Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
The Witcher 3: Wild Hunt

Elleve tips for The Witcher 3-nybegynnere

Årets største og mest etterlengtede rollespill har endelig ankommet, og det er ingen liten oppgave å dominere i The Witcher 3: Wild Hunt. Her er våre beste tips...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Overveldende. Overveldende er et passende ord å bruke om CD Projekt Reds flunkende nye actionrollespill. Det er et enormt spill, og ingen vil dukke opp for å holde deg i hånda underveis. Med dette i tankene har vi satt sammen noen smarte tips, til glede for alle som tar sin første tur ut i villmarken med The Witcher 3: Wild Hunt. Dette er ikke detaljer om hvor du kan finne hemmelige gjenstander og den slags, men heller generell kunnskap vi har tilegnet oss på våre rideturer gjennom det krigsherjede landet.

1. Ta tiden til hjelp
Det er ikke uten grunn at vi nevner det gang på gang. Wild Hunt byr på en gigantisk verden, og skal du utforske hver eneste krik og krok vil spilletiden lett krype over 100 timer. Man kan bli stresset av mindre, men det er mye å hente i å senke skuldrene og bare nyte opplevelsen. Så kan du heller vente med speedruns til den andre eller tredje gjennomspillingen.

2. Ikke gjør for mye på én gang
CD Projekt Red har lagt ned mye arbeid i å gi hver eneste person du møter dybde, og i å gjøre alle oppdragene interessante. Du finner de fleste av dem på byenes oppslagstavler, og alt du trenger å gjøre for å låse opp et oppdrag er å lese notisen noen har hengt opp. Du bør likevel være forsiktig med å ha for mange baller i luften på én gang. Før du vet ordet av det raser du mellom byene med det som best beskrives som en shopping-liste med oppdrag du ikke helt husker hvorfor du skal gjøre. Og det er jo ikke noe moro!

HQ
Dette er en annonse:

3. Hest på autopilot
Wild Hunts verden bindes sammen av godt brukte, ja tidvis nokså slitne, veier og stier. De gjør likevel nytten, og det samme kan sies om hesten din Roach. Faktisk er Roach såpass smart at han klarer å følge veiene på egenhånd, slik at du heller kan bruke tiden på å nyte de vakre omgivelsene. Hvis du treffer et veiskille trenger du bare såvidt å dytte stikka i ønsket retning, så ordner Roach resten på egenhånd.

The Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild Hunt

4. Dra på oppdagelsesferd
Å holde seg på veiene er relativt trygt. Ulvene skyr stort sett unna veiene, og bandittene rekker ikke gjøre noe før du er langt forbi dem. Samtidig er også veiene litt kjedelige til tider, og hvis du aldri forlater de oppmerkede stiene går du glipp av mye av Wild Hunts makeløse natur. Derfor oppfordrer vi deg til å stake ut din egen kurs med jevne mellomrom. Plutselig kommer du over en hemmelighet, et beist du kan utfordre, eller et nytt mysterium å løse, som du aldri ville oppdaget ellers. Wild Hunt belønner virkelig de eventyrlystne.

5. Vekk med symbolene?
Når du får nyss i noe spennende i Wild Hunt, markeres området knyttet til oppdagelsen på spillkartet. Du kan imidlertid også velge å skjule symbolene på kartet, for å sikre en mer virkelighetsnær opplevelse. Vi skal ikke fortelle deg hvordan du skal spille, men det er noe eget ved å oppdage, og deretter løse, for eksempel et mordmysterium helt og holdent på egenhånd.

Dette er en annonse:
The Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild Hunt

6. Vekk med hintene?
Symbolene på kartet er ikke det eneste du kan velge å skjule hvis du vil, da man også kan skru av hint i pausemenyen. Dette vil naturligvis gjøre spillet noe mer krevende, men samtidig økes også innlevelsen på samme måte som den gjør uten symbolene på kartet. Med hintene av er det viktigere å bruke øynene og ørene, og faktisk høre på rådene du får fra personene du møter og snakker med. Det er ikke uten grunn at de beskriver hvordan stedet du må oppsøke ser ut. De gjør det slik at du kan finne stedet uten ekstra hjelp.

7. Kjenn dine begrensninger
The Witcher 3: Wild Hunt er ikke bygget opp slik at du kan fullføre alt som finnes i én region før du går videre. Noen oppdrag har utfordringer som strekker seg langt utover nivået du har på starten, som det er regelrett selvmord å kaste seg ut i for tidlig. Det fornuftige er derfor å være realistisk i forhold til ferdighetene dine, og heller komme tilbake til de mest vriene oppdragene senere. Heldigvis finnes det en hendig quest-liste i menyen, slik at du kan se om du har blitt sterk nok til å takle dem etter at du har gått opp i nivå.

8. Hold utstyret ditt i orden
Både rustningen og våpnene dine blir slitt over tid i Wild Hunt. Dette betyr ikke at det blir nytteløst å ta livet av motstandere, men utfordringene øker i takt med slitasjen. Det er derfor veldig lurt å jevnlig stikke innom smeden for å sikre at både sverd og rustning er i tipp topp stand. Det er også et hett tips at du alltid har et "repair kit" med deg, slik at du kan reparere utstyret ditt langt ute i ødemarken skulle det vise seg nødvendig.

HQ

9. Ha næringsvett!
Som i så mange spill før det kan man fylle opp helsen sin i The Witcher 3: Wild Hunt ved å spise mat. Til forskjell fra i det virkelige liv er dessuten effekten momentan, og av denne grunn er det lurt å binde litt snacks til pilene på D-padden. På denne måten kan du spise midt i kampens hete, uten å måtte svinge innom det nokså innviklede menysystemet.

10. Finn din indre ro
Når du ikke er i kamp trenger du ikke kaste bort mat for å øke helsen din. Geralt of Rivia er nemlig en mester i meditering, og ved jevne mellomrom bør du sette deg ned for å finne din indre ro. Ved siden av å fylle opp helsen din gir også meditasjonen deg muligheten til spole tiden fremover. Veldig kjekt hvis du eksempelvis har avtalt å møte noen på kvelden og solen nettopp har stått opp.

11. Lær dine fiender å kjenne
Oppslagsverket The Bestiary, som du finner i menyen, gjør en god jobb i å kartlegge styrkene og svakhetene til skapningene du møter i villmarken. Fiendetyper har forskjellige angrepsmønstre, og enkelte arter reagerer annerledes i gruppe enn på egenhånd. Det er derfor viktig å studere fiendene dine nøye slik at du er forberedt for enhver duell. Takket være The Bestiary kan du for eksempel vite på forhånd hvordan det vil se ut når en bjørn gjør seg klar til å angripe, samt hvor langt unna du må rulle for å unngå de skarpe klørne. Forberedelsene kan være litt kjedelige, men du vil ikke angre når du plutselig er omringet av en ulveflokk, eller må bestemme deg for hvilken kriger i en gruppe med banditter som er den største trusselen.

HQ
The Witcher 3: Wild HuntThe Witcher 3: Wild Hunt

Relaterte tekster

4
The Witcher 3: Blood and WineScore

The Witcher 3: Blood and Wine

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Den siste utvidelsen til storspillet The Witcher 3: Wild Hunt er her, med enda vakrere omgivelser enn tidligere. Vi sendte Robin på vinsmaking i Toussaint...

2
The Witcher 3 - Hearts of StoneScore

The Witcher 3 - Hearts of Stone

ANMELDELSE. Skrevet av Adrian Berg

CD Projekt Red sparer ikke på kruttet i den første skikkelige utvidelsen til The Witcher 3: Wild Hunt. Vi har testet Hearts of Stone...Loading next content