Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Kontorlivets gleder

Suzanne har gått gjennom en rekke kontorspill for å finne det som er helt perfekt for akkurat deg!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hender det at du tenker tilbake på en tidligere kontorjobb og blir nostalgisk? Eller jobber du i et helt annet felt og tenker kanskje at en kontorjobb kunne vært tingen? Da er dette artikkelen for deg! Her har jeg samlet fem spill som representerer kontorlivets gleder på en himla god måte, som kanskje kan hjelpe på nostalgien og trangen til å bytte beite. Er du klar?

Payroll

Kontorlivets gleder

Hvis du lengter tilbake til 90-tallet, og lengter tilbake til den helt spesielle følelsen av å starte i en helt ny jobb og ikke vite hva du driver med overhodet, da er Payroll fra GZ Storm og Astrojone spillet for deg! Denne jobbsimulatoren kommer komplett med et megastygt kontor; her snakker vi vegg-til-vegg-teppe, kjipe små avlukker, grelle paneler og tapeter på veggene, ubehagelig og uflatterende lys, og en og annen stakkarslig plante i et hjørne.

Spillet kommer med slike herlige funksjoner som faksmaskiner og printere som ikke funker som de skal, og eldgamle datamaskiner med store CRT-skjermer som jobber hakket raskere enn maling tørker.

Dette er en annonse:

I tillegg kan du glede deg til lange møter, utføring av oppgaver du er overkvalifisert til som å levere pakker, hente kaffe, skifte lyspærer, samtaler med kollegaer om TPS-rapporter og diverse memoer du garantert ikke har fått.

Spillet har flere mulige slutter, så her er det bare å hive seg i gang. Arbeidsdagen venter!

Smoking Simulator

Kontorlivets gleder
Dette er en annonse:

Dette indiespillet, som ble utviklet i forbindelse med 2014 Indie Game Maker Contest, er perfekt for deg som elsker stress! Smoking Simulator er spillet for deg som lengter tilbake til en arbeidssituasjon hvor det føles ut som du alltid er fem sekunder unna å få magesår/hjerteinfarkt/sparken, og det eneste som kan dempe stresset er en liten sigarett eller to.

Gameplayet inkluderer det å hanskes med irriterende kollegaer, langtekkelige møter med en sjef som ikke er fornøyd med noen ting, en ektefelle som klager om regninger og pengeproblemer, potensielle helseproblemer og en rekke arbeidsoppgaver som aldri ser ut til å ta slutt.

Det eneste som gjør at stressmeteret ditt ikke skyter i været og du går i full rage-modus er røykepausene hvor du kan ta deg en blås. Men du vet at røyking ikke er bra for deg, så du prøver å slutte, hvilket betyr at du ikke har med deg så mange sigaretter på jobb...Gjør deg klar for en evigvarende stressrunddans!

Hvor mange dager greier du å beholde jobben?

Please Knock on My Door

Kontorlivets gleder
Michael Levall

Savner du de dagene da det føltes ut som om sjelen ble sugd ut av kroppen din, at ingenting gikk din vei, hele verden hatet deg og livet var meningsløst? Da anbefaler jeg det svenske indiespillet Please Knock on My Door.

Det kommer til å sende deg rett tilbake til gode gamledager da alt var trist og grått, du gruet deg til å gå på jobb og arbeidsoppgavene dine virket uoverkommelige. Spillet kommer komplett med eviglange møter, skriftlige advarsler fra sjefen og viktige presentasjoner som går skeis. Hva venter du på? Her er det bare å snøre slipset stramt på plass og klistre på seg et smil, og telle timene til du kan dra hjem igjen!

Papers, Please

Kontorlivets gleder

Papers, Please er et kontorspill litt utenom det vanlige, og er perfekt for deg som elsker papirarbeid, strenge krav, kjipe arbeidsforhold og å gjøre den samme oppgaven om og om igjen. Dette er spillet for deg som lengter tilbake til enklere tider da alt du trengte å gjøre var å sitte i en bås og stemple dokumenter.

Du spiller en nyansatt ved Departementet for Adgang i det fiktive og totalitære regimet Arstotzka, og er utstasjonert i en grenseby, Grestin. Om du ser for deg grenseovergangen mellom Øst- og Vestberlin med en kald krig skrudd til 11 så nærmer du deg!

Ved hjelp av diverse teknikker må du kontrollere at alle som ønsker adgang inn i den Arstotzka-kontrollerte delen av Grestin har papirene i orden. Det starter lett med at passet skal være gyldig men etter hvert (og diverse hendelser ved overgangen) så blir kravene strengere og jobbdagen mer hektisk. Snart finner du deg selv svettende over adgangshåndboka mens du frenetisk leter etter uoverensstemmelser som feil øyenfarge, stavefeil, eller skjulte gjenstander.

Ting blir ikke mindre stressende av at du må prosessere så mange folk du klarer i løpet av en arbeidsdag, og klarer du ikke å tjene nok penger ved dagens slutt må du prioritere hva pengene skal gå til i husholdningen din. Må dere fryse fordi du ikke hadde råd til olje å fyre med, eller må bestemor gi avkall på medisinen sin så dere har råd til mat?

Papers, Please kan også by på litt historie gjemt i papirene til de du prosesserer. Det finnes kjærester delt av grensen, og et ulmende raseri blant folket som ikke vil la seg kue. Alt i alt er dette et spill som kombinerer papirarbeid med en smak av undertrykkelse og et så smått avhengighetsskapende gameplay.

Så her er det bare å slenge på seg brillene og gjøre klart stempelet!

The Stanley Parable

Kontorlivets gleder

Husker du de dagene på kontoret da en kroppsløs stemme snakket til deg og beskrev alt du foretok deg, de dagene da uforklarlige og paradoksale ting skjedde hele tiden? De dagene det føltes som om tiden gikk i en loop, eller de dagene det føltes ut som du beveget deg fullstending utenfor tid og rom? Hva med de dagene da arbeidsdagen virket uendelig lang, samtidig som den virket ufattelig kort. Og de dagene det føltes ut som du hadde ødelagt selve virkeligheten? Det var tider det!

Hvis du liker, og lengter etter å jobbe i et arbeidsmiljø som er i stadig forandring, hvor det er nye oppgaver og utfordringer hver dag, hvor du må improvisere og ta ting på sparket, hvor du må utvide din forståelse av tid og rom og årsak og konsekvenser, og hele tiden stille spørsmål ved din egen psykiske helse, da er The Stanley Parable spillet for deg!

Greier du å begynne? Greier du å slutte? Lykke til!Loading next content