Norsk
Gamereactor
artikler
FIFA 14

Møt verdens beste FIFA-spiller!

Den aller beste FIFA-spilleren i verden er praktisk talt norsk. Vi sikret oss noen ord med fingerferdige ballkunstneren August Rosenmeier (18), som hentet pokalen hjem til Danmark...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter hva Gamereactor er bekjent ble de avsluttende rundene i verdensmesterskapet i FIFA 14 gjennomført uten noen sjokkerende 7-1 oppgjør. Ikke desto mindre ble mange spennende matcher spilt, og det er naturligvis ekstra hyggelig at pokalen blir stående i Skandinavia. Etter å ha ligget under 1-0 utlignet nemlig danske August Rosenmeier mot engelske David Bytheway i finalen, før han la inn nådestøtet med både 2-1 og 3-1før den digitale dommeren blåste av oppgjøret. Vi slo av en prat med verdensmesteren.

FIFA 14

Gamereactor (GR): Først må vi få lov til å gratulere deg med dette fantastiske resultatet!

August Rosenmeier (AR): - Takk skal du ha!

Dette er en annonse:

GR: - Hvis vi ser bort fra selve resultatet et øyeblikk, hvordan synes du selv finalen gikk?

AR: - Faktisk startet jeg med at ha god kontroll de første ti minuttene. Jeg spilte mitt eget spill slik jeg alltid gjør, og fikk også en kjempesjanse. Men like etterpå scoret motstanderen på nær sagt den eneste sjansen han hadde hatt i kampen så langt, og kommer foran med 1-0. Jeg siatt likevel hele tiden med følelsen av at jeg kunne komme tilbake i kampen, og det viste seg også at jeg skulle få redusert til 1-1 nokså fort. Deretter gikk det ganske fint og jeg fikk avgjort kampen med noen lekre trekk til 3-1.

FIFA 14

GR: - Svaret på dette sier seg nok selv, men for de av våre lesere som ikke kjenner bakgrunnen din: Hvorfor du har valgt FIFA og ikke Call of Duty eller League of Legends eller et av de andre esport-spillene?

Dette er en annonse:

AR: - Jeg spiller jo fotball i virkeligheten, så for meg var det et naturlig valg. Jeg har vokst opp med fotball, og derfor interesserer det meg mer enn krigsspill og skytespill.

GR: - Hvor mye trener du daglig for å være i kampform?

AR: - Det er veldig mange som har vært ute og sagt at jeg har trent ti timer om dagen frem mot turneringen, men det er en enorm overdrivelse. Jeg kan godt trene fire-fem timer om dagen den siste uken før en kamp i verdensmesterskapet, men jeg har også et liv med kjæreste, studier, familie og ja ... et vanlig liv rett og slett. Derfor finnes det dager da jeg ikke spiller i det hele tatt. Ikke bare for å sette av tid til det vanlige livet mitt, men også for at få renset spillingen ut av systemet litt.

FIFA 14

GR: - Hvordan føles det å plutselig være en verdenskjent esport-spiller?

AR: - Det er jo superfett! I fjor da jeg ble nummer fem i verden var det også fett, men jeg har alltid drømt om å ta det siste skrittet. Å endelig lykkes med det er en befriende følelse, og jeg er naturligvis stolt over å være den første danske verdensmesteren.

GR: - Du vant også 125 000 kroner og fikk møte Ronaldo. Hvordan var den opplevelsen?

AR: - Begge deler var kjempestort. 20 000 dollar er veldig mye penger for en på min alder, men å møte Ronaldo, som har været en av mine favorittspillere og ikoner siden jeg var liten, var helt enormt. Dessuten var det bare en forsmak på hva jeg har i vente. Pelé og Messi er de neste jeg skal møte, og de har jo noenlunde samme status som Ronaldo. Utrolig fett!

GR: - Det hersker liten tvil om at du er en FIFA-mann, men hva synes du om konkurrent Pro Evo?

AR: - Broren min spiller det faktisk veldig mye. Jeg spilte det også selv i en periode fra 2006 til 2008, før jeg begynte FIFA-konkirranser. Det er et ok spill, så absolutt, men der er ingen tvil om at jeg til enhver tid vil velge FIFA, også fordi turneringene ganske enkelt er større her. Der er flere turneringer og communitiet er større.

For meg hjelper det også at jeg er best til FIFA. Faktisk spilte jeg mot Englands mester i Pro Evo en gang, men i FIFA, og da vant jeg 10-1. Jeg synes det er noen underlige elementer i Pro Evo, og jeg føler at FIFA er mere realistisk, men jeg er naturligvis farget av å være FIFA-spiller.

GR: - Hvordan ser fremtidsplanene ut? Blir det mye esport?

AR: - Akkurat nå holder jeg hodet kaldt og nyter suksessen. Jeg har en masse prosjekter på gang inklusiv min egen hjemmeside og Facebook-siden min (AugustAggeRosenmeier red.anm.). Jeg har også nærmest ukentlig blitt booket til kamper eller foredrag, noe som faktisk gjør det mulig å ha FIFA som en ekstrajobb.

Jeg har helt klart planer om at fortsette med FIFA som en slike ekstrajobb, og samtidig se hvor mye mer det kan bli til av dette. I første omgang skal jeg få avklart fremtiden med mit nåværende lag og så skal starte treningen igjen. Det venter noen turneringer i utlandet, og her skal jeg naturligvis kikke på tilbudene jeg har fått eller forventer å få.

FIFA 14

GR: - Tror du det er mulig å kunne leve esport i Danmark?

AR: - Jeg tror egentlig ikke at jeg kan leve av det på den måten at jeg får lønn utelukkende fra sponsorer, men jeg tror at man kan leve av det, hvis man kombinerer spillingen med foredrag og events. En forutsetning er naturligvis at man fortsetter å vinne en del hvert år, men det krever også god promovering.

GR: - Til slutt er vi nødt til å spørre: Har du noen tips eller tricks til Gamereactors lesere?

AR: - Jeg kan fortsatt huske hvordan det var på vei mot toppen. Alle starter jo et sted, og for meg var året 2010. Jeg var ikke særlig god, men jeg oppsøkte likevel de beste spillerne og ba dem om kamper. Igjen og igjen. Selv om jeg fikk bank. Jeg tapte 7-1 og 10-1 og... ja, jeg fikk rett og slett juling. Likevel var det lærerikt. Det handler om å se hva de gode spillerne gjør riktig, og så kopiere det til ditt eget spill. Alltid spill mot noen som er bedre end deg er mitt beste tips. La det i det minste være en vane å finne spillere på ditt eget nivå eller høyere.

GR: - Takk for praten.

AR: - Bare hyggelig!

FIFA 14
FIFA 14

Relaterte tekster

5
FIFA 14 (PS4)Score

FIFA 14 (PS4)

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Verdens største sportsspill har inntatt den neste generasjonen, og gressmatta har aldri sett bedre ut. Likevel er ikke Messi og Ronaldo helt i toppform, bare nesten...

FIFA 14Score

FIFA 14

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Årets fotballsesong starter på dagens konsoller, før den tar steget over til next-gen. Vi har gransket og vurdert avsparket i FIFA 14, og satt karakter...

0
Møt verdens beste FIFA-spiller!

Møt verdens beste FIFA-spiller!

ARTIKKEL. Skrevet av Lee West

Den beste FIFA-spilleren i verden er praktisk talt norsk. Vi slo av en prat med den fingerferdige ballkunstneren August Rosenmeier, som hentet pokalen hjem til Danmark!Loading next content