Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Spill som er så dårlige at de blir bra

Vi i redaksjonen gir deg våre beste dårlige anbefalinger. Eller, dårligste beste anbefalinger? Uansett, her er en liste over spill vi digger som nødvendigvis ikke er så bra...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det finnes utallige filmer som er så dårlige at de blir bra. Giant Shark vs. Mega Octopus, Sharknado-filmene, Hercules in New York, Wild Wild West osv. Filmer som bommer på det meste, men likevel gir oss en god opplevelse til slutt. Hva enn som er grunnen, om det er latter, drikkeleker eller spesialeffekter, kan en film lykkes selv om alt tilsier at den skal feile.

Ettersom spill er interaktive er det betydelig vanskeligere å finne noe man kalle så dårlig at det blir bra. Man skal tross alt orke å komme seg gjennom det i det hele tatt for å kunne kalle det bra. Om ting ikke funker i et spill blir det til at man legger det fra seg for aldri å ta det opp igjen. Men etter et dypdykk i hukommelsen har vi funnet noen...

Goat Simulator

Spill som er så dårlige at de blir bra
Dette er en annonse:

Goat Simulator er nok noe av det dummeste som er laget. Svenske Coffee Stain Studios lagde en tech demo på tre dager som fikk altfor mye oppmerksomhet, og dette endte etter hvert opp i et spill. Det er et spill uten mål og mening, med elendige kontroller, mesterlig dårlig fysikk og en overdreven ragdoll-effekt fra en annen dimensjon. Topper du dette med middels grafikk, et enormt antall bugs og et av tidenes mest irriterende musikkspor, tror jeg vi kan si at dette er et spill man ikke har lyst til å spille. Men så var det x-faktoren da. Goat Simulator er ren galskap fanget i et dårlig spill. Det er så idiotisk at man bare ikke kan la være å like det, uansett hvor dårlig det egentlig skulle være. Hvor gøy er det ikke å sette fast tunga i noe, dra det etter deg og hoppe på trampoline? Hvor festlig er det ikke å se en geit hoppe fra en skyskraper, treffe nevnte trampoline i en merkelig vinkel og forsvinne opp i verdensrommet? Hvor gøy er det ikke å være en gal geit som i bunn og grunn ødelegger en hel by, uten at noen egentlig bryr seg om det? Vi vet i hvert fall at vi elsker Goat Simulator. Det er rett og slett så dårlig at det fortjener litt kjærlighet.

Surgeon Simulator

Spill som er så dårlige at de blir bra

Enda et simulatorspill? Ja!
Surgeon Simulator er enkelt, men samtidig veldig vanskelig å forklare. Egentlig er man en kirurg som skal operere på syke mennesker. Så enkelt, så seriøst. Men så kommer de utrolig vanskelige kontrollene inn i bildet. Og de fantastiske distraksjonene. Noen gang tatt en hjertetransplantasjon, men klart å sette inn en kaffekopp i stedet for et nytt hjerte? Det er ikke utenkelig at det skjer mens du spiller Surgeon Simulator. Det er heller ikke utenkelig at du ender opp med å hate mennesket du skal redde, fordi han skal være så inn i granskauen vanskelig å operere på, så du tar heller sirkelsagen rett i hans mest vitale organer i stedet. Dumt var det, for da må du gjennom den forbannede operasjonen nok en gang. Hvorfor må denne kirurgen ha gripeevnen til en benløs ku som har vært død i tre dager? Hvordan kan det være så vanskelig å bare ta tak i skalpellen og gjøre et enkelt snitt midt på magen til pasienten, i stedet for å heller ta tak i en sag og forsøke å amputere hodet? Det er frustrerende, men så gøy. Vi har fått mang en latter av dette spillet, og noen raseritårer. Fantastisk!

Dette er en annonse:

Ride to Hell: Retribution

Spill som er så dårlige at de blir bra

Ride to Hell: Retribution er spillet hvor alt gikk galt. En trøblete utviklingsperiode som innebærer en kansellering av hele spillet er vanligvis et dårlig tegn. Men det ble reddet og ferdigstilt. Heldigvis og uheldigvis, alt etter hvordan du ser på det. Ride to Hell har egentlig ingenting gående for seg. Dårlig grafikk, elendige kontroller, kjedelig gameplay, dårlig stemmeskuespill og manus og det portretterer kvinner så dårlig at det egentlig ikke burde vært på denne listen i det hele tatt. Men om du ser bort fra disse problemene har du... Ingenting. Det er dårlig, enkelt og greit. Men det er så dårlig at det nærmest blir en ufrivillig parodi på dårlige spill. Dette er et spill man ler av konstant og til syvende og sist har man egentlig fått en fornøyelig spillopplevelse, selv om det kanskje er av andre grunner enn til vanlig.

Stranglehold

Spill som er så dårlige at de blir bra

Stranglehold er et oppfølgerspill til John Woo-filmen Hard Boiled fra 1992, med Chow Yun Fat i hovedrollen, og er kanskje et av de mest "over-the top" spillene som finnes der ute. Det er pur Hong Kong action, med alt det innebærer av stereotypier og klisjeer. Her sklir man over alle mulige overflater, her er det hvite duer som flyr opp mot himmelen i sakte film når du har "shootouts" med fienden, her flyr folk milevis når de blir skutt med hagle. Det er hysterisk morsomt, men kanskje ikke på den måten Midway hadde tiltenkt. Anbefales på det varmeste!

Totally Accurate Battle Simulator

Spill som er så dårlige at de blir bra

Så klart avslutter vi artikkelen med enda et simulatorspill! Og dette er nok godt mulig det beste, dårlige simulatorspillet som finnes der ut. Latterkrampe er garantert! Spillet er laget av Landfall Games, og går ut på at man mekker en hær bestående av forskjellige typer soldater og sender den ut på slagmarken for å slåss mot en annen AI-kontrollert hær. Problemet her er at INGENTING funker helt som det skal, og man ender oftere opp med å gjør massiv skade på sin egen hær enn den andre hæren. Fysikken i spillet er mildt sagt spenstig, og den kunstige intelligensen ligger hakket over en kalkulator teipet fast til en murstein. Spill det, du kommer til å få trent magemusklene så til de grader!Loading next content