Norsk
Gamereactor
artikler
Guild Wars 2

Mad King Thorn returnerer til Tyria

Allehelgensaften nærmer seg, og det betyr at Tyria er i feststemning. Jostein rapporterer fra den første store oppdateringen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Guild Wars-veteraner vet at Halloween alltid har vært en stor høytid i Tyria. Festlighetene har rot i en konge fra stundom tider, kjent for sin galskap og grusomme herredømme. Etter sin død ble Mad King Thorns sjel sendt til underverdenen, hvor den er for alltid fanget med unntak av en dag hvert år: allehelgensaften. Hvert år venter Tyria i spenning på den gale kongens tilbakekomst og feiringen som følger med.

Guild Wars 2
The Mystic Forge er mer mystisk enn vanlig. Prøv å hopp oppi gryta for en overraskelse.

Lion's Arch og The Mists er begge blitt omdekorert i stil med høytiden. Gresskarlamper lyser opp gatene, The Mystic Forge har skiftet ham og barn løper utkledt rundt i gatene og ber om godterier. Selv om redekoreringen begrenser seg til det sentrale handelsområdet i byen var det mye nytt å se og mange syn som fikk meg til å humre godt.

Guild Wars 2
Jeg hadde knapt noe annet valg enn å gi bort alle godteriene mine.
Dette er en annonse:

Utseende er som kjent ikke alt, og det er mange aktiviteter du kan hive deg i kast med. Føler du deg i skikkelig feststemning kan du delta i en skattejakt som leder deg inn i Mad King Thorns barndom. Dette innebærer å løse gåter og andre finurligheter jeg syntes var en morsom (og tidvis frustrerende, når jeg ikke fant frem) distraksjon. I tillegg har de lagt inn tematiske dynamiske hendelser over hele Kryta, samt allehelgensinspirerte håndverksoppskrifter og kostymer.

Guild Wars 2
Under skattejakten må du finne spøkelser som kjente Mad King Thorn da han ennå var i live.

Sitter du nå og furter fordi du synes du Halloween bare er en kommersiell oppfinnelse for å trekke enda mer penger ut av lommeboka di til kostymer og godteri? Slapp av, det har kommet nytt innhold som bør falle i smak også for deg! I tillegg til Halloween-innholdet har ArenaNet lagt til nye utfordringer som et permanent tillegg til spillet.

Først av alt har ArenaNet lagt til nye mini-dungeons. Disse er designet for små grupper og bør ikke ta lengre enn en halvtimes tid å fullføre. En av disse mini-dungeonene ligger i Fireheart Rise og heter Vexa's Lab. Uten å avsløre for mye kan jeg si at den innebærer en fin blanding av slåssing og problemløsning, med en mekanisk overraskelse til slutt.

Dette er en annonse:
Guild Wars 2
I Vexa's Lab må man koble portalenes innganger med deres utganger. Gjør du feil faller du til din død.

Den andre store oppdateringen er en ny type dynamiske hendelser kalt Skritt Burglar. Fra tid til annen vil du kunne snuble over en skattekiste, men når du åpner kisten hopper en skritt ut og legger beina på nakken, og tar byttet med seg. For å få tak i godsakene må du stoppe den før den kommer seg unna. Etter hvert som den tar skade slipper den flere og flere ting du kan stoppe og plukke opp. Selv om jeg mistenkte at det kom til å skje, ble jeg først litt satt ut før jeg tok opp jakten på tjuvradden. Han ledet meg gjennom horder av fiender som gjorde jakten vanskeligere for meg, og før jeg visste ordet av det var han borte vekk. Jeg hadde likevel gjort en god del skade, så jeg hadde fått noe igjen for strevet. Det at disse hendelsene ikke kan oppsøkes gjør det mer spennende og bryter opp rutinene.

Guild Wars 2
Den tjuvradden stikker av med hele skatten!

For det tredje vil spillerne snart møte på et laug av NPCer, som har gjort sitt inntog i en rekke av spillets ulike soner. Det er vanskelig å si hva de er ute etter, men navnet Modus Sceleris (direkte oversatt: kriminalitetens metode) tyder vel ikke på de beste av hensikter. Hva denne delen av oppdateringen går ut på i detalj vet jeg egentlig ikke, da jeg ikke klarte å finne dem, men det at det strekker seg over flere soner pirrer unektelig interessen.

Jeg fikk prøve mye mer enn det jeg forteller om i denne artikkelen, men for at dere skal få oppdage og oppleve det nye innholdet på egenhånd går jeg ikke i detalj på dette. Jeg vil likevel si to ting om oppdateringen. Først av alt viser dette at ArenaNet er i stand til å støtte spillet videre tross valget av finansieringsmodell. For det andre viser dette at de ikke bare legger til mer av det gamle, men også utvikler nye typer innhold for økt variasjon. Dette liker jeg, og jeg gleder meg til å se hva de kommer med i framtiden.

Relaterte tekster

Guild Wars 2Score

Guild Wars 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

ArenaNet tar et oppgjør med de etablerte sannhetene i MMO-sjangeren, og leverer den beste sosiale opplevelsen i et rollespill til dags dato...Loading next content