Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Prince of Persia

Resirkulering av gamle spillserier er blitt en populær forretning, vi sjekker ut det nye Prince of Persia.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Resirkulering av gamle spillserier er blitt en populær forretning og med millioner av gamle Amiga, Super Nintendo og Sega Megadrive fans som med en tåre i øyekroken, husker gårsdagens klassikere, er det ikke så merkelig. Dessverre lever oppdateringene sjelden opp til de minnene man har fra klassikerne og det var derfor også med en sterkt skeptisk holdning Ubi Soft hadde som motstander, da de viste frem det nye Prince of Persia på den siste E3 messen. Spillet tok messen med storm og GameReactor bestemte seg derfor for å ta en nærmere kikk på spillet hos Ubi Soft i Montreal.

Etter å ha laget kampspillet Karateka, begynte Jordan Mechner i 1989 å lage det spillet som senere skulle komme til å hete Prince of Persia. Med inspirasjon fra filmer som Indiana Jones, var planen å lage et spill hvor en gigantisk labyrint med utspekulerte feller og fantastiske sverdkamper var ingrediensene. Foruten et fengende gameplay, kom det ferdige spillet også til å inneholde utrolige animasjoner av hovedpersonen, som Jordan hadde laget ved å filme sin lillebror, for så å tegne det hele på datamaskinen. Spillet ble en stor suksess og ble mange år senere fulgt opp av to nye spill i serien, en middelmådig oppfølger til det opprinnelige spillet, samt en 3D versjon som best bør glemmes. Dette har åpenlyst ikke skremt Ubi Soft, som de siste to årener har arbeidet intensivt på et nytt spill i serien som skal kunne beære det første.

Prince of Persia: Sands of Time (POP) forteller historien om hvordan en ung prins på en katastrofal måte ødelegger verden ved å aktivisere en magisk kniv. Alt levende, bortsett fra prinsen selv og en ung mystisk pike, blir i løpet av få sekunder forvandlet til fryktinngytende sandmonstre og det blir deres oppgave å finne ut hvordan den fryktelige forbannelsen kan heves, og hva som reddet dem fra å lide samme skjebne. Historien er som tatt ut av Tusen og én Natts eventyr og synes både å være spennende, samt utrolig godt implementert i spillet.

Det opprinnelige spillet fenget spesielt pga. at spilleren ble gitt stor bevegelsesfrihet. Banene var bra bygget opp og ga prinsen rike muligheter for å benytte alle de forskjellige bevegelsene som stod til rådighet. Etter å ha snakket med spillets produsere: Yannis Mallat, kreativ leder: Patrice Désilets og Jordan Mechner selv, som fungerer som assisterende veileder på det nye spillet, ga de rikelig håp for at fans av det første spillet i serien vil like Sands of Time. Gameplayet i POP baseres nemlig stadig på mange av de samme ideologiene og bevegelsesfriheten. En perfekt kontroll og et problemløst kamera har vært tre av de absolutt viktigste ingrediensene gjennom hele spillets utvikling.

Dette er en annonse:

GameReactor’s utsendte fikk også lov til å prøve en temmelig gjennomført demo av spillet og på tross av at det ennå var en del bugs i koden, syntes spillet allerede å være veldig spillbart. Et områdebevist kontrollsystem, hvor den samme knappen på joypadden kan utgjøre flere forskjellige funksjoner alt etter situasjonen, samt et mildest talt imponerende arsenal av forskjellige bevegelser, gjorde at prinsen uten problemer løp opp murer, hoppet fra balkong til balkong og deretter hengte seg fast til klippeblokker i siste øyeblikk osv. Alt sammen utført med utrolig flotte, naturlige og frem for alt gjennomførte animasjoner. Med den magiske kniven, som i historien er årsaken til forbannelsen og dens utrolige krefter. Det er også blitt mulig å spole tilbake tiden et par sekunder, hvis man skulle være så uheldig å ha hoppet rett i døden. Denne løsningen på et ellers så frustrerende problem i denne genren, er intet mindre enn genialt og gjør at spilleren for det meste kan fortsette spillet uten frustrasjon ved å måtte starte forfra.

Artikkelen fortsetter på neste side --->



Loading next content