Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Owlboy

Slik opplevde vi Owlboy-demoen

På Askøy utenfor Bergen skjer det noe svært spennende. En liten norsk indieutvikler er i ferd med å lansere et spill med stor internasjonal oppmerksomhet. Alexander har testet en nedlastbar demo av spillet og deler inntrykkene...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I Owlboy spiller man som Otus, som er en slags krysning mellom menneske og ugle. Han bor i en svevende verden der noen pirater nettopp har angrepet landsbyen der han bor, og etter å ha flydd litt rundt i landsbyen med lystige toner i bakgrunnen, drar han og hans følgesvenn opp til et såkalt ugletempel for å finne en maskin som vil hindre at piratene får drive mer herk.

Verdenen vi befinner oss i er tydelig steampunk-inspirert, og da blant annet Final Fantasy VI og anime-serien Secret of Cerulean Sand har satt sine spor hos undertegnede, er jeg sikker på at jeg vil forelske meg i settingen når det fulle spillet kommer ut. Grafikkstilen passer i tillegg helt perfekt til spillets tematikk, og jeg elsker allerede den stilige karakterutformingen og det særegne designet av omgivelsene.

Da jeg spilte gjennom indie-perlen Outland tidligere i år fikk jeg inntrykk av at utviklerne hadde hentet inspirasjon fra eldre klassikere samtidig som de hadde skapt noe eget. Litt av den samme følelsen får jeg av Owlboy også, da banedesignet minnet smått om Metroid, samt det at bosskampene ga meg assossiasjoner til samtlige eldre actioneventyrspill der både tålmodigheten og din indre strateg ser ut til å bli satt på prøve etter hvert.

En kombinasjon av gåteløsning, kamp og flyvning ser ut til å forme Owlboy. Ja, for flyvning er et av de mest sentrale elementene innad i spillet. Man spiller jo tross alt som en fyr med vinger, og både kampene og gåteløsningen utføres ved hjelp av vingene dine, som oftest i hvert fall.

Dette er en annonse:

Mens du flyr kan du nemlig plukke opp og kaste det meste som går an å løfte opp av dingser og dupeditter rundt om i verdenen. Viktigst av alt er muligheten til å løfte Otus sin medhjelper Gunner opp og fly rundt med han samtidig som du kontrollerer skuddene han skyter fra den kraftige pistolen sin, men man kan også kaste steiner på fiender, og bruke noen slags glødende steindyr til å sprenge hindringer som skulle komme i veien for deg.

I begynnelsen av demoen var jeg redd for at spillet skulle bli alt for monotont og fokusere alt for mye på skytingen til Gunner, men når jeg kom meg lengre inn i dette tempelet der demoen finner sted, føltes spillet straks mer variert og moro da gåteløsningen og utforskningen - og til og med litt sniking - sakte men sikkert kom sterkere frem i lyset, selv om jeg sårt håper at gåtene vil bli vesentlig vanskeligere utover i det fulle spillet.

De gåtene jeg fikk servert i demoen ble nemlig løst på et blunk, og det føltes nesten ikke som gåter en gang. Jeg ser absolutt et potensiale på dette punktet, nå trengs det bare å utføres riktig.

Jeg gleder meg absolutt på flere punkter til Owlboy etter å ha spilt gjennom denne demoen. Selv om utviklerne har hentet inspirasjon fra både her og der, virker dette samtidig som noe friskt og ambisiøst som vil underholde mer enn nok. Jeg følte at eventyrfølelsen i meg sakte begynte å komme fram, og jeg er sikker på at D-pad Studio kan klare å skape et morsomt og innholdsrikt eventyr så lenge de bare vil. Jeg synes gåtene jeg fikk servert her var latterlig enkle, og samtidig håper jeg at historien utvikler seg slik at den har litt mer å gå på, men på grunn av det store potensialet, den fengende settingen og atmosfæren, og ikke minst et genialt konsept ser det ut til at D-pad Studio har noe stort på gang med Owlboy.

Dette er en annonse:

NB. Demoen er tilgjengelig for alle på PC, og kan lastes ned på D-pad Studios hjemmeside. Det fulle spillet har slippdato en gang i løpet av 2011.

Owlboy
Owlboy
Owlboy
Owlboy

Relaterte tekster

OwlboyScore

Owlboy

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Hele ni år har det tatt, men i dag er det norske Owlboy endelig lansert. Vi har tatt til vingene og begitt oss ut på et unikt og forfriskende eventyr...

0
Owlboy får to samleutgaver!

Owlboy får to samleutgaver!

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Owlboy kom ut til PC helt tilbake i 2016 (du kan lese hvor begeistret Ingar var for spillet her), og for et par dager siden kom spillet endelig til konsoller, men de gode...

0
Klokken 16 på GR Live -  Owlboy på Switch

Klokken 16 på GR Live - Owlboy på Switch

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Vi ble himla sjarmert av Owlboy da det (endelig) kom ut i slutten av 2016 (du kan lese Ingars anmeldelse her for å finne ut av hvorfor), og det har siden da fløyet inn på...

0
Owlboy-musikken slippes snart på vinyl

Owlboy-musikken slippes snart på vinyl

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Norske D-Pad Studios Owlboy ble sluppet sent sist høst til glimrende kritikker, og spillet har fått en solid fanskare. Nå kan utviklerne fortelle at de i et samarbeid med...Loading next content