Norsk
Gamereactor
artikler

Playstation Move - de første spillene

Playstation Move er Sonys svar på Wii-kontrolleren og på bevegelsesstyring. På Game Developers Conference har de vist frem både maskinvaren og de første spillene. Vi tar en titt på spillene du kommer til å veive med armene foran til høsten...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Først ble den kalt Wand, deretter Arc. Ryktene sa Gem, men det endte opp med navnet Playstation Move - Sonys svar på den bevegelsesstyrte suksessen Nintendo Wii har hatt og som Microsoft eventuelt kommer til å oppleve. På årets Game Developers Conference har både kontrolleren og de første spillene blitt presentert.

Playstation Move - de første spillene

Først litt om selve kontrolleren. Det dreier seg altså om en fjernkontroll/deodorant/dildo-lignende stav med en fargeskiftende kule på tuppen, og dens bevegelser blir registrert av Playstation Eye-kameraet. Staven har en Home-knapp og de fire klassiske symbolknappene vi kjenner fra tidligere Sony-konsoller. Tommelen hviler på en Move-knapp med håndkontrollerens logo på. Den såkalte Sub-kontrolleren, en sekundær håndkontroller slett ikke ulik Nunchuck-kontrolleren til Wii, kommer også til å bli benyttes i visse spill. Denne trådløse dingsen er utrustet med en analog stikke, et styrekryss og to akseknapper. Begge kontrollerne har innebygde og oppladbare lithium-batterier.

Men som alltid er det jo spillene som er det viktigste, og på GDC ble en rekke av disse presentert. I skrivende stund har Gamereactor testet spillene i San Francisco og videreformidlet sine førsteinntrykk, og bilder og informasjon fra spillene spres for øyeblikket over hele verden.

Dette er en annonse:
Playstation Move - de første spillene

• Socom 4
Socom 4 har bare nylig blitt tilpasset støtte for Move, og kan derfor også spilles med Dual Shock 3 eller Sixaxis. Her benyttes både Move og Sub-kontrolleren, og kontrolloppsettet er temmelig likt spill som for eksempel The Conduit og Metroid Prime 3: Corruption for Nintendo Wii, selv om Socom 4 i motsetning til disse er et tredjepersons-spill. Opplevelsen er ifølge rapporter svært smidig, men også noe som under spesielt stressende situasjoner gjør at man lengter etter standardkontrolleren.

Playstation Move - de første spillene

• Sports Champions
Ett spill som definitivt har blitt designet med Move-kontrolleren i tankene fra starten av er Sports Champions, et åpenbart forsøk på å få en bit av Wii Sports-markedet. Her kan man konkurrere i forskjellige grener, som bordtennis, gladiatorleker, bueskyting og strand-volleyball, og fokus ligger fast på flerspiller og korte intervaller. Designet er voksnere enn det vi kjenner fra Wii Sports, og spesielt gladiatorlekene gir assosiasjoner til mer voldelige actionspill. Gamereactors første tester forteller om en responsiv spillkontroller og mange morsomme situasjoner for to spillere. Sports Champions er med andre ord lovende, selv om det lukter veldig kopi av det.

Dette er en annonse:
Playstation Move - de første spillene

• The Shoot
Ingen bevegelsessensitiv kontroller uten lyspistolspill, har nok Sony tenkt, og det er nettopp det vi får i The Shoot. Akkurat som i spill som House of the Dead: Overkill og Resident Evil: Umbrella Chronicles får vi muligheten til å skyte fra førstepersons-perspektivet, og beveger oss automatisk fremover gjennom skytegalleriet. Forskjellen fra Wii-spillene er at Playstation Eye-kameraet kan registrere om man dukker unna kuler ved å bevege på kroppen. Foreløpig ser ikke The Shoot ut til å bli noe særlig høydepunkt, i hvert fall ikke på et såpass tidlig stadie, og både grafikk og dybde i spillbarheten kan trenge en god slump finpuss.

Playstation Move - de første spillene

• Motion Fighter
Et av de mindre barnevennlige spillene for Move er Motion Fighter, et boksespill proppfullt av knasende kjever, blodige neser og tribal-tatoveringer. Her kan du designe din egen slåsskjempe (klær, kroppstype, tatoveringer, og så videre) og deretter la ham meie løs på motstanderne dine, enten styrt av spillet eller en kompis, alt sammen i nesten utelukkende svart-hvite omgivelser overøset med grafitti. Alt fra enkle slag og jabs og uppercuts aktiveres av bevegelser foran kamera, og når du legger til knappetrykkingen, kan du utføre spesialangrep som å holde fast hodet på motstanderen. Ifølge Sony er spillet foreløpig bare 20 prosent ferdig.

Playstation Move - de første spillene

• TV Superstars
Denne merkelige tittelen kan best beskrives som en blanding av American Gladiators og et japansk gameshow, og handler som du kanskje aner om absurde TV-leker. Her får man velge mellom en rekke forskjellige typer TV-show, blant annet et moteshow som heter Frockstar og et hinderløype-basert opplegg med navnet Let's Get Physical. Småsprø aktiviteter som å løpe i et snurrende hjul samtidig som en tavle skal males lover godt for flerspillerkvelder, og responsen på kontrolleren er ifølge Gamereactors utsendte svært god. En morsom detalj er også at du kan ta bilde av deg selv med Playstation Eye-kameraet og bruke det i som ansiktet på spillfiguren din. Om en for eksempel skal skytes med katapult mot en målskive, er det alltid morsommere om det er en selv som tar smellen.

Playstation Move - de første spillene

• Eyepet
Denne Tamagotchi-vrien har vi stiftet bekjentskap med før i en tidligere PS3-utgivelse. Opplegget er det samme som tidligere: Du tar deg av en liten ultrasøt pelsdott som krever masse oppmerksomhet og omtanke for å trives. Forskjellen fra den forrige utgaven er at denne har støtte for Move, noe som gjør at du slipper å bruke det litt tungvindte kortet til å for eksempel gi dyret en dusj eller snacks. Dette er innlysende nok for de yngste spillerne, men det gjenstår å se om ikke også vi kommer til å adoptere et lite sjarmtroll i fremtiden også...

Playstation Move - de første spillene

• Move Party
Move Party er et, jepp, party-spill med klare referanser til de gamle Eye Toy-spillene vi har spilt på Playstation tidligere. Med Move-kontrolleren får vi dog mer nøyaktige bevegelser i minispillene. Gamereactor har for eksempel testet ut frisøryrket i en styling-konkurranse. De handlet om å være stødig på hånden og farge håret nøyaktig og korrekt. Det kan bli morsomt, men vi trenger en nærmere titt før vi kan bestemme oss helt.

Alt i alt er utvalget av titler Sony har valgt å presentere for Move-annonseringen bredt nok til at flere målgrupper bør vise interesse. Det er selvfølgelig vanskelig å ignorere likhetene til Nintendo Wii, men det trenger ikke være bare negativt. Nå ser vi bare frem til høsten for å få testet de ferdige spillene, og ikke minst få muligheten til å teste Move-kontrolleren over lengre tid for en grundig test.Loading next content