Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Guild Wars 2

Slik blir raids i Guild Wars 2: Heart of Thorns

Med den neste utvidelsen kommer raids til Guild Wars 2. Vi sikret oss noen ord med spillregissør Colin Johansen for å lære mer...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

På årets PAX Prime nøyde ikke utvikler ArenaNet seg med å røpe slippdatoen for Heart of Thorns-utvidelsen til Guild Wars 2. De ga oss samtidig detaljene om raid-innhold i det nye kapitlet, og spillregissør Colin Johansen svarte gladelig på spørsmålene vi hadde på lager.

Tradisjonelt har raid-innhold involvert vesentlig med planlegging og koordinering mellom spilleren. Hvordan balanserer dere behovene til de mest dedikerte spillerne med behovene til de mindre erfarne spillerne? Er raidene rettet mot en liten prosentandel av spillerbasen?

Disse raidene er definitivt innhold som fører med seg mye planlegging og koordinering før man lykkes. Det er målet, og de som liker dette er målgruppen for innholdet. Samtidig har vi massevis av annet innhold allerede i Guild Wars 2, samt en strategi for å skape nytt innhold som byr på mange forskjellige opplevelser.

Når det er sagt lager vi raids for de som ønsker omfattende oppdrag der man må planlegge og koordinere, og vi forventer at en stor gruppe med spillere kommer til å bli gira av dette. Det er noe mange fans har etterspurt lenge nå. I tillegg vil det bli mer overkommelig for mindre erfarne spillere å takle et raid etterhvert, når andre spillere har pønsket ut og delt de mest effektive strategiene. Når et nytt raid slippes kommer det til å bli et race for å finne ut hvordan man best fullfører oppdraget. Få vil klare det helt til å begynne med, men etterhvert vil metoden for å oppnå suksess komme frem i lyset.

Dette er en annonse:

Samtidig ønsker jeg å påpeke at vi har fjernet så mange barrierer knyttet til raids i sin tradisjonelle form, at vi forventer en mye større gruppe med spillere som kommer kose seg med dem i Guild Wars 2. Det er mer tilgjengelig, selv om det er veldig krevende.

HQ

Dere har snakket mye om nye måter å utvikle spillfigurene på. Hvordan takler dere "power creep"?

I stedet for et tradisjonelt system en MMO-utvidelse vanligvis bruker, i stedet for nye forhøyede nivåer for utstyr og våpen, legger vi til et helt nytt "mastery system". Dette er en annerledes måte å utvikle figurene på, uten å øke nivåtaket eller å tvinge spillerne til å skaffe seg nytt utstyr. Vårt system for "end-game progression" skaper en mer spennende og belønnende måte å låse opp end-game-innholdet på.

Dette er en annonse:

Vil gruppeinnholdet fortsatt være relevant for alle, eller vil det bli for lett for spillere som har utvidelsen og for vrient for de som bare har kjernespillet?

Det vil definitivt være relevant for alle. En av grunnene til at vi valgte "masteries" var at vi ikke legger til nye spiller- eller utstyrsnivåer. Vi ønsket ikke å etterlate oss en ødemark av innhold som ikke lenger er relevant fordi vi har gått videre. Det nye systemet lar oss legge til nye utfordringer uten å ødelegge innholdet vi tidligere har bygget spillet på. På denne måten hindrer vi at de eldre delene av spillet blir meningsløse.

I tillegg legger vi til unike og sjeldne belønninger i alle spillets områder. Disse gjør du deg fortjent til ved å utføre oppgaver du ikke hadde tilgang på tidligere. Det finnes "events", "jumping puzzles" og "mini-dungeons" på alle av de 28 tilgjengelige kartene, og dette bidrar til å holde liv i alle regionene. Som en del av mastery-systemet får du også muligheten til å sette sammen precursor-våpen og siden legendary-våpen, hvis deler er spredt over hele Guild Wars 2-universet. Du må reise på kryss og tvers av områdene, for å fullføre episke oppdrag du sent vil glemme.

Guild Wars 2Guild Wars 2

Omtrent hvor mye tid bør en erfaren gruppe spillere regne med å bruke på den første gjennomspillingen. Og hva med de senere gjennomspillingene?

Jeg kan ikke si helt spesifikt ennå hvor lang tid man må regne med å bruke, ettersom vi fortsatt tester og gjør endringer på raid-innholdet vårt. Det jeg kan si er at målsetningen vår er å gi spillerne en opplevelse de ønsker å spille om og om igjen, fordi de ønsker å finjustere strategiene sine og stadig gjøre det litt bedre. Raidene er formet som læreprosesser. De er ikke oppdrag man skal kunne kaste seg inn i og fullføre den første gangen. I stedet ønsker vi at man skal lære av hvert forsøk, og bli bedre og bedre.

Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2

Er raidene "PUGable", eller trenger man en mer strukturert, koordinert gruppe som et guild?

Du vil trenge en mer strukturert, koordinert gruppe for å takle innhold som dette. Du må lære deg hvordan du skal spille sammen med de andre, og selv om du ikke alltid trenger å ha nøyaktig de samme medspillerne er det ideelt sett best å ha gruppe spillere du raider sammen med, som du kjenner og føler deg trygg på. Man må ikke være i et guild for å spille raids, men vi tipper mange kommer til å organisere seg på denne måten for å ha noen faste å spille med.

Når det gjelder spørsmålet om raidene våre er "PUGable" blir det lettere for hvem som helst å spille raids i Guild Wars 2 enn i mange andre spill. Dette fordi vi har fjernet mange av barrierene. Det finnes ingen strenge kriterier du må oppfylle før du i det hele tatt får lov til å begynne å spille, og du kan ha hvilket yrke (profession) du vil. Du må tilpasse deg oppgavene som ligger foran deg, men vi legger ingen føringer. På samme måte må du ikke grinde masse for å skaffe deg spesifikt utstyr før du kan starte.

At barrierene er fjernet fra de første raidene gjør dem mer tilgjengelige for alle, og vi tror det er en misoppfatting at folk som ikke spiller like mye og ofte skyr unna tøffe utfordringer. De som ikke har tid eller lyst til å spille masse er kanskje ikke like dyktige som de mest lidenskapelige spillerne, men det betyr ikke at de ikke ønsker seg utfordringer.

HQ

Hva er temaet for det første raidet? Hvilke raser og figurer vil vi få møte?

Foreløpig snakker vi ikke om detaljene knyttet til det første raidet, fordi raidet kronologisk kommer etter hendelsene i Heart of Thorns-utvidelsens grunnhistorie. Jeg kan derfor ikke si noe uten å spoile denne handlingen, og det har jeg jo ikke lyst til å gjøre.

Hvor viktig blir raidene for historien? Hvordan passer raid-historiene inn med den overordnende historien og den levende historien?

Hovedhistorien til det første raidet starter når grunnhistorien i utvidelsen er unnagjort. Det første raidet består videre av tre deler, som sammen forteller en komplimenterende historie til den man nettopp har opplevd. Du må ikke spille raidet for å se slutten til grunnhistorien, men uten raidet får du ikke hele bildet. I fremtiden vil raidene spille en sentral rolle i planen vår for tiden etter Heart of Thorns-utgivelsen, og "Living World" vil også returnere. Begge av disse vil ha historieelementer som knytter seg til hovedplottet i Guild Wars 2-verdenen.

Guild Wars 2Guild Wars 2

På hvilken måte skal dere gjøre raidene gjenspillbare?

Det finnes massevis av ting vi ønsker å gjøre for å sikre at raidene blir spilt om og om igjen. Alt fra strukturen på belønningene til gleden av å bli bedre og raskere i gjennomføringen av noe som tross alt er nokså krevende. Et annet punkt er at vi ønsker å gjøre raidene til et bra sted å skaffe seg XP, slik at de blir noe man vender tilbake etterhvert som vi legger til mer innhold i spillet. Det gjelder ikke bare for utvidelsen, men for andre oppdateringer også. Raids er et flott verktøy for å trene og bli bedre, særlig innenfor lagspill og samarbeid. Samtidig skal vi naturligvis hele tiden se etter andre måter å utnytte raids-innholdet på, slik at det blir en viktig gjenspillbar ingrediens i Guid Wars 2-oppskriften.

Heart of Thorns til Guild Wars 2 ankommer den 23. oktober.

Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2
HQ

Relaterte tekster

Guild Wars 2Score

Guild Wars 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

ArenaNet tar et oppgjør med de etablerte sannhetene i MMO-sjangeren, og leverer den beste sosiale opplevelsen i et rollespill til dags dato...Loading next content