Norsk
Gamereactor
nyheter
The Secret World

Mer trøbbel for Funcom

Nå skal de satse på mindre titler

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er ikke lett å være Funcom i disse dager. Salget av det nylanserte nettrollespillet The Secret World har gått langt dårligere enn forventet, selskapets aksjeverdi er på sitt laveste noen gang, og i forrige uke ble de nødt til å si opp halve staben.

I går la dessuten Funcom frem en fersk kvartalsrapport, som viser hvor dårlig det faktisk går for den norske utvikleren om dagen.

Av rapporten kommer det frem at selskapet har tapt hele 290 millioner kroner i sommer, og at The Secret World kun har solgt 200 000 eksemplarer så langt.

Det skal dog nevnes at rapporten omhandler perioden fra 1. april til 30. juni, og at inntektene fra The Secret World-lanseringen (spillet ble sluppet den 3. juli) derfor ikke er med i rapporten.

Funcom forventer av den grunn sterkere tall i den neste kvartalsrapporten, men samtidig er det åpenbart at det nye spillet ikke har hatt utslaget Funcom og EA har håpet på. Dette er trolig også grunnen til at selskapet nå skal skifte fokus til mindre titler, fremfor store prosjekter som The Secret World.

Likevel neves et nytt ambisiøst nettrollespill kalt Project A i rapporten, så det er ikke så lett å vite hva man skal tro om selskapets planer akkurat nå. Vi skal uansett følge Funcom videre, og vi krysser fingrene for et realt comeback for Norges mest profilerte utviklerhus.

Les også: Funcom lager Lego-nettrollespill

The Secret World

Relaterte tekster

The Secret WorldScore

The Secret World

ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

Norges største spillansering noensinne lykkes med å være et annerledes MMO. Jostein har satt karakter på Funcoms The Secret World...

1
The Secret World blir tv-serie

The Secret World blir tv-serie

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Vi hører ganske ofte om filmatiseringer av ulike spillunivers om dagen. Noen mener dette er tåpelig siden man gjerne bruker fler titalls timer i et spill, og derfor blir...Loading next content