Norsk
Gamereactor
forspill
Infamous

Infamous

Superhelter i katastroferammede storbyer er på moten i år. I Infamous drar vi til kriserammede Empire City hvor vi får kontrollen over Cole, en vanlig mann som har fått evnen til å kontrollere elektrisitet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

De siste ukene har vært noe utenom det vanlige for Cole som arbeider som budbringer i Empire City. Idet en massiv eksplosjon river i filler flere kvartaler av byen, befinner han seg ubeleilig nok midt i den. Tiltross for dette overlever han, dog i en komatøs tilstand. Når han våkner har en del ting endret seg. Samfunnet i Empire City har brutt fullstendig sammen og myndighetene har avgjort at byen og dens innbyggere skal isoleres fra omverdenen. Og så har forresten Cole utviklet superkrefter og kan lede elektrisitet.

Zeke - som har brukt de siste to ukene som sengevakt for Cole - drar oss med til leiligheten sin som han, i anledning av strømmangelen, har flyttet opp på taket på leilighetsbygningen. Det er her vi overtar kontrollen over Cole - og man føler seg raskt hjemme: sikting skjer med L1 og når man trenger å zappe noe eller noen bruker man R1. Ellers fungerer kontrollene slik man forventer av et tredjepersonsskytespill.

For å tilfredstille Zekes lyst til å se på tegnefilmer, så zapper jeg litt liv i generatorene hans. TV-gleden er kortvarig, tegneserien avbrytes av TV Jacker - en kar som hijacker TV-sendinger for å fortelle folk hva som virkelig skjer i byen. Et fly har droppet mat på byens torg, og om man skal ha noe føde før bøllene kommer må man skynde seg. Ikke bare er byen lagt opp til at vi kan utforske den som vi måtte ønske, men den er utsmykket med detaljer som gir et innblikk i hvor hardt katastrofen har rammet.

Når man kommer frem til maten har den allerede tiltrukket seg slemminger i form av Reapers. Beste måten å knerte en gjeng av dem er å bruke Cole sine elektro-triks. Men skulle Cole gå tom for juice vil han ikke regenerere helse og bli sårbar. Da må man finne et strømpunkt i byen og lade opp, akkurat som et batteri. Dette kan by på utfordringer når man beveger seg inn på strømløse områder, som igjen legger opp til en mer variert spillopplevelse. Noen områder krever mer takt og litt planlegging, mens andre områder lar seg løse med ren muskelkraft og et par tusen watt.

Dette er en annonse:

Underveis blir man også presentert for valg som har innvirkning på Coles popularitet: Skal man dele maten man finner med byens beboere, eller skal man beholde det selv? Skal man redde byen, eller ødelegge den? Helt eller skurk? Vi har jo sett denne type valg før i en rekke ulike spill, som Fable, Star Wars: Knights of the Old Republic og Jade Empire, men det er likevel noe fascinerende med å ha muligheten til å påvirke historien, samtidig som det åpner for flere gjennomspillinger.

Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss til å se mer av Empire Citys sandkasse-opplegg og valgfrihet. I tillegg ser Infamous ut til å kunne by på en god historie og kan kanskje bli et av de kuleste spillene vi spiller i år.

Infamous
Infamous
Dette er en annonse:
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous
Infamous

Relaterte tekster

InfamousScore

Infamous

ANMELDELSE. Skrevet av Richard Imenes

Livet som nybakt superhelt byr på mange utfordringer for Richard Imenes, som prøver å rydde opp i Empire City.

Infamous

Infamous

FORSPILL. Skrevet av Richard Imenes

I Infamous drar vi til kriserammede Empire City hvor vi får kontrollen over Cole, en vanlig mann som har fått evnen til å kontrollere elektrisitet. Les alt innenfor.Loading next content