har blitt forvandlet til en ulv, da Midna hjelper ham å unnslippe et fangehull. Når Link er i sin ulveform sitter Midna på Links rygg, og Midna på ulveryggen føler jeg er en god idé til en Super Smash Bros-figur. Hyrule Warriors har allerede Midna som en spillbar figur, og der har de løst dette ved at hun har en egen twilight-ulv. Jeg kan se for meg mange spennende muligheter for Midna i Super Smash Bros. Hun bruker ofte håret sitt som en arm, og den er jo perfekt til forskjellige angrep. Midnas «fused shadow form» er dessuten helt perfekt som en final smash. Midna finnes allerede i Super Smash Bros på 3DS og Wii U, men kun som et assist trophy. Hun fortjener bedre, og Smash Bros-serien trenger flere figurer fra The Legend of Zelda-serien.

Super Smash Bros. Ultimate
Super Smash-spillene er en ypperlig anledning til å bli kjent med gode, gamle rollefigurer også, og vi mener det er på tide Rynn får litt oppmerksomhet igjen. // Photo: Capcom

Suzanne: Rynn (Drakan: Order of the Flame)
Jeg kunne tenke med å nominere Rynn fra det herlige action-eventyret Drakan: Order of the Flame, som ble utviklet av Surreal Software, og utgitt av Psygnosis i 1999. Dette er et av mine absolutte favorittspill, noe som garantert er sterkt påvirket av at Rynn var den første kvinnelige spillfiguren jeg var borti. I tillegg til at spillet i seg selv er himla kult, da.

Rynn er badass som få, og kan sparke ræv bedre de fleste. Hun kan håndtere sverd og øks, såvel som pil og bue, og, så klart, magi. Så hun hadde definitivt blitt en veldig allsidig fighter i Super Smash Bros. og ikke minst en formidabel motstander. Som avsluttende spesialangrep ser jeg for meg at hun roper "Surprise mother#¤%&!" og påkaller kjæledragen Arhok, som regner ild, is, elektrisitet og syre ned på intetanende fiender. Rynn har potensiale til å skape enormt mye kaos og moro i et spill som allerede er rimelig kaotisk morsomt.

Mulighetene for nye slåsskjemper i Super Smash Bros. er selvfølgelig mange. Hvilke nye rollefigurer kunne du tenke deg å se i det kommende Switch-spillet?

Relaterte tekster

6
Super Smash Bros. UltimateScore

Super Smash Bros. Ultimate

ANMELDELSE. Skrevet av Kieran Harris

Nintendos siste store utgivelse i 2018 er endelig her, og det ser ut som de har spart det aller beste til slutt!Loading next content