Norsk
Gamereactor
artikler
Guild Wars 2

Sylvari-rasen ser dagens lys

Vi har snakket med Jeff Grubb og Ree Soesbee, som begge jobber med bakgrunnshistorie og sammenhengenhet ved ArenaNet, samt Kristen Perry, som har ansvar for figurdesign, om denne nyeste rasen i Guild Wars-universet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

- Sylvari-rasens historie starter i underkant av 250 år før de første individene av denne rasen skulle se dagens lys. Mot slutten av det originale Guild Wars finner krigeren Ronan noen mystiske frø i en godt gjemt hule. Han tar med seg et av disse frøene og fortsetter sin reise hjem med den intensjon å vise frøet til sin familie i det han kommer hjem. Når han kommer hjem oppdager han til sin gru at hele landsbyen hans er slaktet ned, så han plantet frøet ved sin families grav og sverger at han aldri skal kjempe igjen. Han får selskap av kentauren Ventari, og sammen tar de vare på treet som tok til å vokse, forteller Grubb.

- Om lag 250 år senere har treet, som er blitt kjent som Det bleke treet (The Pale Tree), vokst til å bli gigantisk, tårnende høyt - langt høyere enn noe annet tre, forklarer Soesbee videre.

Guild Wars 2
The Grove: Området rundt Det bleke treet har blitt en større bosetning for plantefolket.

- Det er fra dette treet sylvari-rasen blir født. Hver dag stiger nye sylvari ut fra kapsler som vokser på Det bleke treet. De blir ikke født som barn, men derimot godt voksne med en viss mengde kunnskap om verden. Ufødte sylvari vil lære fra Drømmen om drømmer (The Dream of Dreams), en kollektiv minnebank hvor nye sylvari kan lære av erfaringene til de gamle. Kunnskapen er sjeldent spesifikt, en ny sylvari vil kunne se et sverd og vite hva dets hensikt er, men vil ikke være i stand til å ta det i bruk uten videre.

Dette er en annonse:

- Sylvari-rasen er en ny rase. De første sylvariene våknet fra Drømmen for bare 25 år siden. Ettersom Guild Wars 2 er satt 250 år fram i tid i forhold til den originale serien sier det seg selv at denne rasen er ny i Guild Wars-universet, fortsetter Soesbee.

- De jobber ennå på å finne sin rolle og sin plass i verden. Deres personlighet er preget av nysgjerrighet, og mange sylvari vil du finne langt vekk fra The Grove, byen som med tiden har formet seg rundt Det bleke treet. Mange sylvari føler et kall etter å oppleve og lære om verden rundt dem.

Guild Wars 2
Magisk: ArenaNet har virkelig fått fram et magisk preg over sylvarienes fødested.

Tilbake til røttene
Etter at rasene for første gang ble presentert i desember 2009 ble det annonsert at sylvari-rasen undergikk en visuell redesigning.

Dette er en annonse:

- Da vi begynte å utvikle sylvari-rasen ble vi bedt å beskrive rasen med tre ord, begynner Jeff Grubb.

- Vi kom da fram til stikkordene nobilitet, skjønnhet og planter. Vi ønsket ikke å lage en tradisjonell, alvisk rase, derimot en rase som føles fremmed og annerledes, men samtidig vakker og nobel. Som et resultat av dette har vi over årene gått gjennom en rekke forskjellige utkast for hvordan sylvari-rasen skulle se ut til slutt.

Kristen Perry, som har hatt hovedansvaret for det visuelle designet av denne rasen, forklarer videre:

- Vi var innom alt fra tradisjonelle alver og dryader til skogsånder, men beveget oss hele tiden mot et mer og mer menneskelig utseende. Ettersom vi gikk over alle disse mulighetene kom vi fram til at vi ønsket å gå tilbake til det originale konseptet: Hvis de skulle være født av et tre da må utseendet deres stå til dette opphavet.

- Som en planterase har de en unik anatomi, annerledes enn alt annet vi har sett i Tyria. Vi har alt fra pattedyr til fugler og øgler, men her er vår mulighet til å arbeide med andre materialer og under andre regler enn med de andre rasene. Vi ønsket å unngå den tradisjonelle alven, men samtidig ønsket vi en vakker rase, så vi unngikk også å havne på den andre enden av skalaen hvor de var mer tre enn humanoide. Vi endte opp med en slags utviklet dryade.

- Når vi sier at de er et plantefolk, skyter Grubb inn, så mener vi at de har blader framfor hår, bark i stedet for hud, stammestrukturer som erstatning for bein og så videre.

Guild Wars 2
Bokapsel: Tro mot sin natur er sylvari arkitektur preget av planter.

Hvor langt er livsløpet til en sylvari?

- Ingen vet, rasen har bare eksistert i underkant av 25 år siden, og ingen av dem har vist tegn på aldring, forklarer Soesbee.

Kan mannlige sylvari anlegge 'skjegg'?

- De kan ikke velge forskjellige skjeggvekster i den forstand, men det er mulig å skape skjeggliknede strukturer under figurskapingen. Det å bruke ordet 'skjeggvekst' blir å tøye definisjonen noe, da sylvari ikke har hår, men derimot plantestrukturer som har en viss likhet med hår, sier Kristen Perry.

Det bleke treet

I hulen hvor Ronan fant frøet som ble Det bleke treet var det flere frø av same type. Hva var det som fikk akkurat dette frøet til å skape slik et unikt tre?

- Sylvariene vet ikke, og det gjør ingen andre heller. Det er ikke noe som blir avslørt i spillet - ikke til å begynne med i alle fall, svarer Soesbee.

På hvilken måte er Det bleke treet knyttet til hver enkelt sylvari fysisk? Eller for å si det på en annen måte, hvis Det bleke treet skulle bli skadet eller helt ødelagt, vil sylvari langt borte kunne sanse dette?

- Da dette ikke har skjedd ennå vil dette være ren spekulasjon fra en sylvaris ståsted, begynner Soesbee.

- Det vi vet er at sylvari-rasen har en empatisk sammenknytting til hverandre. Det er ikke slik at de kan lese hverandres tanker eller sanse hverandres tilstedeværelse, men to sylvari vil kunne føle hvordan andre, nærværende sylvari har det. Det bleke treet er det sterkeste punktet av denne følelsen, så det kan spekuleres i at hvis Treet skulle komme til skade vil det være mulig for sylvariene å sanse dette.

Martin Kerstein har tidligere sagt at Det bleke treet velger grunnleggende egenskaper ved hver enkelt sylvari, for eksempel kjønn. Betyr dette at Treet er bevisst på noen slags måte?

- Jeg ville ikke sagt at Det bleke treet bestemmer slike ting; det er diskuterbart, sier Soesbee nølende, før hun legger til:

- Når det kommer til om Treet er bevisst er svaret ja. På samme måte som du kan snakke med Dronning Jennah i Divinity's Reach så kan du gå bort til foten av treet og snakke til det. Det bleke treet har en form det kan framtre som - gullfarget lys eller en ugripelig tilstedeværelse - og hun kan snakke med deg.

- Detaljene her er ennå ikke fastsatt, skyter Grubb inn.

Det bleke treet er det nærmeste en regent i sylvarienes samfunn. Hvordan kommer sylvariene fram til hva som er Det bleke treets vilje?

- Som vi nevnte tidligere så kan man snakke med treet. For det meste bryr ikke sylvariene Treet med mindre, uviktige spørsmål, forteller Soesbee. Da er det heller de Førstefødte (The Firstborn), de tolv sylvariene som har vært i verden lengst og som har mest erfaring, som tar seg av styringen av samfunnet.

- Vi snakket litt om at ulike sylvari er født på ulike tidspunkt på dagen. Morgen, dag, kveld og natt har hver sin Førstefødt til å lede dem, forsetter Grubb, Sylvarienes ambassadør i Divinity's Reach er en annen førstefødt. Caithe, medlem av det legendariske lauget Destiny's Edge og Faolain, leder av Marertikkshoffet (The Nightmare Court), er begge også Førstefødte.

Guild Wars 2
Fortryllende: The Grove er et særdeles vakkert syn nattestid.

I ett med naturen

De sylvariene som ennå ikke har våknet, er de bevisste mens de lærer fra Drømmen om drømmer?

- De drømmer, og på samme måte som i vanlig søvn ser de bilder og opplever ting, men når de våkner føles alt veldig distansert akkurat som en vanlig drøm, forklarer Soesbee.

- Noe av det vi gjør for å få dette aspektet ved sylvariene inn i spillet er at vi lar deg som spiller starte i Drømmen. Det er en trussel i Drømmen som du blir kallet til å bekjempe. Etter trusselen har blitt tatt ut våkner du fra Drømmen ved Det bleke treet. Mange av de som vil spille som sylvari vet ikke så mye om dem på forhånd, og derfor ønsket vi ikke at Drømmen skulle være noe de bare hørte om i ettertid. Vi ønsket å legge dette elementet inn i spillet.

Guild Wars 2
De førstefødte: Caithe er en av de tolv første sylvariene som våknet fra Drømmen om drømmer.

Sylvariene tror deres rolle i verden er å bekjempe de Eldre dragene. Tenker de noen gang over hva deres oppgave vil være etter Dragene har blitt nedkjempet?

- Ja, men jeg tror de innser hvor stor trussel dragene er, så de kan ikke tillate seg å filosofere over hva som kommer etterpå før de i det hele tatt vet at de kan nedkjempes, forklarer Soesbee entusiastisk.

- Tross alt er det ingen som har klart å drepe en eldre drage ennå.

Hvordan ser sylvari på det å høste fra naturen, for eksempel å hugge ned et tre for å bruke det som brensel?

- De ser en sirkel av liv. Hvis du hugger ned et tre for å sørge for at familien din ikke fryser i hjel så er det greit, men de vil nok også synes det riktige er å plante et nytt tre der det gamle stod, forteller Grubb.

- Derfor er de kritiske til hvordan charrene kan rydde en hel fjellside for trær uten å plante nye.

Guild Wars 2
Destiny's Edge: Sylvarien Caithe var medlem i det legendariske lauget Destiny's Edge.

Relatert til det, hvordan ser sylvariene på de andre sentrale rasene i spillet?

- De kommer svært godt overendes med menneskene. De kommer ganske godt overendes med nornene, sier Soesbee.

- Det er noe friksjon mellom sylvariene og charrene, nettopp fordi charr-rasen er så industrialisert.

- Når det gjelder asura-rasen så fikk sylvariene et uheldig førsteinntrykk av dem, fortsetter Grubb.

- Da de første sylvariene kom i kontakt med asuraene misbrukte noen asura sylvarienes naivitet til å få dem med på farlige vitenskaplige eksperimenter. Ingen av rasene er direkte fiendtlige mot hverandre, men der er en viss friksjon.

Guild Wars 2
Variasjon: Sylvari kommer i mange forskjellige farger og former.

Marerittshoffet

Hvor stor andel er Marerittshoffet?

- De omfatter omtrent 1/6 eller 1/8 av rasen, forteller Soesbee.

- Marerittshoffet ble dannet relativt kort tid etter de første sylvariene kom fra Treet og de får stadig nye medlemmer. Begge sidene får konstant nye medlemmer, da det fødes nye sylvari hver dag, men den gode siden har en tendens til å bli proporsjonelt større.

Hvordan ser Marerittshoffet på de Eldre dragene?

- De føler i likhet med andre sylvari at de Eldre dragene er en trussel de er ment til å bekjempe. Dragene ønsker å ødelegge verden, og selv Marerittshoffet trenger en verden å leve i, forklarer Soesbee, og legger til:

- Dette betyr ikke at de ikke er onde, noe de definitivt er. De tror Treet ble påvirket av Ronan og Ventari mens Treet ennå var et skudd, og at de er nærmere det Treet skulle vært uten denne påvirkningen. Deres syn på hvordan Det bleke treet burde være er uten tvil ondt.

Guild Wars 2
Naturlig: Sylvariene passer perfekt inn i deres habitat.

Under figurskapingen, hvilke bakgrunnsspørsmål vil sylvarispillere kunne svare på?

- Alle rasene har et spørsmål under figurskapningen som deler dem inn i undergrupper, svarer Ree Soesbee.

- Menneskene har deres sosiale klasse, charr deles inn etter hvilken legion de hører til i og så videre. Sylvari vil kunne velge hvilken tid på dagen de blir født fra Det bleke treet. Hva hver spiller velger vil ha ringvirkninger i løpet av deres personlige historie. Du vil kunne velge mellom morgengry, dagtid, skumring og natt. De som er født på morgenen er gjerne eventyrlystige. Sylvari som våkner på dagtid er kjent for å være mer krigerske enn andre sylvari. Er du født på natten er du hemmelighetsfull.

Hvilke kjæledyr kan sylvari Ranger velge å starte med?

- Det er ikke satt i stein helt ennå. De kjæledyrene du kan velge til å begynne med vil reflektere deres natur, på samme måte som en hund passer til mennesket og de krigerske charr kan velge en kjempeskorpion, forteller Grubb.

- Et av kjæledyrene du kan velge som sylvari er en type hund som vi har kalt Thorn Mastis, sier Soesbee

- Dette er et dyr som blir født fra Det bleke treet på samme måte som en sylvari selv blir, men er ikke selvbevisst slik som sylvari er. Disse dyrene blir sett på av sylvari omtrent slik hunder blir sett på av mennesker, de er verdsatte kjæledyr.

Guild Wars 2
Bekledning: Også når det kommer til klær har sylvariene et botanisk preg.

Takk til Jeff, Ree and Kristen for å ta seg tid til å svare på våre spørsmål!

Relaterte tekster

Guild Wars 2Score

Guild Wars 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

ArenaNet tar et oppgjør med de etablerte sannhetene i MMO-sjangeren, og leverer den beste sosiale opplevelsen i et rollespill til dags dato...Loading next content