Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Playstation 3 i 2010

Året 2010 ligger an til å bli et av de beste i spillhistorien, med mengder av fete titler. Vi har tatt en kikk i krystallkula for å få greie på hva vi kan vente oss fra Playstation 3...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Året som på forhånd ser ut til å bli et av de sterkeste i spillhistorien er fortsatt ganske ungt. Det hadde en pangstart så tidlig som i januar med høydepunktene Bayonetta, Darksiders og Mass Effect 2 og Mass Effect 2, og fortsatte med Bioshock 2, Dante's Inferno og Star Trek Online. Virkelig fett, og fetere skal det bli. Frem til april er det ganske klart hva vi har å se frem til, men i mai og utover er det vanskeligere å forutse.

Kommer virkelig Mafia II til å gå som planlagt? Hva med Lost Planet 2, for ikke å nevne Skate 3? I tillegg har vi alle de eksklusive spillene. Da 2009 startet visste vi ingenting om det kommende året. Spillene vi trodde skulle komme til PlayStation 3, som MAG, Gran Turismo 5 og God of War III ble utsatt til 2010, mens andre ble annonsert og gitt ut. Xbox 360 lanserte nesten ingen eksklusive titler, og selv Wii var svak i de første ni månedene.

Playstation 3 i 2010Playstation 3 i 2010
Lost Planet 2 og Mafia II er to av titlene som slippes senere i år, og som har blitt forsinket opptil flere ganger.

Mens Wii og Xbox 360-eiere hadde ganske mange problemer i 2009 hadde Sony kanskje sitt beste år noensinne. "Playstation 3-året" har vært en vits siden konsollen ble lansert, da en skråsikker sjef utnevnte 2006 til å bli deres år. Det gikk jo som det måtte gå, og Sony ble knust av konkurrentene i både 2007 og 2008. Men i 2009 kom vendepunktet. Lavere pris på maskinvaren og bedre spill enn motstanderne var suksessoppskriften som gjorde at Sony på alvor kom med i spillet igjen.

Dette er en annonse:

Det ville derfor vært enkelt å utnevnte 2009 til "Playstation 3-året". Det har jeg ikke tenkt å gjøre. Nei, i stedet er deres år det året vi er inne i nå. Dette er Sonys år. Det meste går deres vei, og de har endelig begynt å slippe spillene vi har ventet på. Og av alle titlene som ble vist på E3 2005 er det egentlig bare Gran Turismo 5 som fremdeles venter på lansering.

Playstation 3 i 2010
Gran Turismo 5 har vært under utvikling i fem år, og har blitt forsinket X antall ganger. Det siste var at spillet skulle slippes i Japan i mars, men nå har det blitt forsinket igjen. Det spekuleres i at utsettelsene skyldes støtte for den kommende bevegelsesfølsomme håndkontrollen fra Sony.

Spillet som skulle frelse Playstation 3 har fått en mye større rolle, og har blitt forsinket i så mange omganger at dragningskraft har droppet totalt hos fansen. I stedet er det de gamle traverne Kratos og Helghast-krigerne, samt nykomlinger som stoffdukker og utrivelige Chimeras, som har fått publikum til å strømme til. Og nå baller det på seg. Om de ikke er bedre enn konkurrenten Xbox 360, er de i det minste like gode.

Våren ser knallsterk ut for Sonys del, som får alle tredjepartsspill av rang (med unntak av Mass Effect 2 og Splinter Cell: Conviction). Microsoft har fremdeles ikke reist seg etter fjoråret, og kommer tidligst i april med Alan Wake og/eller Crackdown 2. På den tiden har Sony allerede lagt opp løpet med God of War III, Heavy Rain, MAG, White Knight Chronicles og muligens Mod Nation Racers.

Dette er en annonse:

Dette er kanskje det sterkeste eksklusive kvartalet noensinne. Frem til senvåren blir det imidlertid vanskeligere, siden Gran Turismo ser ut til å bli forsinket til i høst. Men med tanke på hvordan det har sett ut til nå, med spillets utsettelse og det faktum at Sony snart skal lansere sin "Wand" (gi oss et navn, Sony!), ville det ikke overrasket meg om vi må vente med Gran Turismo 5 til 2011. Hvis ikke det skjer finnes jo alltid risikoen for at Gran Turismo forsinkes bare for å lanseres sammen med "Wand"...

Playstation 3 i 2010
Sonys kommende bevegelsesfølsomme håndkontroll har ikke et offisielt navn enda. Mye peker likevel mot at det blir Arc.

Utover det er de andre annonserte storspillene fra Sony DC Universe Online og The Last Guardian. Mer er det faktisk ikke. Dette er ikke nøvendigvis synonymt med at det ikke blir flere spill fra Sony, det er bare det at de ikke har vist dem enda. Sony er forventet å komme med en skikkelig bombe på Game Developers Conference (GDC) i mars, som er dedikert til deres kommende "Wand". Ti spill til er allerede på vei.

Nå forteller ikke historien om det handler om ti spill fra Sony eller ti spill totalt, eller om noen av disse ti spillene i så fall er titler som også kommer til Natal. Vi vet heller ikke om Resident Evil 5: Alternative Edition er ett av disse spillene, men uansett om det er de gjenstår det likevel ni spill vi ikke kjenner til. Disse må nødvendigvis annonseres snart om de skal slippes i år, og vi kan også regne med at noen "Wand"-spill som ikke kommer i 2010 også vil bli vist.

Regn også med en haug av "Wand"-annonseringer fra Sony og tredjepartene. En del kommer sikkert til å bli annonsert under GDC, men de lar størst fokus ligge på selve produktet. Det er tross alt en messe for utviklere, og da vil man så klart presentere den nye teknologien på ordentlig, fortelle akkurat hva den kan og så videre. Sony har en tradisjon med å annonsere store ting på GDC (blant annet Little Big Planet og Home), noe jeg tror de kommer til å fortsette med.

Playstation 3 i 2010Playstation 3 i 2010
Little Big Planet og online-tjenesten Home er begge ting som har blitt annonsert under GDC. Neste måned er det i gang igjen, da Sony forventes å slippe flere store nyheter.

De største bombene sparer nok Sony til E3. Det er her vi kommer til å se flere nye spillannonseringer og muligens en ny PSP. Men jeg tror likevel at Sony har et annet ess i ermet. Nemlig 3D. Noen elsker teknologien, andre avskyr den, men siden filmselskapene har hoppet på trenden forventes det at spillutviklerne gjør det samme.

Det gjelder i hovedsak at Sony skal begynne å selge TV-apparater med 3D i løpet av året, slik at man kan sitte med briller og få samme heftige opplevelse som på kino. Sony brukte Playstation 2 for å gjøre DVD populært og Playstation 3 for å få oss til å satse på Blu-ray, og de har allerede satt lista for satsing på 3D-teknologi med samme konsoll. Dette vil henholdsvis la TV-apparatene og Playstation 3 selge hverandre.

Det er dette jeg tror Sony vil snakke mer om på E3, akkompagnert av noen spill som støtter teknologien. Kanskje Killzone 3 eller Resistance 3, eller kanskje til og med Activision på Call of Duty? Microsoft lykkes jo å få tidseksklusivitet på utvidelsene til Call of Duty: Modern Warfare 2, så det er absolutt ingen umulighet.

Playstation 3 i 2010Playstation 3 i 2010
Microsoft lyktes i å skaffe seg tidseksklusive utvidelser til Call of Duty; Modern Warfare 2, så det er ingen umulighet å få Activision til å støtte 3D-briller til oppfølgeren. Det ville vært den beste måten å selge inn teknikken på, mens de samtidig plasserer deg midt i krigen.

Microsoft har også varslet om at de kan gi Xbox 360 samme 3D-funksjonalitet. Men Microsoft har ingen TV-skjermer å selge, og Wii ikke har teknologien, så det er helt garantert Sony som kommer til å bli ledende i denne utviklingen.

Jeg tror vi kommer til å få flere tunge actiontitler på E3 i år, mest sannsynlig oppfølgere til Killzone eller Resistance, det etterlengtede Twisted Metal eller noe nytt fra Sucker Punch, eventuelt Infamous 2. Sony viser vanligvis spill veldig tidlig, og det er ikke uvanlig å få se dem på to eller tre (eller enda flere) E3-messer før de lanseres. Dessuten burde vi få se Rockstars kommende Agent, som jeg absolutt ikke tror kommer ut i 2010.

Playstation 3 i 2010
Sony spilte inn film forrige sommer. Anmelderen fra forumet Neogaf kjørte forbi og tok dette bildet, som viste at Sony skulle bruke det som reklame for spillet til filmen. Dette betyr at vi mest sannsynlig får se spillet under sommerens E3.

Sonys sommer kommer mest sannsynlig til å bli forholdsvis rolig. Det er mulig de annonserer en ny prisreduksjon på en europeisk spillmesse (Gamescom i Tyskland). Det kommer litt an på hvor bra Playstation 3 og dens konkurrenter selger, samt om de vil klare å senke prisene.

Ellers gjelder det å spare på kruttet til høsten. Halo: Reach kommer jo til å få masse oppmerksomhet, og Nintendo kommer i tillegg med et nytt Zelda. Dessuten skal Natal lanseres samtidig, noe Microsoft satser fryktelig hardt på. Det står på at de har gode prosjekter å kontre med, for til jul kommer det til å bli vanskeligere enn noensinne å kjempe om salgstallene.

Men om Sony har Gran Turismo 5, alle "Wand"-spillene, The Last Guardian og et hittil ukjent actionspill, burde det bli en god avslutning på et veldig bra år for Sony og alle Playstation 3-eiere. Da kan de endelig legge bort vitsen om "Playstation 3-året" og kaste det i søpla sammen med resten av de utbrukte internett-memene.Loading next content