Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
series-tekster
Star Wars: The Bad Batch

Star Wars: The Bad Batch (sesong 1)

Republikken har falt og en ny makt er i ferd med å innta galaksen. Ingar har anmeldt første sesong av The Bad Batch som foregår i denne spennende overgangsperioden.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Dave Filoni har gjort en formidabel jobb det siste tiåret med å lede arbeidet med de animerte Star Wars-seriene The Clone Wars og Rebels. Særlig The Clone Wars har blitt en personlig favoritt, og ikke minst ført til at filmene satt til Republikktiden (Episode I-III) har økt i anseelse i min bok. The Clone Wars har i større grad hjulpet meg å forstå hvordan George Lucas' visjon for denne tidsepoken hadde mye potensial ved seg, men det skulle en animert serie som The Clone Wars til for å virkelig få det frem.

HQ

Vi måtte vente i hele syv år på siste sesong av The Clone Wars, men som jeg skrev i fjor ble ventetiden belønnet med noe av det beste Star Wars-materialet noensinne. En gjeng vi ble kjent med i den siste sesongen av The Clone Wars var The Bad Batch, kloneskvadron nummer 99 hvor alle medlemmene har gunstige mutasjoner som gjør dem ekstra godt egnet for vanskelige oppdrag. Nå har The Bad Batch fått sin egen serie, og etter første sesong er det ingen tvil om at den animerte Star Wars-magien fortsatt leverer.

Star Wars: The Bad Batch

The Bad Batch begynner der The Clone Wars slutter (både TV-serien og selve krigen). Dette gjør at vi blir tatt med til en svært spennende epoke i Star Wars-sagaen der Republikken blir oppløst og Imperiet gjør sitt inntog. I denne overgangsperioden følger vi historien til Hunter, Tech, Wrecker, Crosshair og Echo (Dee Bradley Baker), som må finne sin nye rolle i et Imperium som på sikt ønsker å avvikle hele kloneprogrammet. De får følge av den uvanlige jenteklonen Omega, som tydeligvis innehar kvaliteter som gjør henne svært ettertraktet for mange mektige krefter i galaksen. Det tar dermed ikke lang tid før The Bad Batch og Omega må legge på flukt for å ligge lavt i en galakse i ferd med å endre seg til det verre.

Du behøver ikke ha sett The Clone Wars eller Rebels for å se The Bad Batch, men du vil unektelig få større utbytte av serien dersom du har gjort det. Gjensynsgleden med gamle kjente fra begge de foregående seriene er absolutt stor, og ikke minst er det moro å se visse rollefigurer fra Rebels i en litt yngre og uerfaren drakt enn det vi er vant til. Heldigvis er det ikke bare gamle kjente å se her, for det er nok av nye rollefigurer å stifte bekjentskap med som gjør The Bad Batch til en fryd. Stjernen i det hele er selvsagt Omega, som blir mesterlig brakt til live gjennom Michelle Angs stemmeskuespill, og hennes pågangsmot kombinert med sitt ferske perspektiv på galaksen gjør at serien får mye sjel, humor og varme.

Dette er en annonse:

Da de animerte Star Wars-seriene begynte å rulle i 2008 var animasjonskvaliteten noe røff i kantene. Dette har gradvis blitt bedre med årene, men The Bad Batch løfter virkelig kvaliteten til nye høyder. Dette er en serie som imponerer veldig med animasjonskvaliteten sin, særlig når det kommer til strålesporing og volumetrisk lyssetting. Sagt med andre ord er det imponerende å se hvordan lyset reflekteres i flater, ansikter og klær eller hvordan det bryter gjennom skyer og tåke. Det er altså ikke bare på spillfronten det har skjedd mye her på kort tid, og i noen episoder må man sitte og gape over hvor god animasjonskvaliteten har blitt. Når dette kombineres med god historieskriving, spennende oppdrag og mørke vendinger som tar galaksen i en stadig mer dystopisk retning er det lett å la seg rive med av serien. Vi får dessuten noen herlige referanser til både Star Wars Jedi: Fallen Order og klassikeren Star Wars: Republic Commando i løpet av seriens gang.

The Bad Batchs største svakhet er ikke så mye serien i seg selv, men at listen henger så høyt takket være foregående Star Wars-materiale. Forholdet mellom surrogatpappa Hunter og adoptivdatter Omega er absolutt rørende og fint når det sitter, men altfor ofte kommer dette til kort sammenlignet med det tilsvarende forholdet vi har blitt kjent med i The Mandalorian. Det er også fortsatt mye som er uavklart når det gjelder Omegas rolle i den store stjernekrigen, og selv om serien gir oss noen svar føler jeg rollefiguren fortsatt har mye å komme med når det gjelder bakgrunn. De ulike soldatene i The Bad Batch har også en begrenset karakterutvikling og kunne gjerne fått litt mer dybde i løpet av seriens gang, selv om Dee Bradley Baker aldri slutter å imponere med stemmeskuespillet sitt (han har tross alt stemmene til alle klonesoldatene).

Star Wars: The Bad Batch

Den største svakheten i sesong 1 er imidlertid at noen av episodene føles som fyllmateriale. I en spennende sesong som bare har 16 episoder teller hvert eneste minutt, og da føles det litt rart når noen av episodene virker å ha lite å gjøre med det overordnede plottet. Bedre blir det heller ikke av at sesongen gjenintroduserer et lite yndet søskenpar fra siste sesong av The Clone Wars, selv om de heldigvis ikke er med i mer enn én episode.

Dette er en annonse:

Svakhetene til tross er det ingen problem å anbefale The Bad Batch til de som måtte være nysgjerrige på serien. Det har vært et høydepunkt i uke å se frem til fredager og nye episoder av serien, og de gode episodene veier mer enn nok opp for de litt svakere i sesongen. Dette er en serie som kan levere mange gode historier i lang tid, og jeg håper vi får se The Bad Batch videre i mange år fremover.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Star Wars: The Bad Batch (sesong 1)

Star Wars: The Bad Batch (sesong 1)

SERIES-TEKST. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Republikken har falt og en ny makt er i ferd med å innta galaksen. Ingar har anmeldt første sesong av The Bad Batch som foregår i denne spennende overgangsperioden.Loading next content