Norsk
Gamereactor
nyheter
The Secret World

Slår alarm om Funcom-aksjene

Granskes av Finanstilsynet og Oslo Børs

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Problemene står i kø for Funcom om dagen. Selskapets aksjekurs har falt voldsomt de siste månedene, og da det kom frem at The Secret World kun har solgt skuffende 200 000 eksemplarer nådde kursen et bunnivå på 2,38 kr. tirsdag denne uken. Denne kursen står i sterk kontrast til toppnoteringen på hele 24 kr. fra så sent som i april.

På toppen av det hele trakk Trond Arne Aas seg fra sin stilling som øverste Funcom-sjef 2. juli, altså dagen før The Secret World-lanseringen, og forrige uke kom det frem at 50% av Funcoms ansatte nå skal permitteres.

I går kveld dukket det dessuten opp et nytt problem for den norske utvikleren. Som følge av en rekke mistenkelige aksjesalg både før og etter The Secret World-lanseringen blir nemlig Funcom nå gransket av både Finanstilsynet og Oslo Børs.

- Jeg kan bekrefte at vi gjør undersøkelser rundt Funcom-aksjen, og at vi ser på transaksjoner og kursutviklingen de siste månedene, sier seksjonssjef Geir Holen i Finanstilsynet til E24.

- Vi gjorde noen undersøkelser av handler i Funcom. Vi har fått en redegjørelse fra selskapet og vi er fortsatt i dialog med selskapet om dette, tilføyer kommunikasjonssjef Guro Steine ved Oslo Børs.

En av de som nå blir gransket er tidligere toppsjef Trond Arne Aas. Aas har totalt solgt rett i overkant av 600 000 aksjer, til en samlet pris på ca. 10,7 millioner kroner.

Selv hevder han imidlertid at aksjesalgene ikke har hatt noe med Funcoms problemer å gjøre:

- Jeg solgte aksjer med bakgrunn i det som har vært offentlig informasjon. Vi satt da på positive tilbakemeldinger fra testbrukerne, og forhåndssalget virket bra. Det var naturlig for meg å selge meg litt ned da jeg ikke lenger var sjef for selskapet. Det var en enkel vurdering, men jeg er fortsatt femte største aksjonær, forklarer Aas til E24.

Aas hevder også at han ble sjokkert da nyheten om det skuffende salget kom frem i lyset, nettopp fordi forhåndssalget hadde vært så sterkt. Store deler av aksjene Aas har solgt ble solgt så tidlig som i slutten av april, da Funcom-kursen fortsatt var sterk.

Da han trakk seg fra toppsjefstillingen forklarte Aas at han ikke ønsket å bære et så stort ansvar. Om han virkelig ikke ante at The Secret World ville bli en flopp, er vanskelig å si, men timingen har naturligvis vakt oppsikt både i og utenfor spillbransjen.

Ved siden av Trond Arne Aas blir også konserndirektør Morten Larssen og finansdirektør Bjørn Toften nå gransket for innsidehandel.

The Secret World
Til tross for gode karakterer fra anmeldere har ikke The Secret World falt i smak blant spillerne.

Relaterte tekster

The Secret WorldScore

The Secret World

ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

Norges største spillansering noensinne lykkes med å være et annerledes MMO. Jostein har satt karakter på Funcoms The Secret World...

1
The Secret World blir tv-serie

The Secret World blir tv-serie

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Vi hører ganske ofte om filmatiseringer av ulike spillunivers om dagen. Noen mener dette er tåpelig siden man gjerne bruker fler titalls timer i et spill, og derfor blir...Loading next content