Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Tanker rundt Wii U

Fremtiden er rett rundt hjørnet, sies det. Vi har gjort oss noen tanker om neste generasjons konsoller, og til slutt tar vi for oss Nintendos Wii U...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Foreløpig har vi sett nærmere på Microsoft og Sonys kommende konsoller, men det er fortsatt en god stund til vi får se de to. Derimot har vi allerede fått smakebiter av Wii U, og det er heller ikke så altfor lenge til den havner i butikken. Hvordan skal Nintendo utnytte håndkontrollen, hva gjør de i forhold til nett, og vil konsollen selge like godt som forgjengeren? Dette er våre tanker om Wii U.

• Wii U er på papiret ikke så mye mer imponerende enn Xbox 360 og Playstation 3. De to gamle traverne lar seg enkelt overgå med moderne teknikk, og derfor tror vi at Wii U kommer til å overraske oss i ett års tid med overlegent pene konsollspill (ihvertfall frem til de to andre får etterfølgere). Bare noe så enkelt som dobbel mengde RAM vil gjøre underverker for teksturene, og til sammenligning vil det føles veldig kraftfullt.

• Den tablet-lignende håndkontrollen føles bortkastet, siden den ikke inneholder noen spesiell elektronikk for bruk på egen hånd. Dette vil nok Nintendo innse, så etterhvert kommer håndkontrollen til å få ekstra funksjonalitet som for eksempel spill og apper.

• Risikoen er at Wii U er en tungsolgt løsning. Tablets er helt klart hett om dagen, men ikke engang Apple har lykkes i å selge like mange som de hadde håpet. På samme måte som med Nintendo 3DS tror vi at Nintendo har valgt å fokusere på, og implementere en teknologi som mange fortsatt mener er overflødig. Faren er at de må dumpe prisene igjen for å virkelig få fart på sakene.

Dette er en annonse:

• Blu-ray kommer i en eller annen form på Wii U, men ikke for å spille av filmer. Mange mener at dette er galskap, men Wii kunne ikke spille av DVD og salgstallene er jo ikke akkurat elendige. Vi tror at Nintendo prioriterer riktig og klokt.

• Navnet Wii U er fortsatt ikke et vi har falt for. Det er for likt Wii, og vi hører fortsatt om folk som ikke har forstått at 3DS-spill ikke fungerer på DS. Vi har også hørt spillforhandlere understreke det samme poenget bak disken i butikken. Vi hadde foretrukket at de valgte et annet navn for å unngå det samme problemet for Wii U.

• Spillopplevelser uten sidestykke tror jeg at vi trygt kan forvente. Da tenker vi ikke på en litt spesiell grafikk eller et annerledes konsept, men at Nintendo kommer til å forandre hvordan vi spiller i hjemmet.

• Ett skikkelig fett nettrollespill er noe av det vi ønsker oss mest på Wii U. Å kunne spille på skjermen mens alle menyer og kart (med mer) er tilgjengelig på den lille skjermer du holder i hånden.

Dette er en annonse:

• Internett og virkeligheten har rukket å ta igjen Nintendo. Deres bilde av en spillverden hvor spill aldri trenger patcher, at spill kun skal selges over disk, og at spilling på nett er forbeholdt nerder har blitt rasert fullstendig. Nintendo må få opp øynene for casual-familier som kjøper Xbox 360 med Kinect til barna sine, og hvordan man enkelt holder kontakt med venner på PSN. De har fortsatt en lang vei å gå, men når Nintendo først lykkes vil det bli på deres egne særpregede vis.

• Kun én håndkontroll skal, ifølge Nintendo være nødvendig for Wii U, men ryktene skal ha det til at den ideen nå revurderes. Et stalltips er at Nintendo likevel vil slippe spill som støtter flere tablet-håndkontroller, og at de antageligvis kommer med en mer tradisjonell håndkontroll (med doble analoge spaker) for multiplattformsspill.

• Å mangle harddisk kan bli mer klønete enn Nintendo først har antatt. Når spillene er så store som 25 gigabyte, kan patchene og oppdateringene bli enorme. Hvor mange har ikke fylt opp harddisken på Xbox 360 eller Playstation 3? Nintendo blir nok nødt til å endre mening hvis de virkelig vil at folk skal kjøpe og spille på nett med Wii U.

• Lanseringen ser ut til å bli rett etter denne sommeren. Vi vet at Nintendo skal vise frem Wii U igjen på årets E3, men det er typisk Nintendo å gjøre et stunt som dette.

Tanker rundt Wii U
Siden det har vært stille rundt Wii U siden E3-messen i 2011 tror vi at Nintendo kan komme til å vise frem et ganske annerledes produkt neste gang vi får se den.


Loading next content