Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Fem Wii U-spill som bør relanseres til Switch

Etter bare ti måneder har Switch solgt mer enn Wii U noensinne klarte. Ingar mener dette åpner for at enda flere Wii U-spill bør relanseres til Switch.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det skulle jammen meg ikke gå mer enn ti måneder før Nintendo Switch solgte mer enn det forgjengeren Wii U gjorde i løpet av hele sin nesten femårige levetid. Ikke bare sier det noe om hvor dårlig Wii U solgte, men også noe om hvor enkelt og samtidig genialt Switch egentlig er som konsept. Mange av oss som spiller har god tid til å sette oss ned i sofaen i flere timer i uka, og spille de største og mest tidkrevende spillene. Svært mange har derimot ikke samme luksusen. Jo eldre man blir, jo større og mer tidkrevende blir forpliktelsene, og mulighetene til å kapre TV-en to timer i uka kan føles som en fjern luksus for en sliten småbarnsforelder. Men to timer av dagen mens man pendler er, derimot, en langt mer reell mulighet, og brått er Switch blitt en publikumsfavoritt.

Personlig likte jeg faktisk Wii U godt. Enkelte perioder var faktisk Wii U min klart foretrukne konsoll, og særlig i 2014, da Nintendo klinte til med den ene fabelaktige tittelen etter den andre. Joda, lastetidene på konsollen var lange og den store tablet-kontrolleren var klumpete når man skulle spille flere timer i strekk (et problem Pro-kontrolleren for så vidt løste fint). Samtidig var selve konseptet bak Wii U en løsning som kom til nytte flere ganger, og med bedre markedsføring, bedre tablet-kontroll og bedre spillkonsepter tror jeg konsollen kunne gjort det større enn det som ble dens skjebne. Med det sagt hadde Wii U mange gode titler, hvorav noen endatil var eksklusive til konsollen.

Med tanke på antallet gode Wii U-titler, de dårlige Wii U-salgstallene og den enorme populariteten til Switch, er det ikke så vanskelig å forstå hvorfor Nintendo og andre (som PlatinumGames) har valgt å gjenutgi sine beste Wii U-spill til Switch. Allerede har vi sett spill som Mario Kart 8, Pokkén Tournament og The Legend of Zelda: Breath of the Wild finne veien fra Wii U til Switch. Snart vil enda flere få tilgang til det eminente Bayonetta 2, og ikke lenge etter vil vi også se spill som Donkey Kong Country: Tropical Freeze og Hyrule Warriors på Switch. Spørsmålet er da hvor veien går videre? Hvilke flere spill kan finne veien fra Wii U-glemselen til Switch-suksessen?

Med dette spørsmålet i hodet har jeg listet opp fem spill jeg gjerne vil se på Switch. Noen spill har jeg valgt å eliminere. Super Smash Bros. for Wii U og Star Fox Zero er to eksempler, hvor jeg mye heller vil se nye titler særlig tilpasset Switch. Super Mario 3D World kunne fungert til Switch, men vil slite i kjølvannet av Super Mario Odyssey - dessuten er jeg mer interessert i en nylansering av Super Mario Galaxy-spillene. De følgende fem spillene tror jeg derimot er naturlige valg å konvertere til Switch: ikke bare krever det lite jobb, men på Switch vil de også finne et langt større marked enn de noensinne gjorde på originalkonsollen.

Dette er en annonse:
Fem Wii U-spill som bør relanseres til Switch

Xenoblade Chronicles X
Vi har akkurat fått muligheten til å tilbringe tid med Monolith Softs nyeste JRPG, et spill som har splittet spillerne. Mens noen liker historien, kampsystemet og den nye visuelle stilen, er det også noen (*kremt*undertegnede*kremt*) som føler at Xenoblade Chronicles 2 gikk litt langt bort fra det som karakteriserte serien. Så hva med å relansere Xenoblade Chronicles X til Switch? På den måten får et av de beste rollespillene fra 2015 en ny sjanse, samtidig som Switch får et nytt sårt tiltrengt japansk rollespill, en sjanger som er underrepresentert på konsollen. Dessuten gir Xenoblade Chronicles X deg muligheten til å styre en stor kamprobot i åpent terreng - hva mer trenger man?

Fem Wii U-spill som bør relanseres til Switch

Tokyo Mirage Sessions #FE
Switch-eiere som samtidig er fan av Persona-serien, og de øvrige rollespillene til Atlus, kan glede seg til Shin Megami Tensei V, et spill som på nåværende tidspunkt er annonsert som en Switch-eksklusiv tittel. Hva med å gi ut noe lignende mens vi venter? Et spill hvor Shin Megami Tensei møter Nintendos Fire Emblem-serie, for eksempel? Dette er et spill jeg er temmelig sikker på fløy under radaren hos de fleste da det kom ut i 2016, men som kunne solgt betydelig bedre nå hvis man markedsførte det med ordene «From the studio behind Persona 5» eller lignende. Tokyo Mirage Sessions #FE er dessuten et spill som er altfor tidkrevende til at de fleste gidder hente frem Wii U-en igjen, men som vil være et perfekt spill å spille over en lengre periode på Switch.

Dette er en annonse:
Fem Wii U-spill som bør relanseres til Switch

The Wonderful 101
PlatinumGames er allerede godt i gang med å omfavne Switch, og deres største spill på Wii U får vi snart bryne oss på mens vi er på farten. Nylanseringen av Bayonetta 2 har uten tvil falt i smak hos mange, og lanseringen av Bayonetta 3 senere i år (please!) kan fort bli en het potet når man snakker om årets spill hvis kvaliteten holder seg like høy.
Men Bayonetta 2 var faktisk ikke den eneste Wii U-eksklusive tittelen til PlatinumGames. De hadde også det helsprøe superhelt-parodi-spillet The Wonderful 101 (de var også med på å utvikle Star Fox Zero, men det spillet vil vi helst glemme). Her må riktignok PlatinumGames gjøre noen små endringer for at spillet skal fungere optimalt på en Switch, men ettersom styringen var ett av de største ankepunktene mot originalen tror jeg det bare vil være til fordel for spillet. I en turbulent hverdag trenger vi flere helter, og det gjør slettes ingenting om disse heltene fremstår som en parodisk hyllest til superheltserier a la Power Rangers, Ultra Man og Kamen Rider. Dessuten har The Wonderful 101 en av de beste temasangene i Wii Us historie. 'nuff said!

Fem Wii U-spill som bør relanseres til Switch

Pikmin 3
Vi vet at Pikmin 4 er under utvikling, men med tanke på at Shigeru Miyamoto sa i 2015 at spillet «nesten er ferdig» uten at vi har hørt noe siden kan det nok fortsatt ta litt tid før spillet faktisk lanseres. Selv om det til syvende og sist er et nytt spill vi helst vil se i den superkoselige Nintendo-serien, hadde det ikke skadet med et gjensyn med Pikmin 3 i mellomtiden. Pikmin 3 er kanskje det spillet på lista med minst sannsynlighet for en Switch-lansering, da dette var et av Wii U-spillene som brukte tablet-funksjonen best og mest flittig. Samtidig er det noe tilfredsstillende å spille et sanntidsstrategispill på konsoll som faktisk fungerer, og Pikmin 3 er en perle i så måte som absolutt fortjener en ny dose oppmerksomhet.

Fem Wii U-spill som bør relanseres til Switch

The Legend of Zelda: The Gamecube HD Pack
OK, her jukser jeg litt ettersom jeg inkluderer to spill i samme pakke, men dette er også to spill det er rimelig naturlig å inkludere i en samlepakke til Switch. Å følge opp fjorårets beste spill vil unektelig være en stor oppgave for hvilket som helst spill, men her kan man ta to eminente spill som kan bryne seg på oppgaven sammen. Gamecube kunne i sin tid skilte med to av de beste spillene i The Legend of Zelda-serien, og både The Legend of Zelda: The Wind Waker HD og The Legend of Zelda: Twilight Princess HD gjorde ære på kildematerialet da de ble lansert på Wii U i henholdsvis 2013 og 2016. En samlepakke med begge HD-versjonene på kjøpet vil være ekstremt lettjente penger for Nintendo, og vil glede mange fans som av ymse grunner hoppet over Wii U, men som gjerne kunne tenke seg et gjensyn med to av de beste spillene fra forrige tiår.

Savner du noen spill på lista som du gjerne skulle sett tok veien fra Wii U til Switch? Eller tenker du at gamle spill bør forbli der de hører hjemme, i fortiden? Fortell oss gjerne hva du mener.Loading next content