Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Spillkalender 2016

Virtual Reality, ny Nintendo-konsoll, Playstation våkner til liv og Xbox lover enda et "historiens beste Xbox-år". Er det rart vi har forventninger til det nye året?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi sier det nesten hvert år: "Ingenting kommer til å slå året som har vært!", men da 2015 startet med spill som Dying Light og Ori and the Blind Forest ante vi at 2014 ville bli slått. Gjennom året fikk vi ikke utelukkende kjente spillserier, men helt nye bekjentskaper. I skrivende stund kan det virke som om 2016 har tenkt å fortsette trenden, samtidig som det piffer det opp med noe ekstra. Vil det ende opp med å bli som å tilføre litt ekstra salt på biffen, eller som første gangen noen kastet mais på bålet og fikk popcorn? La oss gå gjennom året for å få en bedre oversikt.

Spillkalender 2016

Januar-mars
Vanligvis starter årene relativt rolig, men 2016 er helt klart et unntak. Allerede på tirsdag får vi Amplitude og Hardware: Rivals. Kanskje ikke årets største spill, men det skal i alle fall bli interessant å se hvordan Harmonix sitt snart fjorten år gamle spill vil mottas på Playstation 4.

Samme måned får vi også se snikmorderene innta India i Assassin's Creed Chronicles: India, konsolleierene får spille det originale The Banner Saga-spillet og This War of Mine, mens pc-spillerne endelig får fingrene i den ferdige utgaven av Darkest Dungeon. Samtidig starter Resident Evil sitt 20-årsjubileum med remasterutgaven av Resident Evil Zero. Er du ikke så glad i skrekkspill trenger du ikke frykte (no pun intended), for rundt samme tid får vi endelig se Marvels hevnere innta Lego-universet i Lego Marvel's Avengers. Blir dette for simpelt kan du samme dag bryne deg på de over 650 puzzles-oppgavene i Jonathan Blows The Witness på Playstation 4 og pc. Måneden kan du avslutte med å "gå helt Duke Nukem" i Bombshell til pc, eller ta det litt roligere med Final Fantasy: Explorers til 3DS.

Dette er en annonse:
Spillkalender 2016

Synes du kanskje januar ikke hadde noe som passet deg? Da har mest sannsynlig en svært variert februar-måned noe å by på. Allerede 5. februar kan pc-spillerene gyve løs på XCom 2. Den påfølgende fredag slippes siste kapittel i Assassin's Creed Chronicles-serien med Assassin's Creed Chronicles: Russia. "Jaja, da var planene for den uken satt" tenker du kanskje. Vi tviler. Samme dag kommer nemlig også Dying Light: The Following, Firewatch og Unravel. En fredag med noe for enhver smak der altså.

Etter å ha kost deg med disse i helgen vil du endelig (forhåpentligvis) få fingrene i Mighty No. 9. Om gutteaktige robotmennesker ikke er noe for deg kan du alltids vente til fredagen samme uke når Street Fighter V lanseres. Uken etter avsluttes det hele med slaget mellom Ubisofts Far Cry Primal og EAs Plants vs Zombies: Garden Warfare 2.

Det skal også nevnes at The Walking Dead: Michonne kommer i løpet av februar, men vi har ikke fått en spesifikk dato enda. Mest sannsynlig kommer det i løpet av de første to ukene siden tv-serien starter opp igjen den 14. februar.

Dette er en annonse:
Spillkalender 2016

Mars starter med en etterlengtet helt i ny innpakning. Zelda: Twilight Princess HD slippes nemlig til Wii U den 4. mars. Mens Nintendo-konsollen tilbyr dette får pc-, Playstation 4- og Xbox One-eiere velge mellom The Division og Hitman uken etter.

Selv om disse tre spillene vil få en del oppmerksomhet i mars er det nok allikevel noe annet som vil prege nyhetsbildet. Oculus Rift skal etter planen lanseres i løpet av årets første tre måneder, og om de faktisk klarer det spår at de venter helt til siste frist. Her i redaksjonen tenker de fleste at virtual reality i all hovedsak vil sette et skikkelig preg om noen år, men det skal bli meget interessant å se hva Palmer Luckey og gjengen får til i starten. Sammen med denne lanseringen får vi også spennende spill som Adrift, Edge of Nowhere, EVE: Valkyrie og Lucky's Tale.

Spillkalender 2016

April-august
Så er VR-"krigen" igang. For i april lanseres HTC Vive, og selv om vi fortsatt ikke vet om så mange spill til det headsetet enda virker det som en interessant vri i forhold til Oculus Rift.

Det vi derimot vet er at april blir en bra måned uansett hvilken plattform du spiller på. 5. april slippes Dirt Rally til konsollene, men mange Xbox One-spillere vil kanskje heller fryse tiden for å spille Quantum Break. Spørsmålet blir bare om illusjonen av å ha stoppet tiden forsvinner som en fis i vinden uken etter. Da vil nemlig internett fylles med frustrerte forumbrukere som lurer på hvordan i alle dager man kommer seg gjennom de første minuttene av Dark Souls III. Hm, kanskje greit å la folk skrive noen behjelpelige tips i noen dager før man prøver seg. Hva kan man gjøre mens man venter? Samle skruer! Rachet & Clank, spillet basert på filmen som er basert på spillet, lanseres nemlig samme dag til Playstation 4 i USA (forhåpentligvis her også).

Wii U-eiere får uheldigvis ikke kose seg med disse, men kan trøste seg med at Star Fox Zero slippes den 22. april. Forhåpentligvis blir denne eksklusiven en verdig "svanesang" for Wii U.

En eksklusiv som blir rake motsetning av en svanesang kommer til Playstation 4 den påfølgende tirsdagen. Uncharted 4: A Thief's End har vært på manges ønskeliste siden konsollen ble annonsert, og i april får vi endelig svar på om Nathan Drake får en verdig avslutning på eventyrene sine. Samme uke får pc-spillere testet de strategiske evnene sine med Total War: Warhammer. Kan Warhammer-universet bli like moro som fjorårets Attila?

Spillkalender 2016

Mai skal bli en interessant måned å følge. Hvordan vil Battleborn klare seg mot Overwatch? Vi må selvsagt presisere at den spesifikke slippdatoen til Overwatch ikke er offentliggjort enda, kun at det slippes i løpet av første halvdel av "våren". Men uansett hvilken måned det kommer vil mange bedømme det opp mot Battleborn. Presset på Gearbox har økt betraktelig etter at Overwatch ble annonsert, noe vi helt klart merket på Ryan Pitchford på Playstation Experience i desember.

Presset er ikke så lite på DICEs Mirror's Edge Catalyst heller. Det første spillet har blitt en kulthit gjennom årene, og tilhengerene har høye forventninger til Faiths andre løpetur.

Dette er bare et bittelite utvalg av spill vi vet slippdatoen til den første halvdelen av året. I august får vi også Deus Ex: Mankind Divided. Da har vi ikke engang nevnt at Playstation VR, og medfølgende spill, lanseres i løpet av det første halvåret. Vi har heller ikke nevnt utvidelser og spill som ikke har fått spesifikk dato enda. Vi vet DICE jobber med et nytt Battlefield, Infinity Ward med et nytt Call of Duty-spill, og sjansen er enorm for at det kommer et nytt Assassin's Creed til høsten. Se for deg disse spillene pluss:
Alienation
The Banner Saga 2
Bound
Bravely Second: End Layer
Crackdown 3
Dishonored 2
Doom
Fable Legends
Final Fantasy XV
Gears of War 4
Hellblade
Horizon: Zero Dawn
The Last Guardian
The Legend of Zelda
Mafia III
Mass Effect: Andromeda
No Man's Sky
Outlast 2
Paragon
Persona 5
Pikmin 4
• Pokken Tournament
Scalebound
Tacoma
• Telltale Games Batman
The Tomorrow Children
Wild
Yooka-Laylee

Ting tyder også på at Nintendos neste konsoll lanseres i løpet av 2016, og de to andre konsollene har også noen uannonserte godbiter på lur. Det kommende året skal virkelig bli interessant å følge, og vi gleder oss veldig til å dele nyheter og tanker med dere!Loading next content