Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Drømmefall Kapitler

Inntrykk: Drømmefall Kapitler - Book IV: Revelations

Det har gått hele fem måneder siden vi spilte forrige episode, men muligens var det verdt ventetiden. Vi har spilt nest siste episode av det norske Drømmefall Kapitler.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det har vart og det har rukket, og det har tatt lengre tid enn selv de andre verstingene når det gjelder episodebaserte spill. Men etter godt over fem måneders ventetid nesten uten et pip kan vi nå endelig sette oss ned med fjerde episode av Drømmefall Kapitler. Og selv om mye fortsatt er ved det samme, merker man godt hvorfor episoden har tatt sin tid.

Den lange ventetiden skyldes først og fremst at utviklerne i Red Thread Games, halvveis uti lanseringen av det episodebaserte spillet, bestemte seg for å skifte grafikkmotor. Ut med Unity 4, som var plaget med mange feil og bugs, og inn med Unity 5. Ikke bare det, men dersom man går tilbake til de tre første episodene i dag vil du merke at også disse har fått en grafikkoverhaling. Det er denne skjønnhetspleien av de gamle episodene, i tillegg til utviklingen av den nye, som har tatt tid.

Overgangen fra Unity 4 til Unity 5 er selvfølgelig merkbar. Ikke bare har dette løst en del av de problematiske bugsene som preget de tre første episodene, men spillet ser også betraktelig bedre ut nå enn tidligere. Nei, spillet er fortsatt ikke det mest teknisk imponerende på markedet, men det ser i det minste mer velpolert og nyere ut enn det som var tilfellet tidligere. Landskapene er skarpere og mer detaljerte, og også menneskene (og de magiske skapningene i Arcadia) fremstår mer levende nå enn tidligere.

Det er derimot ikke tilfellet at alt av bugs er borte. Dette virker også Red Thread Games å være klar over, og derfor har de nå lagt til en «Report Bugs»-knapp nederst i pausemenyen. Betryggende? Neimen om jeg vet...

Dette er en annonse:
Drømmefall Kapitler

Men fjerde episode av Drømmefall Kapitler markerer ikke bare en visuell endring og en visuell overhaling. Det er også episoden hvor Drømmefall Kapitler endelige begynner å føles som et Den Lengste Reisen-spill igjen. Med tanke på at vi snakker om at dette er den nest siste episoden, kommer ikke følelsen et sekund for tidlig.

Gjennom fjerde episode tilbringer vi hele vår aktive spilletid i Arcadia, den magiske parallelle verdenen i Den Lengste Reisen-spillene som står i kontrast til vår egen, det maskinstyrte Stark. Dette er uten tvil bare til spillets fordel. Gjennom de tre første episodene har vi blitt stadig mer kjent med Stark, men uten at vi har blitt betatte eller følt at hendelsene i Stark er essensielle for historien som helhet. Det føles liksom så irrelevant med korrupte politikere og cyberpunk-dystopier i vår verden, når det tross alt finnes en parallell verden hvor det foregår noe mystisk som muligens kan tære opp virkeligheten og gjøre slutt på alle verdener. Sorry, Stark, men jeg savnet deg aldri i løpet av fjerde episode. Til det er det for vakkert og spennende å traske rundt i Arcadia.

Nåja, jeg skal ikke overdrive heller. Arcadia er et vakkert og spennende sted, men i fjerde episode er det ikke så skrekkelig mye aktiv spilling å finne på. Det meste handler egentlig om å følge historiens gang, uansett hvem sin historie du måtte følge. Det blir mest prat, med andre ord, og sånn sett føles det kanskje mer som andre episodebaserte spill for tiden, da hovedsakelig Telltale Games sine spill. Samtidig klager jeg ikke, for historien føler jeg er velskrevet, og det er tross alt den spennende historien og stemningen rundt den som gjorde at både jeg og mange andre forelsket oss i serien i utgangspunktet.

Dette er en annonse:

Zoë drar med sin trofaste følgesvenn Crow inn til byen, hvor hun leter etter ledetråder som kan føre henne til løsningen på visjonene hun har hatt i drømmene sine. Hun møter på mange gamle kjenninger underveis, og Zoës del av eventyret er preget av både humor og mange minneverdige samtaler. Samtidig følger vi Kian Alvanes historie, der han har sneket seg om bord på et luftskip som skal ta ham med til fangeleiren hvor mange av Arcadias magiske innbyggere sitter fengslet. Her må Kian leke litt Solid Snake for å komme seg inn i fangeleiren, og hemmelighetene som blir avslørt her er sjokkerende. Samtidig kjenner jeg at det er Zoë som har den mest sentrale rollen i begivenhetene, mens Kian mer og mer blir gitt rollen som andrefiolinist.

Drømmefall Kapitler

Det som også er spennende med fjerde episode, er at nå begynner mange av handlingene mine fra tidligere episoder å vise sine konsekvenser. Jeg oppdager at tabber jeg har gjort tidligere får konsekvenser jeg ikke hadde tenkt på, og det er dessverre mulig at disse kan påvirke handlingen i gjennomgangen min til det verre også i episode fem. Samtidig åpner det også opp for dialoger som ikke ville vært tilgjengelige for meg dersom jeg hadde valgt annerledes tidligere.

Selv om historien tar noen viktige steg i løpet av fjerde episode, frykter jeg at det er for mange tråder som skal nøstes opp i femte og siste episode. Vi har kommet et godt stykke nærmere i løpet av den nyeste spilløkten, men historien har gått i såpass mange retninger i løpet av de fire episodene at det skal godt gjøres å skape en god avslutning på det hele som føles oppklarende, dekkende og ... ja, avsluttende, rett og slett.

Drømmefall Kapitler

Med fjerde episode har Drømmefall Kapitler endelig tatt noen steg nærmere mot å være det spillet vi hadde håpet det skulle være fra starten. Det blir spennende å se hvordan det hele avsluttes en gang til neste år, men det er også en viss frykt for at avslutningen kanskje ikke blir like tilfredsstillende som den burde være.

Relaterte tekster

2
Drømmefall KapitlerScore

Drømmefall Kapitler

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Hele 17 år etter at eventyret begynte, har tiden kommet for å avslutte Den lengste reisen-sagaen. Dessverre har ikke tiden vært på seriens side...

0
Oppdaterer Drømmefall Kapitler til PC

Oppdaterer Drømmefall Kapitler til PC

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Kickstarter-siden til Drømmefall Kapitler har blitt oppdatert på nyåret, og der finner vi gode nyheter for alle som spiller på PC. Før jul kunne vi nemlig melde at...

0
Drømmefall Kapitler får konsolldato

Drømmefall Kapitler får konsolldato

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det begynner å bli en stund siden norske Red Thread Games bekreftet at deres Drømmefall Kapitler skulle komme til Playstation 4, men nå har det endelig kommet en...

0
Se de vakre Drømmefall-bildene

Se de vakre Drømmefall-bildene

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Red Thread Games kunne omsider slippe den fjerde episoden i Drømmefall Kapitler for noen uker siden, og som du kan lese i vår inntrykksartikkel har byttet av motor...

0
Nytt og penere Drømmefall Kapitler

Nytt og penere Drømmefall Kapitler

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

De tre første episodene av Drømmefall Kapitler fra norske Red Thread Games ble utviklet i spillmotoren Unity 4, men så bestemte Ragnar Tørnquist og gjengen seg for å...Loading next content