Cookie

Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor Norge
artikler

#GameStruck 4: Peter

I denne artikkelserien tar vi for oss de fire spillene som har formet oss som mennesker og spillentusiaster. Peter er klar med Del 11.

GameStruck4 handler i hovedsak om spill som har formet oss som gamere, eller som ellers har gjort et sterkt inntrykk på oss. Sist gang fortalte Terje om sine fire spill (og takket for seg her på GR), og nå er Peter klar for å dele fire spill som har formet ham gjennom årenes løp.

Pokémon Gold

Jeg starter med å snakke om Pokémon Gold! Dette spillet er nok det aller viktigste for meg, det er kanskje ikke blant mine absolutt favorittspill den dag i dag, men det var helt klart viktigst! Pokémon Gold var nemlig mitt første spill på min første egne konsoll, Game Boy Color. Jeg glemmer aldri dagen syv år gamle meg først fyrte opp dette spillet. Jeg og min yngre bror var i den syvende himmel. Pokémon var et stort fenomen den gangen, og jeg husker alle i skolegården samlet på Pokémon-kort, så på Pokémon-animen på TV, og ikke minst hadde alle sin egen Game Boy med enten Pokémon Gold/Silver eller Red/Blue. Pokémon Gold var lenge det eneste spillet jeg spilte, men det var jo bra nok til å være det eneste. Jeg husker så godt alle ryktene om hemmeligheter i spillet som ble delt rundt. Dette var jo før internett var allemannseie, og vi unger var spesielt lite på nett på den tiden. Hemmelige Pokémon man kunne fange, skjulte innganger, og en del annet vås som selvfølgelig bare var funnet på av en eller annen unge i skolegården. Dumme som vi var trodde vi selvfølgelig på mye av det.

Engelskkunnskapene våre var også begrenset, men dette ble et eventyr i seg selv, ved at vi alle hjalp hverandre med å komme videre i spillet. Det var noen «guruer» i nabolaget som kunne alt om spillet, lærte bort klonekoder og hadde linkkabel. Disse folka ble selvfølgelig hyllet som guder av oss andre barna. Dette kan høres primitivt ut i dag, men da vi den gangen satt 20 barn sammen på lekeplassen og spilte Pokémon på Game Boy med en linkkabel som ble sendt på rundgang, så var det som å være en del av noe mye større enn en selv. Minnene fra denne tiden er fortsatt noen av de beste minnene jeg har.

Super Smash Bros. Melee

Game Boy Color var i mange år min eneste konsoll, og spillinteressen min hadde dabbet litt av siden tiden med Pokémon Gold. Men da jeg så en bekjent spille Super Smash Bros. Melee for første gang, da våknet spillinteressen i meg igjen. Alle de kjæreste Nintendo-figurene i ett og samme spill, og de skal alle banke hverandre? Dette var jo nesten for godt til å være sant. Dagen jeg fikk oppleve denne fantastiske herligheten av et spill for første gang var dagen jeg bestemte meg for at jeg ikke skulle ha noen PlayStation 2 som de andre i klassen. Jeg skulle ha en Nintendo GameCube med Super Smash Bros. Melee som et åpenbart første spill til konsollen!

Super Smash Bros. Melee er som en gavepakke av et spill. Selv om mange av figurene i spillet var figurer jeg allerede hadde et forhold til, så var det så mange jeg ikke ante hvem var. Hvem i huleste var Ness? Hvem var denne lille gutten med rød caps, skolesekk og superkrefter? Hvem var denne rosa klumpen som kunne forvandle seg til alle de andre figurene i spillet? Mysterier var de, men de var jo så artige å spille. Å få disse snodige figurene pakket inn med Mario, Link og Pikachu var en perfekt pakke med både kjente kjære og nyoppdagede skatter. Man klarer jo lissom heller ikke å slippe unna all Nintendo-historie som er pakket inn i spillet pga trofeer og annet snacks, som forteller mer om disse verdenene som disse figurene kommer fra. Super Smash Bros Melee gjorde meg nysgjerrig på Nintendo sin historie og jeg hadde så lyst til å få oppleve mer. Dette spillet forseglet meg på mange måter som en hardbarka Nintendo-fan.