Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike-sesongen 2016 er igang!

I fjor samlet ESL One Katowice over én million seere, og interessen for esport har definitivt ikke dalt siden da. Denne uken går årets turnering av stabelen i Polen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Denne uken starter 2016-sesongen for alvor for profesjonelle Counter-Strike: Global Offensive-spillere, og de neste sju ukene skal tre enorme turneringer avholdes. Alle tre har premiepotter på 250 000 dollar eller mer, altså over 2 millioner korner per turnering! Først ut er Intel Extreme Masters World Championship i Katowice, Polen, som går av stabelen denne uken.

HQ

Katowice-turneringen har blitt en moderne klassiker i CS: GO-miljøet. I fjor ble det nemlig ESL One Katowice 2015 den første CS: GO-turneringen som passerte 1 million seere. Til tross for dette er ikke turneringen lenger en Valve-sponset Majors-turnering lenger, slik den var i både 2014 0g 2015. I Majors-turneringene står Valve for premiepotten, men de setter også spillereglene, og selv om Majors-turneringene er kule kan ofte gruppespillet være litt flatt og kjedelig. Derfor er det både positive og negative sider ved at Katowice 2016 er sin egen greie.

For stort er definitivt IEM Katowice, og på den måten passer turneringen fortsatt til begrepet "major" i ordets rette forstand. I år har ESL satt formatet selv, og de har kommet opp med et kult oppsett.

Dette er en annonse:
Counter-Strike: Global Offensive
IEM Katowice avholdes i mektige Spodek Arena. Photo: Helena Kristiansson, ESL // Photo: Helena Kristiansson, ESL

Faktaene:
• Dato: 2.-5. mars
• Premiepott: $250 000 totalt (2,16 millioner kroner)
• Hvor kan jeg se det? ESLs Twitch-side
• Struktur: Gruppespill på onsdag og torsdag. Kvartfinaler på fredag. Semifinaler og finale på lørdag.
• Format: To grupper på seks lag. Alle møter hverandre i et best av 1 "round-robin"-format. Gruppevinnerne går direkte til semifinalene, mens andre- og tredjeplassene møtes til kvartfinaler for å kjempe om en plass videre. Deretter spilles semifinalene, og til slutt finalen. Både kvart- og semifinalene spilles som best av 3, mens finalen spilles som best av 5.
• Lag i gruppe A: Fnatic, Na'Vi, Luminosity Gaming, Ninjas in Pyjamas, mousesports, The MongolZ
• Lag i gruppe B: EnVyUs, Astralis, Virtus.Pro, FaZe Clan, E-Frag Esports Club, Tempo Storm

Lag å følge med på
Storfavoritten før start er Fnatic, selv om rutinerte Markus "pronax" Wallsten forlot laget i fjor. Med nykommeren Dennis "dennis" Edman på laget er de forsatt veldig sterke. Dessuten er Olof "olofmeister" Kajbjer tilbake i form, og under ESL Expo Barcelona viste Jesper "JW" Wecksell alle hva han kan få til med en AWP.

Counter-Strike: Global Offensive
Fnatic er verdens beste lag akkurat nå. Photo: Helena Kristiansson, ESL // Photo: Helena Kristiansson, ESL
Dette er en annonse:

Ved siden av Fnatic er Natus Vincere og Luminosity Gaming ventet å komme videre fra gruppe A. Selv om de ikke har vunnet en turnering på major-nivå ennå, er Na'vi regnet som verdens nest beste lag for tiden, og de er selvsagt sultne på gullet. På samme måte har Luminosity Gaming gjort det skarpt de siste månedene.

Fra gruppe B kan vi trekke frem franske EnVyUs og danske Astralis. Førstnevnte var i verdensteten da de vant den forrige Major-turneringen, DreamHack Cluj-Napoca, men de har slitt i etterkant. De kan likevel ikke avskrives, selv om mange mener de lider av mangel på en klar ledelse. Dette har heller ikke ikke har kommet på plass innen denne turneringen, i hvert fall tilsynelatende.

HQ

Når det gjelder danskene er situasjonen derimot motsatt, da laget slet mot slutten av fjoråret, men nå ser ut til å ha rettet opp i problemene. Vi vet ikke om det er fordi de har blitt et uavhengig lag eller ikke, men de gjorde det skarpt under ESL Expo Barcelona. Blant annet slo de landsmennene sine fra Dignitas (et annet lag på vei oppover), samt rivalen EnVyUs som de nå er i gruppe med igjen.

Til slutt må vi nevne Virtus.Pro, som tross alt spiller på hjemmebane. De har alltid gjort det bra under Katowice. Når det er sagt har ikke Virtus.Pro sett nevneverdige gode resultater de siste par månedene, så de kommer til å trenge god støtte fra hjemmepublikummet sitt.

The Intel Extreme Master World Championship i Katowice er allerede igang, og du kan som nevnt følge kampene på ESLs Twitch-side. Alternativt kan du også bruke turneringens egne nettsider, der kamprogrammet (hvem som møter hvem når) også er listet opp.

Counter-Strike: Global Offensive
Danske Astralis ser ut til å ha funnet formen igjen. Photo: Helena Kristiansson, ESL // Photo: Helena Kristiansson, ESL
HQ

Relaterte tekster

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

ANMELDELSE. Skrevet av Mathias Holmberg

Et av verdens største flerspillerspill er tilbake, og vi har handlet våpen, desarmert bomber, reddet gisler og satt karakter på Valves nyeste...Loading next content