Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Halo 5: Guardians

Mannen bak visiret: Hele historien om Master Chief

Har du ikke full oversikt over sagaen om Master Chief, selv om du har spilt alle spillene? Vi gir deg den fulle bakgrunnshistorien i påvente av Halo 5: Guardians...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

NB! I denne artikkelen finnes det naturlig nok enkelte spoilere knyttet til Halo-serien.

- Han kom for å vitne. Han skulle vitne om lyset, så alle skulle komme til tro ved ham.
Evangeliet etter Johannes 1:1-7

Det første Catherine Halsey ser av Elysium City er byens mektige skyskrapere, som strekker høyt over skyene. Romfergen hennes har reist langt gjennom en urolig galakse, helt fra menneskenes ytre koloniverdener, til den vakre paradisbyen på planeten Eridanus. Den briljante forskeren forlater skipet sammen med sin militær eskorte, løytnant Keyes. De har kommet for å treffe en begavet person - en mulig kandidat for Halseys topphemmelig Spartan-prosjektet. Personens navn er John, en tilsynelatende ordinær seks år gammel gutt med kort, brunt hår og fregner. Når Catherine og Jacob besøker guttens barnehage i Elysium leker han kongen på haugen med klassekameratene sine, og de legger merke til hvor lett det er for ham å kaste ned de andre barna fra toppen.

John har mange venner her, og er også forelsket i nabojenta Parisa. Han har foreldre som elsker ham over alt annet, og de aner ikke at UNSC - De Forente Nasjoners Romorden - har fattet stor interesse for sønnen deres. John har sine egne drømmer og mål for fremtiden, men det er en fremtid som Dr. Catherine Halsey om kort tid vil frarøve ham. For ingen kunne ha forestilt seg at den unge gutten på toppen av hugen en dag skulle vokse opp til å bli frelseren av menneskeheten. Deres siste håp.

Dette er en annonse:
Halo 5: GuardiansHalo 5: Guardians
John og hans beste venn Ellie Bloom ligger under en stjerneklar himmel og lurer på om det er intelligent liv i galaksen utover menneskeheten. Svaret er ingen av dem forberedt på...

I år 2525, tre tiår før hendelsene i Halo: Combat Evolved, opplevde menneskeheten nærkontakt med intelligent utenomjordisk liv for første gang. En allianse kalt The Covenant erklærte hellig krig mot menneskeheten. På den tiden var John bare 14 år gammel, men allerede var han en fullt utdannet, hyperdødelige krigsmaskin. Hans brutale opprinnelse og tragiske reise til heltedeommen blir skildret i romanen Halo: The Fall of Reach, som ble sluppet like før Bungie debutspill til Xbox. Boken er en av de mest essensielle delene i hele Halo-sagaen, men til tross for dette har millioner av Halo-fans over hele verden gått glipp av historien.

HQ

Samtidig har The Fall of Reach aldri vært mer aktuell i spillsammenhenger enn i dag, ettersom figurene som blir introdusert i boka blir gjenforent med Master Chief i spillbar form når Halo 5: Guardians lanseres til Xbox One senere denne måneden. Derfor skal jeg gå gjennom fortellingen om hvordan alt startet i begynnelsen av denne artikkelen. Det er fortellingen om John-117 og hans 74 tapre brødre og søstre, om hvordan de drepte og døde for hverandre. Det er fortellingen om barndommen de mistet og om fremtiden de ga menneskeheten. Dette er sagaen om Master Chief og hans spartanere.

Dette er en annonse:
Halo 5: Guardians
John, født den 7. mars 2511. Død den 7. desember 2517, bare seks år gammel. I hvert fall ifølge den offisielle dokumentasjonen.

La oss hoppe tilbake til år 2517, altså noen år før man støtte på The Covenant. På denne tiden hadde menneskeheten nok med å takle konfliktene de selv hadde skapt. I løpet av sin storhetstid, hadde mennesker bosatt seg i tusenvis av nye verdener i det fjerne, men de ytre kolonienes naturressurser gikk i hovedsak med til å forsørge Jorda og UNSC. Beboerne i koloniene ble til slutt lei av dette og en borgerkrig brøt ut og delte det galaktiske imperiet i to. Etter år med krig og kaos var UNSC desperate. De ønsket å vinne krigen før tapene ble for store, å besluttet å benytte seg av den beryktede forskningsdivisjonen ONI og deres Dr. Catherine Halsey for å utvikle en ny generasjon av super-soldater. Disse soldatene skulle vinne krigen for dem.

Etter flere mislykkede forsøk lot Halsey seg inspirere av de spartanske krigere fra antikkens Hellas. Disse ble allerede fra barndommen utsatt for nådeløs trening for å kunne matche verdens modigste krigere. Halseys fulgte den samme oppskriften og i tillegg til den unge alderen la hun til rette for eksperimentelle "augmenteringer", altså forbedringer av menneskekroppen ved hjelp av kjemi, teknologi og biomekanikk. På denne måten skulle de bli uslåelige krigere, og etter mye research konstruerte hun en liste med 150 kandidater fra hele galaksen. 150 seksåringer som skulle forene menneskeheten igjen, og lede dem mot en ny gullalder.

Halo 5: Guardians
Borgerkrigen mellom UNSC og opprørerne fra de ytre koloniene, kan man lese enda mer om i romanen Halo: Kontakt Harvest.

ONI godkjente prosjektet, men kun med 75 kandidater, og Halsey ble overlatt til seg selv i gjennomføringen. Sammen med Jacob Keyes besøkte hun barna, den ene etter den andre, for å flippe en mynt. Barna skulle gjette hvilken side av mynten som skulle ende opp, og med denne metoden fikk de vite hvilke av kandidatene som hadde en gave som ikke kunne trene opp; flaks. Barna som gjettet riktig "vant", og ble valgt ut til Spartan-prosjektet. Det var derfor Catherine Halsey gikk opp til den unge gutten John i skolegård i Elysium City. Hun presenterte seg, og spurte ham om han likte å spille spill. John erklærte at han elsket alle spill, fordi han alltid vant. Faktisk fikk han ikke lov til å spille sjakk fordi ingen kunne utfordre ham, og ballspill var utelukket av samme årsak.

Catherine holdt ut en gammel mynt og spurte om han ville spille et annet spill. Mynten var fortsatt høyt oppe i lufta da John fanget den med hånden. Kron, utbrøt han, tilsynelatende uten å titte. Han hadde selvfølgelig rett, men det var ikke flaks som var årsaken. Med sine lynraske reflekser hadde han faktisk rukket å se hvilken side mynten landet på.

Halo 5: GuardiansHalo 5: Guardians
John imponerte Dr. Halsey og det var aldri noen tvil om at han skulle bli en av spartan-soldatene hennes.

John og de andre utvalgte barna ble i praksis kidnappet av ONI, og fraktet til militærplaneten Reach. For å holde prosjektet skjult trente de mot defekte kloner som uansett ville dø i løpet av noen få år. Samtidig måtte de si fra seg sin familie og fortid, enten de ville eller ikke. John fra Elysium døde den 7. desember 2517, til fordel for unggutten som skulle bli Master Chief. Hverken han eller de 74 andre kandidatene skulle noen gang få se sin kjære igjen. Til tross for engstelige blikk da beskjeden kom, felte ikke én av dem en tåre. De var åpenbart de rette rekruttene for jobben.

HQ

På Reach var treningen hard. Med den nådeløse instruktøren Franklin Mendez pustende over seg startet regimet fra første dag. 100 repetisjoner av situps, pushups og knebøy, etterfulgt av tre kilometer løping til "lekeplassen". Denne plassen var en slags hinderløype der målet var å komme til toppen raskest mulig, noe John ikke hadde noe problemer med å klare før alle de andre. Det eneste problemet var et dette var en lagkonkurranse, og kompanjongene hadde ikke de samme egenskapene som John. For å gjøre vondt verre havnet de dessuten helt til sist, da de andre lagene hjelp hverandre hele veien, mens John altså spurtet til mål og ble stående og vente. Den dagen lærte John en viktig lekse som samarbeid, solidaritet og lagånd. En lekse han aldri skulle glemme, som senere ville bli avgjørende for hans rolle som spartan-soldatenes leder.

Halo 5: Guardians
Konseptbilde fra Halo-filmen som skulle være basert på Halo: The Fall of Reach.

Den neste tiden fortsatte den beintøffe treningen for å bli tidenes tøffeste soldater. De ble alle presset til bristepunktet, både fysisk og mentalt. Fysisk fostring, trening, matematikk, naturvitenskap og historie. Kamptrening og disiplin. Forskjellen på rett og galt. Rekruttene skulle drilles i en rekke temaer, men først og fremst skulle de lære at Jorden og de tilhørende koloniene stod over alt annet i galaksen. De skulle gi deres liv for menneskeheten om nødvendig.

Halo 5: GuardiansHalo 5: GuardiansHalo 5: Guardians
De tre mest betydningsfulle personene i spartanernes tidlige liv. Fra venstre: Franklin Mendez, Dr. Catherine Halsey og AI-en Déjà som var læreren deres på skolebenken.

Etter åtte år med trenging nådde gjengen 14 år og puberteten. Fase én var over, men det verste hadde ikke engang startet enda. I fase to skulle kroppene til de allerede kapable soldatene tilpasses og forbedres ved hjelp av teknologi, kjemi og biomekanikk, de skulle så såkalte "augmentations" for å gjøre dem enda sterkere på salgmarken. Spartanerne risikerte alt fra å bli permanent blinde, til infertilitet, hjertestopp og Parkinson. Dette kom uansett på toppen av de enorme smertene operasjonene første med seg. Resultatet var at bare 43 av de 75 rekruttene overlevde prosessen, og ytterligere 12 ble så handikappede at de måtte avbryte den påtvungne militærkarrieren sin. De 32 avdøde ble frosset ned i håp om at fremtidens teknologi kanskje kunne redde dem.

Halo 5: GuardiansHalo 5: Guardians
Den livsfarlige prosessen med å forbedre kroppene til spartanerne, var naturligvis ikke valgfri.

Når det gjelder de som faktisk kom seg helskinnet gjennom fase 2, var resultatene overveldende. Kombinasjonen av rekruttenes medfødte egenskaper og de kunstige forbedringene, hadde resultert i en kampenhet av uante proporsjoner. De hadde et nærmest telepatisk samarbeid på slagmarken, og Dr. Halsey hadde med hell skapt et uslåelig team.

Mange av soldatene hadde også unike egenskaper. Sam-037, var den sterkeste av dem, og kunne lett løfte fire ganger sin egen kroppsvekt. Kelly-087 var den raskeste, og kunne nå hastigheter på opptil 62 km/t til fots, og Linda-058 var så klinisk med snikskyttergeværet at hun kunne ta ut to fiender på samme tiden andre tok ut én. Kongen på haugen, nå som da han var seks år gammel, var likevel John-117, som allerede før det første oppdraget var gitt ble utnevnt som lederen av Blue Team. Det var en liten elitegruppe som skulle vise seg å bli legendarisk, bestående av han selv, Sam, Kelly, Linda og Fred-104.

Halo 5: Guardians
Blue Team på deres første oppdrag i asteroidebeltet rundt planeten Eridanus.

Deres første oppdrag var å infiltrere baser bygget i et asteroidebelte. De fullførte oppgaven med stor stil, vant kampen mot flere hundre rebeller, og tok lederen deres til fange. På noen timer klarte de noe UNSC ikke hadd klart på flere tiår, og Dr. Catherine Halseys Spartan-projekt var offisielt en storsuksess.

Artikkelen fortsetter på neste side.

Og de nye supersoldatene var det behov for. Gjennom tre årtusener hadde en hellig allianse vokst frem mellom flere utenomjordiske raser. De kalte seg The Covenant, og alle rasene hadde funnet høyteknologiske gjenstander på sine hjemplaneter. De hadde funnet rester fra en mektig sivilisasjon skap av vesenene som blir kalt The Forerunners. De hadde vært borte i over hundre tusen år, men The Covenant-rasene tilbad dem som guder. De hevdet at The Forerunners hadde oppnådd en ny, høyere form for eksistens, og drømmen deres var å følge i samme fotspor. Med det begynte jakten på alt den eldgamle sivilisasjonen hadde etterlatt seg, og deres hellige oppdrag tok dem i 2525 til planeten Harvest. Der forventet de å finne tusenvis av Forerunner-relikvier, men i stedet de fant de en av menneskehetens ytre kolonier.

Det var da The Covenants profeter og ledere innså at levningene de var ute etter faktisk var levende folk. De var mennesker The Forerunners hadde latt bli igjen for å overta ansvaret for å beskytte alt liv i galaksen. Hvis denne sannheten kom ut til alliansen, ville The Covenant kollapse innenfra og et enormt herredømme ville gå til grunne. Profetene fortsatte derfor å la The Covenant tro på en løgn. De sa at menneskene var deres fiender, og at gudenes vilje var at menneskeheten skulle utslettes. Befolkningen på Harvest hadde ingen sjanse til å hindre massakren, og krigen mellom mennesker og The Covenant begynte. Med den fikk spartanerne endelig en verdig fiende å møte i kamp.

Halo 5: Guardians
Strategispillet Halo Wars utspiller seg helt på begynnelsen av krigen mot The Covenant, da UNSC fortsatt forsøkte å gjenvinne kontrollen over koloniplaneten Harvest.

Skulle John og teamet hans ha en sjanse mot denne nye fienden trengte de utstyr som matchet ferdighetene deres. Svaret ble Mjolnir (evt. Mjølner på norsk), en ny rustning døpt etter Tors hammer. Den ble utviklet som et høyteknologisk exo-skjellet, og var så kraftige at kun spartanerne maktet å bruke dem. Til og med John skadet seg innledningsvis, idet han oppnådde en topphastighet på 100 kilometer i timen takket være den nye drakten.

Med Mjolnir-draktene på plass ble Blue Team enda mer effektive enn før, og etter kort tid omtalte The Covenant-styrkene dem som demoner. På tilsvarende vis hadde de en nesten mytologisk heltestatus blant de vanlige UNSC-soldatene. Når det er sagt følte mange seg ille til mote da de møtte en 2,5 meter høy og blytung krigsmaskin. John var blitt nesten like utenomjordisk som fienden bak det gylne visiret hans. Draken ble som et slags skall for ham, og han tilbrakte mer tid inni den enn utenfor. Huden hans ble blek, og slagmarken ble hans nye hjem.

Halo 5: GuardiansHalo 5: Guardians
John tar på seg sin Mjolnir-drakt for første gang.

Samtidig var det ikke nok spartaner-soldater til å dekke alle krigens fronter, og på generelt plan slet UNSC mot sin mektige fiende. Da det så ut som mørkest for UNSC begynte de å bruke spartanerne til propagandaformål, for å heve moralen til sivile og vanlige soldater. ONI bestemte i tillegg at spartanere som ble drept i kamp skulle blir rapportert som "missing in action" og ikke omkomne, for å forsterke illusjonen av at de var udødelige. John og de andre visste dog sannheten. De hadde tross alt allerede mistet 32 brødre og søstre, og flere skulle det bli. Sam-037 var den første spartaneren som falt i kamp mot Covenant-styrkene, og for hver spartaner som døde sverget John på å bli enda sterkere. Han tok det fulle ansvar for sin venns død fordi han var sjefen hans. Mellom 2525 og 2552 deltok han i mer enn 200 kamper mot The Covenant, og han mottok alle medaljer som fantes bortsett fra den som dreide seg om å sikre krigsfanger i live. Han hadde også blitt forfremmet til graden Master Chief Petty Officer.

Ja, Master Chief og vennen hans gjorde sitt i kampen mot The Covenant på bakken, men ute i verdensrommet hadde fienden et stort overtak. De mektige skipene deres var utstyrt med en plasmaskjold som UNSCs konvensjonelle våpen ikke klarte å penetrere. Hvor enn The Covenant dro etterlot de seg derfor død og ødeleggelser. Varmen fra plasmakanonen satte fyr på skoger og fordampet store innsjøer. Kreftene var så enorme at selve bakken smeltet, og etter noen dager med å bombardering bestod atmosfæren for det meste av av aske og sot. Fra verdensrommet så planetene ut som glødende glasskuler, og blodbadet tvang folk til å flykte fra de ytre koloniene og tilbake til Jorda. Snart var det uansett ingen andre steder å flykte til.

Halo 5: Guardians
Et UNSC-skip i bane rundt en planet The Covenant har utslettet.

Innen år 2552 hadde et hundretalls verdener bebodd av mennesker blitt utslettet, deriblant Johns hjemplanet Eridanus. Snart ville de komme til Jorden, og da ville alt være tapt. Menneskeheten trengte en plan, og spartan-soldatene ble sentrale for et desperat oppdrag. De skulle samle seg på Reach, og under ledelse av Jacob Keyes, kaptein for stjerneskipet Pillar of Autumn, skulle de borde og ta over en av fiendens stjernekryssere. Denne skulle de så styre tilbake til The Covenants hjemverden, der lederen deres, den store profeten skulle kidnappes i håp om å sikre en våpenhvile. Det vågale oppdraget gikk under navnet Operation: Red Flag, men en viktig komponent manglet fortsatt. Dr. Halsey måtte skape en superavansert AI, en kunstig intelligens, som kunne knekke The Covenants datasystemer og navigasjonskoder.

HQ

All kunstig intelligens ble bygget med utgangspunkt i menneskehjernen, og i prosessen måtte normalt en donor ofre både organene sine og livet sitt. Denne gangen trengte man dessuten en ekstraordinært intelligent donor, og Dr. Halsey fant ingen andre kandidater enn seg selv. Ved hjelp av kloning skapte hun 20 kopier av sin egen hjerne, som ble holdt i live kunstig. Kun én av dem, døpt H-1 hadde egenskapene som var påkrevd. Den nyfødte AI-en åpenbarte seg i form av en lilla kvinnekropp og hun ga seg selv sitt eget navn - Cortana. Hun måtte så velge en spartaner som skulle håndtere henne, og valget falt som vi alle vet på John-177 aka. Master Chief. Forberedelsene til Operation: Red Flag var dermed over.

Halo 5: Guardians
Dr. Halsey introduserer Master Chief for AIen Cortana.

Den 25. juli 2552, bare noen dager før Red Flag skulle iverksettes ble imidlertid Reach angrepet av The Covenants største armada. Krigens viktigste slag startet og spartanerne ble tvunget til å forsvare sitt hjem. Det er en hendelse som er blitt skildret i bokform, i tegneserier og i spillet Halo: Reach. Den desperate kampen om Reach illustrerte hvordan spartanerne aldri ga opp, selv ikke når alt var tapt. De fleste av dem måtte bøte med livet, inkludert snikskytteren Linda-058, og Spartan-B312, også kjent som Noble Six, som man styrer i Halo: Reach. Linda ble truffet av et plasmaskudd i bakhode, men Master Chief nektet å innse at hun var borte. Han bar henne til Pillar of Autumn-skipet og frøs henne ned i kryosøvn. Han ble ved hennes side mens skipet tok av, da Reach allerede var tapt.

John og kaptein Keyes fikk ordre om å flykte fra Reach sammen med Cortana. Infomasjonen hun satt på var for viktig til å have i feil hender, og i tråd med protokollen skulle de gjøre et blindt hopp i hyperspace med tilfeldige koordinater før de dro til Jorda. Dette for å unngå å avsløre for The Covenant hvor Jorda faktisk lå. Cortana valgte imidlertid noe annet, og sendte dem til koordinatene hun og Master Chief hadde funnet på en mystisk Forerunner-artifakt. Disse koordinatene ledet dem, samt Covenant-skipene som fulgte etter, til den majestetiske ringverdenen Halo, og resten er som man sier historie. Det var på Halo Master Chief virkelig ble helten hav var født til å være. Det var der han oppdaget The Flood og stoppet The Covenant fra å aktivere de mektige våpnene etterlatt av The Forerunners. Han reddet alt liv i galaksen selv om ringene ble utslettet og han og Cortana ble slynget ut i det kalde verdensrommet. John ventet på å bli plukket opp og fryktet hva som hadde skjedd på Reach. Han kunne meget vel være den siste av sitt slag.

Halo 5: Guardians
Sju kolossale verdener formet som ringer, bygget av the Forerunners som et våpen for å stanse den fryktelige pesten kjent som The Flood.

Det John ikke visste, var at et fåtall av vennene hans hadde overlevd. Fred-104, Kelly-087 og Dr. Hasley hadde gjemt seg på Reach i én uke i en underjordisk grotte. 72 prosent av kroppen til til Kelly var dekket av brannskader, men hun klarte seg likevel. Det samme gjorde Linda, som Master Chief fant flytende blant Halo-vrakrestene før han fant veien tilbake ti. Reach. Dr. Hasley klarte å veke henne til live igjen fra kryosøvnen, på tross av de omfattende skadene i hodet hennes. Sammen satt de fem kursen tilbake mot Jorda, uvitende om at The Covenant snart skulle finne planeten deres ved en tilfeldighet.

Resten av Master Chiefs saga er blitt fortalt i spillform, og i spillene har ikke personligheten hans og motivene hans vært like tydelige som i bøkene. Han blir ofte kritisert for å være en endimensjonal og flat karakter i spillene. Han er en sterk, men stille type, noe som er godt egnet for Halo-seriens gameplay der innlevelsen kommer fra action, atmosfære og flotte omgivelser. Det er en teknikk som ble introdusert på mesterlig vis av Valve med Half-Life, men etter å ha lest alt som leses kan om Johns opprinnelse, føler jeg også at passer til personligheten hans. Frank O'Connor, som er Franchise Development Director for hele Halo-sagaen, har beskrevet Johns handlinger som viktigere enn ansiktet hans. Vi bør ikke spørre oss selv hvordan han ser ut, eller hvordan han er som person, men heller hvorfor han er blitt som han er.

Halo 5: Guardians
Samtidig med Halo 5: Guardians kommer en animert filmatisering av The Fall of Reach-romanen, til glede for både nye spillere og de som allerede digger alt som finnes av Halo-verk.

Helt fra begynnelsen av var det en mentalt tøff jobb å være en spartan-soldat, da de fleste innenfor det militære systemet hatet barnesoldatene og kalte dem freaks. Til tross for dette respekterte John og hans kamerater av det militære hierarkiet. De fulgte ordre, fokusert på oppgaven og ignorerte den mentale belastningen som trolig ville knekt vanlige soldater. Master Chief har lidd seg gjennom forferdelige ting, men verst av alt er det faktum at han har akseptert synet på ham som "den rette". Han forstår at det ikke engang hadde vært en menneskehet å kjempe for lenger, hvis den harde trening og de umenneskelige eksperimenter i den spartanske programmet aldri hadde blitt gjennomført på de 75 seksåringer. Kanskje det begynte som hjernevasking, men i dag John er fullt klar over hva han og de andre spartanerne er. De er menneskehetens siste håp.

I så måte passer personligheten hans til både bakgrunnshistorien og seriens gameplay. Til og med Cortana ble i utgangspunktet formet som et verktøy for utviklere, da hun skulle sende spilleren i riktig retning og formidle deler av historien der det var nødvendig. Samtidig nøyde ikke utviklerne seg med en generisk og identitetsløs AI, og bakte henne heller dypere inn i historien. Duoens forhold var likevel ganske tørr i utgangspunktet, men det har oppfylt en stadig større rolle i de seneste Halo-spillene. Han, et hjernevasket supervåpen, og henne, en matrise av ettall og nuller. Ingen av dem er helt menneskelige, men de utfyller hverandre. Deres forhold er nesten symbiotisk. I Halo 4 kjemper John mot tiden for å redde Cortanas liv, og plutselig er han ikke lenger en anonym soldat som skal holde fiendene på avstand. Plutselig handler det om John-117, en mann, og hans desperate vilje til å forsøke å redde livet til noen som står han nær. Halo 4 er et mørkt kapittel i hans saga, og som du kanskje husker ofrer Cortana seg til slutt for å redde ham.

Halo 5: Guardians
John-177, eller Master Chief, sammen med hans tre venner og blue team-kollegaer Linda-058, Kelly-087 og Fred-104. Teamet er tilbake i Halo 5: Guardians...

Da vi sist så John, var han tilbake på jorda, i sorg over Cortanas død. Han tenkte på hva det betyr å være menneske - noe <i>hun/i>, en AI faktisk hadde lærte ham etter 40 år med krig. Det er tydelig at han ikke lenger er den ufølsomme supersoldaten han var da han satte sine føtter på Halo for første gang. Mannen han er i dag ser ikke ut til å ha noe ønske om å fortsette. Ikke uten Cortana ved sin side. Så langt vet vi ikke så mye om handlingen i Halo 5: Guardians, men det er klart at hennes død motiverte ham til å forlate UNSC for å gå sin egen vei. Hvor denne veien fører ham vet vi ikke, men han slipper i det minste å være alene. I ryggen har han nemlig trofaste Kelly-087, Linda-058 og Fred-104, de tre overlevende spartanerne fra Blue Team.

Hva som venter John og hans tre kompanjonger i Halo 5: Guardians, gjenstår altså å se. Spillet ser dog ut til å være det mørkeste kapittelet i sagaen så langt, og vi har aldri før hatt så mange ubesvarte spørsmål i forkant av et Halo-spill. Forhåpentligvis har i hvert fall denne artikkelen har gitt noen svar om John fortid, selv om fremtidens hans er usikker. De neste svarene får vi den 27. oktober, da sagaen om Master Chief fortsetter i Halo 5: Guardians til Xbox One...

HQ

Relaterte tekster

Halo 5: GuardiansScore

Halo 5: Guardians

ANMELDELSE. Skrevet av Ruben Jones

Episk. Storslagent. Fenomenalt. Dette er ord jeg har brukt til å beskrive tidligere kapitler i Halo-sagaen. De ordene leser du ikke igjen i denne anmeldelsen. Tre på deg Mjølnir-støvlene, så skal jeg fortelle deg hvorfor.

0
Envy vender tilbake til Halo

Envy vender tilbake til Halo

ESPORTSTEKST. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Esportorganisasjonen Envy har annonsert at de vender tilbake til kompetitiv Halo. I den overraskende avsløringen presenterte de også fire spillere som blir deres aktive...Loading next content