Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
series-tekster
Star Wars: The Bad Batch

Star Wars: The Bad Batch - Episode 1

På selveste Star Wars-dagen klinker Disney+ til med en helt ny animasjonsserie om de litt spesielle klonesoldatene i The Bad Batch. Vi har tatt tempen på første episode.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

En av de aller største gledene med lanseringen av Disney+ har vært alle de gode Star Wars-nyhetene vi har fått gjennom strømmetjenesten. The Mandalorian har så langt levert to ekstremt gode sesonger og åpnet døren for flere live action TV-serier satt til galaksen langt, langt borte, og i fjor fikk vi endelig den syvende og siste sesongen av The Clone Wars. Vi måtte riktignok vente syv år mellom sesong seks og syv, men ventetiden var helt klart verdt det, særlig med tanke på at de fire siste episodene leverte noe av det beste jeg har opplevd innenfor Star Wars noensinne uavhengig av medium.

I siste sesong av The Clone Wars ble vi introdusert for en gjeng med særegne klonesoldater kalt The Bad Batch. Gruppen består av kloner med såkalte «nyttige avvik», og kunne skimte med en oppførsel og egenskaper som gir visse assosiasjoner til kommandosoldatene i 2005-klassikeren Star Wars: Republic Commando. Nå har tiden kommet for The Bad Batch å tre inn i rampelyset, for på selveste Star Wars-dagen introduserer Disney+ oss for en helt ny animasjonsserie med klonetropp 99 i sentrum.

Star Wars: The Bad Batch

Blant de «defekte» klonene finner vi lederen og jegeren Hunter, skarpskytteren Crosshair, ingeniøren Tech, den levende dampveivalsen Wrecker og kyborgen Echo (alle med stemme av Dee Bradley Baker). Sammen utgjør de en spesialenhet som jobber under mottoet «We get the job done,» noe de også lever opp til, om enn på litt uortodoks vis. Det hele fremstår som en slags krysning mellom Star Wars og den klassiske 80-tallsserien A-Team, men den lystige herjingen og knusingen av droider vil snart måtte vike for helt andre arbeidsoppgaver for våre klonede venner.

Fra før av visste vi at The Bad Batch vil ta utgangspunkt i overgangsperioden mellom Klonekrigens slutt og Republikkens fall på den ene siden og Imperiets begynnelse på den andre. Dette er en svært spennende og mørk epoke i Star Wars-settingen, og med unntak av noen tegneserier har vi heller ikke mange historier i den nye kanon som skildrer nettopp denne tiden. Her er det potensial for mange spennende historier foran oss. Hvordan vil folk flest og maktens eliter håndtere denne overgangen? Hvor vil lojaliteten til den enkelte ligge? Hvordan vil Imperiet fase ut klonesoldatene til fordel for de vanlige stormtroppene? Allerede etter første episode tror jeg vi vil kunne få svar på flere av disse spørsmålene, avhengig av hvor lenge serien får holde på.

Dette er en annonse:

I den 75 minutter lange spesialepisoden som sparker sesongen i gang tar det ikke lang tid før vi kastes ut i handlingen og bombarderes av inntrykk, og bare etter ti minutter sitter man igjen med en mengde innhold å prosessere. Nok en gang får vi et bevis på at Star Wars-animasjonsseriene er langt dypere og mer innholdsrike enn det stilen og målgruppen skulle tilsi, og i tråd med tidsperioden får vi også mange mørke undertoner. Første episode gir inntrykk av at The Bad Batch kommer til ha et helhetlig mørkere preg enn det både The Clone Wars og Rebels hadde, og så langt byr det meg ikke imot.

Det skader heller ikke å se at animasjonsteknikken fortsatt sitter som et skudd, der den herlige blandingen av dataanimasjon og en nærmest håndtegnet farge- og lys-setting videreføres fra siste sesong av The Clone Wars. Animerte Star Wars-serier har virkelig kommet langt siden den første animasjonsfilmen ble vist på kino i 2008, og kombinert med de skarpe komposisjonene til serieveteran Kevin Kiner lover dette svært godt for de neste episodene.

Det blir raskt tydelig at episoden også lever i kontinuitet med de andre animerte seriene og Star Wars-universet generelt. Dette er selvfølgelig godt nytt for de av oss som sluker alt som har med stjernekrigen å gjøre, ettersom det er mange spennende referanser å finne allerede etter én episode. Samtidig kan dette gjøre terskelen høyere for dem som ikke har sett like mye Star Wars tidligere, og da særlig The Clone Wars. Det er selvfølgelig mulig å hoppe blankt inn i serien, men strengt tatt vil jeg anbefale å ha The Clone Wars nokså ferskt i minne før du går i gang med The Bad Batch (The Clone Wars blir bedre etter de første episodene både når det gjelder handling og animasjon, jeg lover).

Etter de første 75 minuttene av serien klør jeg absolutt etter mer, og det blir svært spennende å følge med på The Bad Batch de neste ukene. Serien sprenger ikke forventningene og kommer heller ikke med de store nyhetene, men fortsetter likevel å bygge videre på det svært solide grunnlaget fra de foregående animasjonsseriene. Dave Filoni viser nok en gang at han har et solid grep om hva som skal til for å lage gode Star Wars-serier, og med en spennende setting er det duket for mange innholdsrike episoder med mørke og actionfylte vendinger.

Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Star Wars: The Bad Batch (sesong 1)

Star Wars: The Bad Batch (sesong 1)

SERIES-TEKST. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Republikken har falt og en ny makt er i ferd med å innta galaksen. Ingar har anmeldt første sesong av The Bad Batch som foregår i denne spennende overgangsperioden.Loading next content