Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Forventninger til E3 2013: Sony

Vi fortsetter E3-oppvarmingen med et selskap i medvind. Morten tar en gjennomgang av hva han forventer fra Sony under årets E3-messe.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Midt på svarteste natta, klokken 03.00 natt til tirsdag 11. juni entrer Sony E3-scenen for å presentere sine fremtidsplaner. Sony har på mange måter et annet utgangspunkt enn Microsoft i år, selv om også Sony naturligvis skal snakke om nestegenerasjonskonsollen sin. Sony har ikke blitt kåret til vinneren av dagens konsollgenerasjon på samme måte som hovedkonkurrenten har blitt, selv om Playstation 3 strengt tatt ikke ligger langt bak Xbox 360 hva konsoll- og spillsalg angår.

Samtidig sitter spillere flest med et langt bedre inntrykk av Playstation 4 enn Xbox One, takket være et vellykket og engasjerende annonseringsshow. Spillene stod i fokus og vi digget det! Sony har med andre ord en stor bølge de kan ri på, men fallhøyden er desto større. Det kan fort bli tøffere for Sony å imponere enn for Microsoft, ettersom Sony la listen så høyt for seg selv i slutten av februar.

Forventninger til E3 2013: Sony
Dette er IKKE et bilde av Playstation 4-konsollen, men heller et av de få noenlunde troverdige fanskapte konseptbildene (de fleste ser rimelig crazy ut).

Én ting Sony garantert kommer til å gjøre er å faktisk vise frem den nye konsollen. Under annonseringen viste de kun frem håndkontrolleren, og mange synes det var rart at de annonserte en konsoll uten la oss se den. Jeg regner også med at de skal avdekke både pris og dato, ettersom konsollen skal slippes i både Europa og USA i år. Holder en knapp på lansering i november eller desember, enten rett før eller rett etter Xbox One. Prislappen tror jeg blir noe lavere enn hos konkurrenten. Sonys tre største feil ved lanseringen av den nåværende generasjonen var høy pris, sen lansering og utradisjonell maskinvare. Vi vet at de har rettet opp det siste punktet, og jeg tror de er interessert i å unngå også de øvrige to tabbene. Når det gjelder den norske prisen tror jeg 4500 kroner er et godt tips, uten at jeg skal vedde alt jeg eier på det.

Dette er en annonse:

Ellers håper jeg selskapet fortsetter fokuset på selve spillene. Sony har slitt med dårlig økonomi de siste årene, men de har likevel drevet Playstation-avdelingen godt. De eksklusive Playstation-spillene har bare blitt flere og flere, og kvaliteten har bare blitt høyere og høyere. I en spillbransje der antall formater og plattformer har eksplodert er det viktig å kunne tilby de samme gode tredjepartsspillene som konkurrentene. Jeg tror likevel Sony kommer til å videreføre den friske satsningen på deres egne spill, ved siden av avtalene med eksterne utviklere. De var også lure da de åpnet slusene for indieutviklerne, ved å tilby dem muligheten til egenpublisering til Playstation 4. Det er på indiescenen mye av innovasjonen skjer i dagens bransje.

Forventninger til E3 2013: Sony
En Koenigsegg Agera hvis jeg ikke tar helt feil, fra det superambisiøse racingspillet Driveclub. For det er faktisk forbudt å slippe en ny konsoll uten et bilspill.

Når det gjelder spillene jeg forventer å se, tror jeg mange av titlene vi så på annonseringen vil dukke opp på nytt. Mer om Driveclub, Infamous: Second Son og Killzone: Shadow Fall. Sistnevnte blir trolig en lanseringstittel, ettersom vi allerede har sett live gameplay. De vil derfor trolig hype spillet videre på E3.

Ellers håper jeg på overraskelser. Mange overraskelser. Jeg elsker overraskelser. Både av typen man på mange måter kan forutse (semi-overraskelser?), og av typen som man får midt i trynet. Jeg synes det er pussig at vi ikke har hørt noe om et Playstation 4-spill fra Naughty Dog, som er et av Sonys største og mest suksessfulle studioer. De har jobbet hardt med The Last of Us de siste årene, men jeg tror likevel de har et ess i ermet. Et ess kalt Uncharted 4. En god konsollansering er avhengig av nye spill i etablerte, folkekjære serier. Serier folk er villig til å kjøpe konsollen for, rett og slett. Naughty Dog er dessuten bare ett av Sonys mange talentfulle studioer. Hva jobber Sony Santa Monica med? Holder Quantic Dream på med et spill utover Beyond: Two Souls? Og hva var egentlig greia med prosjektet til Media Molecule?

Dette er en annonse:
Forventninger til E3 2013: SonyForventninger til E3 2013: Sony
Selv om de ikke er så eksklusive som de en gang var, møter nok Final Fantasy- og Metal Gear solid-seriene mest begeistrede hyl blant Playstation-fansen.

På tredjepartsiden har Sony en avtale med Activision og Bungie. Jeg tror derfor Sony-konferansen blir arenaen der vi endelig får se gameplay fra storspillet Destiny. Jeg tror også Sony har utvekslet håndtrykk med Square Enix angående en visning av det neste Final Fantasy-spillet. Jeg ser heller ikke bort fra en Playstation 4-versjon av Gran Turismo 6, eller en visning av Metal Gear Solid V. Ryktene har også florert om The Last Guardian, og selv om vi har hørt dette før tror jeg E3 2013 kan være året det løsner for det ambisiøse prosjektet. Det er neppe et Playstation 3-spill lenger. Også var det overraskelsene da. Aller helst vil jeg ha flunkende nye spill jeg aldri har sett før. Så mange som mulig.

Ved siden av Playstation 4 forventer jeg en og annen nyhet til Playstation 3, en konsoll som tross alt lever i beste velgående. Jeg tror også det blir en del snakk om PS Vita. Vitaen er ung og trenger flere gode spill, samtidig som Sony har gjort det obligatorisk å inkludere remote play-funksjonalitet mot Vitaen for PS4-utviklere.

Forventninger til E3 2013: SonyForventninger til E3 2013: Sony
Vi vet at det nye PS Eye-kameraet og PS Vita-konsollen kan brukes som tilbehør til Playstation 4. Det vi ikke vet er om det blir noe moro å gjøre det.

Jeg tror altså Sony kommer til å fortsette fokuset på spillene, men de vil neppe overlate alt som har med multimedia å gjøre til Microsoft av den grunn. Jeg forventer at også Playstation 4 vil by på et vell av funksjonalitet ved siden av spillene. Om E3 er rett sted å snakke om dette på er jeg litt mer usikker på, men de skal garantert snakke mer om selve konsollen. Om share-knappen, om nye Playstation Network og om PS Eye-kameraet. Det finnes dessuten mange spørsmål Sony ikke har svart på, av typen Microsoft har fått kritikk for den siste tiden. Hvordan vil brukte spill fungere på PS4? Hva skjer med de digitale spillene du har kjøpt over PSN? Jeg håper på mange svar, og mange gode spill. Gjentar de suksessen de hadde med annonseringsshowet går Playstation 4 en storslagen lansering i møte.

Hvilke forventninger har dere til Sony på årets E3?

Les også:
Forventninger til E3 2013: Microsoft
• • Forventninger til E3 2013: Nintendo

Du kan følge alle E3-konferansene direkte her på Gamereactor. Lenker til sendingene kommer straks de er klare. Se tidsskjema.

Forventninger til E3 2013: Sony
Vi er lei av dette bildet Sony! Vis oss selve konsollen! Kom igjen a, ikke vær så kjipe a!


Loading next content