Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Wolf Among Us

The Wolf Among Us: Episode 5 - Cry Wolf

Sesongfinalen av The Wolf Among Us er endelig ute, og Ingar har trukket seg unna sommersol og VM for å felle en dom over løsningen på mysteriet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Så er vi endelig der. Ved veis ende. Oppgjørets time er kommet til Fabletown, og det store, altomfattende og endeveltende mordmysteriet som har sjokkert eventyrstaden skal endelig nøstes opp, hele ni måneder etter at vi første gang stiftet bekjentskap med Bigby Wolf og de andre eventyrskikkelsene i eksil. Tiden er inne for å få noen svar i sesongfinalen Cry Wolf (som for øvrig ikke har noe med sangen av A-ha å gjøre).

Få med deg anmeldelsene av de fire første episodene:
The Wolf Among Us: Episode 1: Faith
The Wolf Among Us: Episode 2: Smoke and Mirrors
The Wolf Among Us: Episode 3: A Crooked Mile
The Wolf Among Us: Episode 4: In Sheeps's Clothing

Mye av innholdet begynner å bli kjent stoff for den som har spilt de fire første episodene. Vi snakker fremdeles om en mordgåte innpakket i en vakker noir-atmosfære som samtidig ivaretar tegneseriens stil og særpreg. Vi snakker gode dialoger, godt stemmeskuespill og et spill der valgene dine former historiens utfall.

The Wolf Among Us
Dette er en annonse:

Gjennom de fire første episodene har både gamle fans av Fables-tegneserien og nye spillere uten forhåndskjennskap til tegneserien fått stifte bekjentskap med Fabletown, et samfunn av eventyrskikkelser i eksil midt i 90-tallets New York. Vi har blitt kjent med den store stygge ulven, nå bedre kjent som Bigby, som i sin rolle som sheriff har fått Fabletowns første mordmysterium å løse. Vi har gravd dypere i hemmelighetene til innbyggerne i Fabletown og gradvis avslørt både et samfunn og et system med betydelige skyggesider. Og vi har oppdaget at selv om gamle ugjerninger i teorien skal være tilgitt og glemt i Fabletown, er det vanskelig for en stor, stygg ulv å slippe unna en rufsete fortid.

Når det hele så skal avgjøres i femte og siste episode, er dette også episoden der konsekvensen av sesongens mange valg kommer klarest til syne. Som i de fleste pek-og-klikkspill fra Telltale Games har valg hele tiden stått sentralt i The Wolf Among Us, noe som gjør spillopplevelsen til en delvis skreddersydd opplevelse hvor hver enkelt spiller. Få gjennomspillinger vil være helt identiske, og ofte er det ikke snakk om lette valg heller, men snarere å velge et minste av to onder. Når det hele nå nøstes opp, kan det fort vise seg at ondet du valgte kanskje ikke var det minste likevel. Valg du har tatt må forsvares, og holder du ikke tunga rett i munnen kan det fort ende opp med at du som sheriff gjør samfunnet du er ment å beskytte mer skade enn gavn.

The Wolf Among Us

Men dersom du tror at siste episode av dette eventyrinspirerte noir-mysteriet bare blir en lang oppvisning i dialog og juridisk drama, må du tro om igjen. Cry Wolf er trolig den av episodene i The Wolf Among Us som har mest actionsekvenser å by på, og som sjefsulven må du ta i bruk de fleste triks i boka for å komme deg helskinnet gjennom episoden. Hvordan dine motstandere vil komme ut av konfrontasjonene er imidlertid ikke like godt å si (men har de først ropt ulv får de ta konsekvensene av det også...)

Dette er en annonse:

Kombinasjonen av juridisk drama og action sitter godt, og gjør også sesongfinalen i The Wolf Among Us til en av de bedre episodene i sesongen. Samtidig er den ikke helt uten sine svakheter. Episodens noe begrensede lengde er kanskje den mest merkbare, ettersom man fint klarer å spille seg gjennom sesongfinalen på litt over en time. At episoden, konklusjonen og løsningen mangler de helt store overraskelsesmomentene er også verdt å nevne her. Etter å ha bygget opp spenningen og mysteriet over fire episoder, må jeg innrømme at den helt store aha-opplevelsen eller sjokket uteble gjennom sesongfinalen. Det betyr ikke at den er dårlig, men den oppleves på ingen måte som revolusjonerende eller som et definerende spilløyeblikk.

The Wolf Among Us

Vandringen har vært lang, og opplevelsen har vært noe vekslende underveis. Likevel avslutter The Wolf Among Us på samme måte som det begynte: Som en velsnekret opplevelse. Telltale Games vet å lage gode pek-og-klikkspill for dagens spillgenerasjon, og The Wolf Among Us har slettes ikke vært et unntak. Blir sommersola for varm og fotball-VM ikke fremstår som et alternativ, er det ikke vanskelig å anbefale denne sesongavslutningen som en god pauseaktivitet.

PS: Man har spekulert i hvorvidt det blir en ny sesong av spillet. Dessverre tyder lite i avslutningen på det, men det er selvfølgelig lov å håpe.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
God avslutning på en god sesong, mer action, vanskelige valg skal tas og valgene man har tatt tidligere får tydelige konsekvenser.
-
Ingen store overraskelser, noe kort.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content