Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Evolve

Monstersnakk med skaperne av Evolve

Vi slo av en prat med Chris Ashton fra Turtle Rock Studios for å lære mer om det fryktinngytende Behemoth-monsteret i Evolve...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Å gi spillerne muligheten til å bestemme navnet til et av monstrene var en kul idé. Har dere noen gang vurdert å la dem designet et helt monster?

Det høres ganske kult ut, men noe sånt ville nok blitt litt for innviklet. En mer håndterbar tanke er å presenterer en rekke designideer vi vet kommer til å fungerer, og la fansen stemme over retningen vi skal ta videre.

Vil monsteret være tilgjengelig helt fra start for de som forhåndsbestiller, og kan andre spillerer vinne eller kjøpe det på et senere tidspunkt?

Grunnspillet i Evolve er ferdigutviklet, men arbeidet med Behemoth-monsteret blir ikke ferdig før en gang på vårparten. Han kommer til å være tilgjengelig for alle straks han er klar, og blir gratis for de som forhåndsbestilte spillet. Andre kan kjøpe ham, og uansett om du har tilgang til ham eller ikke kan du slåss mot ham i solo- eller co-op-matcher. Får å kunne styre ham må du derimot ha kjøpt han eller fått ham med en forhåndsbestilling.

Dette er en annonse:

Hva kan du fortelle oss om spesialangrepene og utseende til det nye monsteret?

Behemoth er på en måte tanken blant monstrene våre. Vi bestemte oss for å gikk ham hud tykk som stein, ettersom en av egenskapene hans er en såkalt Rock Wall. Han er utrolig tung og diger, og de andre spesialegenskapene hans er Lava Bombs, Tongue Grab og Fissure. Lava-bombene er effektive på kort avstand og setter fyr på områdene de treffer, Tongue Grab lar deg fange jegere med tungen og dra dem til deg, og Fissure er en slags sjokkbølge som slår jegerne i svime. Til slutt har vi altså Rock Wall, som danner en beskyttende mur i form av en halvsirkel. Denne kan Behemoth gjemme seg bak eller fange en av jegerne i.

Blant dere som har utviklet spillet, hvilket monster er favoritten? Og hvilket monster liker fansen best

Internt har vi fans av alle monstrene her i studioet. Når det gjelder fansen viser derimot statistikken fra alphaen og den første betaen at flesteparten av matchene ble spilt med Goliath-monsteret, men når det ferdige spillet slippes tror vi dette vil jevne seg ut over alle de ulike monstrene. Folk er forskjellige og det er monstrene også.

Dette er en annonse:

Dere har sagt at det tar et halvt års tid å utvikle og ferdigstille ett monster. Hvor mange jobber dere med akkurat nå?

For øyeblikket jobber vi bare med Behemoth. Staben vår er ikke stor nok til å jobbe med flere monstre parallelt.

Hva er det villeste designet dere jobbet frem, som ikke fungerte i spillet?

Vi hadde en idé om en monster som kunne grave seg ned i sanden eller snøen for så å overrumple jegerne og rive dem i fillebiter. Da vi testet en prototype viste det seg imidlertid at vi måtte lage litt for mange flate områder på kartene for at monsteret skulle kunne bevege seg rundt under bakken, og resultatet ble at omgivelsene fikk et kunstig preg. Det var kjipt å måtte kutte han ut, men til syvende og sist vil man alltid ha begrensninger når man utvikler et spill.

Vi har hørt om flere som testet betaen uten noen gang å velge rollen som monsteret. Hva vil du si til de som kun holdt seg til jegerrollen?

Evolve er unikt spill, og hvis du kun har lyst til å spille som en av de fire jegerne, skal du få lov til det. Tilsvarende skal du få lov til å bare spille som monster, hvis du foretrekker det. Vi vil ikke legge føringer på hva spillerne skal gjøre, men vi håper at de fleste i hvert fall prøver begge deler før de bestemmer seg for hva de foretrekker. Det er vanskelig å se for seg hvordan det faktisk er å spille som monsteret før du har prøvd det selv.

Evolve
Chris Ashton, grunnlegger av Turtle Rock Studios.

Relaterte tekster

9
EvolveScore

Evolve

ANMELDELSE. Skrevet av Ingo Delinger

Fire mot én er ikke feigt når den ene er et fryktinngytende, utenomjordisk monster. Evolve er strategisk, annerledes og rett og slett skikkelig gøy!

0
Evolve stenger serverne i september

Evolve stenger serverne i september

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Utgiver 2K Games har kunngjort at serverne til Turtle Rock Studios sin asymmetriske flerspiller Evolve kommer til å stenges, og at de kommer til å gradvis fjerne...

5
Turtle Rock sier adjø til Evolve

Turtle Rock sier adjø til Evolve

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Etter måneder med dalende spillertall bestemte Turtles Rock Studios seg i juli for å gjøre Evolve free-to-play på PC, og en stund virket det som om det reddet spillet....

0
Se Evolve Stage 2 i aksjon

Se Evolve Stage 2 i aksjon

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

På tross av et spennende konsept (fire spillerstyrte jegere mot ett spillerstyrt monster) ble ikke actionspillet Evolve noen langvarig suksess for utvikler Turtle Rock...

0
I dag på GR Live: Evolve Stage 2

I dag på GR Live: Evolve Stage 2

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Ettersom Turtle Roc Studios'k asymmetriske 4 vs. 1-monsterspill Evolve har blitt free-to-play på PC, tenkte vi at tiden var moden for en ny titt på spillet. Derfor er...Loading next content