Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Ride

Motorsykler, kaffe og sigaretter

Vår svenske kollega Petter Hegevall tok turen til Bologna, for å se se supermotorsykkelen Ducati Panigale 1199 i aksjon og teste Milstones nye drømmeprosjekt, Ride...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det stinker røyk overalt. Italienerne røyker så mye at det nesten virker som om sigaretter står for surstoffet deres og at de bare tar seg noen luftepauser av og til. Og når det ikke suger i seg latterlige mengder med CO2 satser utviklerne hos Milestone på å helle i seg så mange doble espressoer som mulig. De drikker så mye kaffe at det nesten siver ut gjennom ørene på folk hos det italienske spillstudioet, og jeg må spørre hvordan forbruket deres ser ut. Svaret på spørsmålet mitt overrasker meg. - Så vidt jeg vet drikker dere i Skandinavia mer kaffe per innbygger enn noe annet land i verden, inkludert Italia, får jeg vite.

RideRideRide
Ducati er stolte av å være en av de viktigste produsentene i Milestones kommende spill.

Jeg tenker en stund innser at jeg burde ha visst dette og ikke stilt et så dumt spørsmål. Nå er kanskje italienerne opprørt på grunn av min manglende kompetanse innen kaffestatistikk. En diskusjon om hva som er best av vanlig kaffe og espresso bryter ut og jeg står uvitende og ser på som et fjols. Deretter tar alle seg en røyk til, før tiden er inne for å gå gjennom den bevoktede porten som leder til Ducati-fabrikken. Det er jo derfor vi har kommet hit, tross alt.

Vi har kommet for den første titten på Ride, den neste store tittelen fra studioet som blant annet har gitt oss WRC-spillene de siste årene, samt MotoGP 13, MotoGP 14, SBK X: Superbike World Championship, MXGP: The Official Motocross Videogame og Superstars V8 Racing Det er ikke verdens beste repertoar, men med Ride skulle ønsker de likevel, i samarbeid med noen av verdens største motorsykkelprodusent, å tilby en litt annerledes racingopplevelse. For å virkelig forstå ambisjonsnivået ble vi guidet rundt hjemme hos motorsykkelprodusenten Ducati, hvor kjederøykende fabrikkarbeiderne jobber for fullt med å sette sammen sportssykkelen 1199 Panigale.

Dette er en annonse:
RideRideRideRide
44 500 Ducati-sykler ble solgt i 2013.

Ducati setter sammen 400 bilder per dag i fabrikken Bologna og til tross for det høye produksjonstempoet er stemningen rolig. Støynivået er dessuten betydelig lavere og mer behagelig enn forventet. 44 500 Ducati-motorsykler ble solgt på verdensbasis i fjor, og selskapets "operative sjef" er tydelig stolt av tallet. Vi vandrer gjennom fabrikken, titter på alle monstersyklene. Deretter er det klart for prøvekjøring og her valgte Gamereactors svenske redaktør for første gang den pinglete utveien. Jeg hadde lovet min kone før avreise at jeg ikke skulle plassere meg på en rakett på to hjul med 200-hestekrefter å by på. Det ville ikke ryggen min tålt, og det visste jeg vel egentlig selv også. Hun var likevel nokså tydelig i standpunktet sitt, da jeg visstnok har en tendens til å overvurdere min egen evner.

Et par av britene som hadde møtt opp kastet seg dog ut i det, og kjørte seg støle og svette. Begge var veldig fornøyd med dagen, med Ducati egen lille testbane, og med den nye modellen 1199. Jeg stå og ser på, fascinert av hvor lavt de tør å gå i svingene og hvordan nyter lyden V-Twin Spinner-motoren lager. Jeg nøt de forsåvidt jeg også. Det er en god dag for en motorentusiast som undertegnede, til tross for at jeg i utgangspunktet ikke liker spesielt godt hverken road racing eller Ducati. Spill derimot elsker jeg, og etter mang en håndfull med sigaretter og mist femten doble espressoer, ruller Milestone igang en presentasjon av en tidlig alpha-versjon av Ride.

RideRide
Ride er ment å være som Gran Turismo, bare med motorsykler. Som Tourist Trophy, bare bedre.
Dette er en annonse:

Tanken bak Ride er å skape et Gran Turismo for motorsykler. Road Racing er blandet med lisensiert racerbaner og Milestone har sikret seg rettighetene til over 130 sykler fra produsenter som Kawazaki, Yamaha, Suzuku, KTM og Ducati. Akkurat som i Gran Turismo-spilleren skal man konkurrere i ulike klasser, vinne penger og bruke gevinsten på oppgraderinger eller nye sykler.

På ettermiddagen blir det snakk om at de jobber hardt for å få til blandingen mellom motocross-sykler og sportsykler, samt den rette kombinasjonen av landeveier, dedikerte baner og gateløp. Milestone har fått tilgang til 3D-modeller for hver enkel av de 130 syklene, og vi får en kort demonstrasjon av detaljrikdommen det ferdige spillet tilby. Kameraet zoomer inn og avdekker motoren, der hver eneste lille partikkel ser ut til å ha blitt modellert. Det merkes at det er mye lidenskap i studioet og Ride er åpenbart et drømmeprosjekt for dem.

RideRide
Grafikken i den tidlig alfaversjon Gamereactor fikk prøve så bra ut, selv om den ikke er på nivå med eksempelvis Forza Motorsport 5.

Jeg får mulighet til å kjøre noen runder mens resten av gruppen stopper for å røyke litt mer sigaretter og drikker mer sterk kaffe. Nei, jeg overdriver ikke, de gjorde knapt annet. Det er tydelig at fysikkmotoren omarbeidet ganske mye i forhold til fra MotoGP 14, for det er mye enklere å flytte tyngdepunktet, og det er en nervøsitet i sykkelen og rytteren når du bremser tilstede, som helt manglet i de siste MotoGP-spillene. Jeg kan til og med føle hvordan jeg mister feste i bakhjulet hvis jeg girer for raskt under akselerasjon, og bakenden begynner å svaie forsiktig som en fisk halen hvis jeg bremser for hardt uten å rette opp sykkelen først. Dette er som sagt en veldig tidlig versjon av et spill som først kommer til våren neste år, men det føles likevel lovende.

Jeg ble egentlig litt overrasket over hvor bra det føltes. Hvis Milestone klarer å samle alt sammen, hvis de lykkes i å bygge en ekspansiv og helhetlig opplevelse der vi kan reise rundt i landet, vinne penger og bygge en imponerende sykkelpark, kan dette faktisk bli spillet Polyphony Tourist Trophy aldri klarte å bli. Det er en mye bedre konklusjon å ta med seg hjem enn jeg trodde jeg ville bli nødt til, og nå har jeg dessuten lært at folk fra Skandinavia drikker mer kaffe enn italienere. Basert på dagens opplevelser har jeg imidlertid hardt for å tro det...

RideRideRideRide
130 motorsykkelmodeller og over 100 forskjellige reservedeler vil være tilgjengelig fra starten av. Deretter vil spilleren låse opp enda mer innhold gjennom karrieremodusen.

Relaterte tekster

1
Motorsykler, kaffe og sigaretter

Motorsykler, kaffe og sigaretter

ARTIKKEL. Skrevet av Petter Hegevall

Vår svenske kollega Petter Hegevall tok turen til Bologna, for å se se supermotorsykkelen Ducati Panigale 1199 i aksjon og teste Milstones nye drømmeprosjekt, Ride...Loading next content