Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Starcraft II: Wings of Liberty

Starcraft - Jubileumsintervju

Vi fikk muligheten til å snakke med tre nøkkelpersoner hos Blizzard om Starcraft og Starcraft II i sammenheng med tiårsjubileet for originalen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Tre personer med nøkkelroller i utviklingen av både Starcraft og det kommende Starcraft II var tilgjengelige for spørsmål. Vi sørget også for å stille noen spørsmål som leserne selv hadde bidratt med.

Frank Pearce - executive vice president of product development
Samwise Didier - art director (Starcraft og Starcraft II)
Bob Fitch - team lead (Starcraft), lead software engineer (Starcraft II)
(Bob Colayco - PR-ansvarlig hos Blizzard, var også med på intervjuet)

Hva er kjernen i Starcrafts storhet? Hvordan begynte det?

Sam Didier: Vi var akkurat ferdige med Warcraft II og ville lage noe annet. Warcraft var et kult fantasy-spill, så vi tenkte: Hvor kult hadde det ikke vært med et science fiction-spill? Deretter bestemte vi oss for å lage tre raser i stedet for to.

Dette er en annonse:

Frank Pearce: For meg er kjernen den samme i alle Blizzard-spill. Underholdning og engasjerende gameplay. Da spillet kom ut fikk vi en del kritikk fra pressen fordi det var et 2D-spill. Ti år senere bryr ingen seg om at det er i 2D.

Bob Fitch: Det er nesten som sjakk. Lett å lære seg, men vanskelig å mestre. Enhetenes dybde og den presise spillkontrollen for eksempel. I andre spill gir man bare beskjeder som maskinen deretter prøver å utføre, mens i Starcraft gis spilleren fullstendig kontroll. Det er mine ferdigheter mot dine ferdigheter, noe jeg tror de profesjonelle spillerne setter pris på.

Er dette noe dere vil beholde i Starcraft II?

Bob Fitch: Ja, strategispill skal ikke avgjøres på slump.

Dette er en annonse:

Frank Pearce: Vi har ti års arv å ta hensyn til.

Starcraft II: Wings of Liberty
Starcraft II ble annonsert på Worldwide Invitational i Sør-Korea i fjor sommer der en lang rekke Blizzard-kjendiser var på plass.

Tenkte dere noen gang på å innføre Hero-enheter (som de i Warcraft III) i Starcraft II? (leserspørsmål)

Sam Didier: Da vi begynte arbeidet med Starcraft II tenkte vi på det. Raynor, Kerrigan og Zeratul ville vært svært gode heltefigurer. Men vi ville beholde Starcraft slik det er. Det er science fiction, og vi vil at det skal handle om hærer og romskip som møtes i kamp. Vi vil holde Starcraft-serien borte fra Warcraft.

Med det sagt kommer du til å møte kjente ansikter på slagmarken på samme måte som i det første spillet.

Finnes det enheter som ikke er forandret siden Starcraft? (leserspørsmål)

Sam Didier: Du har jo SVCene, dronene og probes så klart. Ellers tror jeg vi har endret på alle de andre enhetene. Men en zergling er jo fortsatt en zergling da. Nei vent, en del av dronemekanikken er forandret. Raffineriet er heller ikke det samme.

En Terran Battlecruiser er stort sett den samme, men vi har lagt inn valget mellom to supervåpen. Vi har ikke endret ting på et grunnleggende nivå. Hydralisk flyr ikke rundt og skyter tentakler. Dersom en enhet har samme navn (som i Starcraft), er den i det store og det hele samme enhet.

Kommer det en samlerutgave? (leserspørsmål)

Sam Didier: Det er kanskje et spørsmål du bør stille Bob (Bob Colayco, PR-ansvarlig hos Blizzard, red. amn.)

Bob Colayco: Vi kommer med mer informasjon om det på et senere tidspunkt.

Sam Didier: Utviklingsteamet synes det er en god idé med en samlerutgave (latter). Jeg er stolt over at vi har laget samlerutgaver til alle spillene vi har sluppet til nå.

Starcraft II: Wings of Liberty

Så vi kan med andre ord regne med en samlerutgave?

Sam Didier: Det sa jeg ikke. Jeg sa at jeg var stolt over at vi har laget samlerutgaver til alle spillene vi har sluppet til nå...

Vil det finnes en snøbane (som i det første spillet)? (leserspørsmål)

Bob Fitch: Vi har ikke vist frem noen snøbane ennå. Men det høres jo ut som en god idé å inkludere en...

Kan dere fortelle litt mer om hvordan kampanjen kommer til å fungere? (leserspørsmål)

Frank Pearce: Det eneste vi sier om dette er det vi allerede har vist frem på Blizzcon. Dessverre kan vi ikke fortelle noe mer for øyeblikket.

Sam Didier: Jeg skulle gjerne ha fortalt mer, men Bob (Colayco) ser strengt på meg nå, så det er best å la være. Men vi har ambisiøse mål med kampanjen - såpass kan jeg si.

Starcraft II: Wings of Liberty

For mange er Starcraft et rent multiplayerspill, mens andre aldri spiller en eneste match og holder seg i kampanjedelen. Hvor hardt prioriterer dere kampanjedelen i utviklingsarbeidet?

Sam Didier: Når vi først utvikler et spill kommer flerspillerdelen først. Det er den delen vi begynner med. Tallene viser derimot at 40 % av de som spilte Starcraft aldri koblet seg opp mot Battle.net, så kampanjen er veldig viktig. Jeg er personlig en stor fan av enspiller, men det er fordi jeg ikke er så flink og blir rumpesparket hver gang jeg spiller mot andre. Vi tar helt klart begge deler veldig seriøst. Det er ganske enkelt en bedre arbeidsmåte å ikke starte med enspillerdelen før flerspillerdelen er ferdig.

Frank Pearce: Det er viktig for oss å høre på community-synspunkter, og da ikke bare flerspillerfansen men også fans av enspillerkampanjen, for å få tips til utviklingen. Vi har noen ideer om hvordan vi vil gjøre det, men de vil jeg ikke gå inn på nå.

Hvilke planer har dere for Starcraft II i forhold til Worldwide Invitational i Paris (28.-29. juni)?

Sam Didier: Hvis vi fortalte det, var det vel ingen overraskelse lenger? Eller hva?

Starcraft II: Wings of Liberty

Hvorfor ble det slik at dere ville arrangere det i Europa for første gang?

Frank Pearce: Vi har hatt noen Blizzcons i Sør-California og Worldwide Invitational i Asia. Vi ville ganske enkelt ha dette til Europa denne gangen.

Det ser jo ut til å bli en suksess (billettene er utsolgt). Vil dere være der selv?

Frank Pearce: Ja, alle fire kommer til å være på plass. Totalt kommer det omtrent 50 personer fra Irvine, men naturligvis mange fra Blizzard i Europa - Paris og Cork. Det er en ypperlig måte å treffe hverandre og fansen på.

Sam Didier: Det er interessant at vi har 28 ulike nasjonaliteter i Paris-kontoret. Er det 28 nå? Vet du det, Bob?

Bob Colayco: Det er 30.

Sam Dider: Jasså?

Bob Colayco: Nei, jeg vet ikke. Jeg bare tippet. Ikke sitér meg på det! (latter)

En av våre lesere bemerket at Kerrigan hadde en ny stemme i Zerg-traileren. Kommer det til å være samme stemmeskuespillere i Starcraft II, eller har dere byttet ut flere? (leserspørsmål)

Frank Pearce: Der det har vært mulig har vi beholdt stemmeskuespillerne. Men det har jo gått ti år nå, og folk har gått videre, forlatt yrket og så videre. Dersom skuespillerne er tilgjengelige og fortsatt kan levere på høyeste nivå, beholder vi dem. Det viktigste er at stemmene holder høyeste kvalitet.

Starcraft II: Wings of Liberty

Hvor er dere akkurat nå i arbeidet med Starcraft II?

Bob Fitch: Vi prøver å få det ferdig. Flerspillerdelen er bra og stabil for alle tre raser. Akkurat nå arbeider vi med enspillerkampanjen, og så har vi ambisiøse planer for Battle.net.

Sam Didier: På art-siden hører vi på tilbakemeldingene vi har fått etter å ha vist frem Zerg. Om én av 50 000 har en mening om en spesifikk del på en spesifikk enhet, hører vi på ham. Dersom vi synes han har rett, endrer vi på den detaljen.

Synes dere at originalens fremgang er en byrde og et press på utviklingsteamet?

Bob Fitch: Byrde er ikke rett ord. Vi har noen av de mest meritterte veteranene man kan tenke seg i teamet. Personer som har jobbet med det første Warcraft, med Warcraft II, samt massevis med folk fra Starcraft og Warcraft III. Det største presset kommer ikke utenfra, men fra oss selv. Men vi er godt forberedt.

Dere er kjent for ikke å slippe spillene deres "før de er ferdige", men hvordan fungerer det egentlig? Vet dere selv når spillene burde være ferdige?

Frank Pearce: Vi har interne milepæler. Men å lage spill er mer en kunstform. Det er vanskelig å vite når et spill er tilstrekkelig underholdende, og når vi når akkurat dit. Vi er kunstnere, og vi vil være sikre på at produktet er underholdende.

Med ordene fra Frank Pearce avslutter vi vårt intervju. Vi vil takke alle leserne som bidro med spørsmål. Naturlig nok kunne ikke alle besvares, men noen av de beste ble besvart (i den grad Blizzard hadde noe svar å gi).

Starcraft II: Wings of Liberty
Starcraft II: Wings of Liberty
Starcraft II: Wings of Liberty
Starcraft II: Wings of Liberty
Starcraft II: Wings of Liberty
Starcraft II: Wings of Liberty
Starcraft II: Wings of Liberty

Relaterte tekster

Starcraft II: Wings of LibertyScore

Starcraft II: Wings of Liberty

ANMELDELSE. Skrevet av Michael Kamp Jensen

Blizzard gjør opp for 12 års ventetid idet Zerg, Protoss og Terran for tredje gang er forente, i det som virkelig kan betegnes som en storvekter i strategisjangeren. Her er anmeldelsen...Loading next content