Norsk
Gamereactor
artikler
God of War (2005)

Tidligere Generasjoners Perler: God of War

Finn frem ødipuskomplekset og hevnlysten din, og gjør deg klar for sinneterapi i det gamle Hellas...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Tordenskyene raser på himmelen. Brutale bølger slår mot skipets skrog, og fra toppen av masten kan jeg se hundrevis av båter i stormen bli knust mot de skarpe klippene som gjemmer seg under den forræderske vannskorpen. Denne dystre utsikten danner bakteppet mens jeg står ansikt til ansikt med helvetet fra havets dyp, Hydraen. De smaragdgrønne øynene gløder av sult, og varmt blod drypper fra de sylskarpe tennene idet dens enorme gap åpner seg i et forferdelig brøl. Jeg tar et bedre grep om kontrolleren. My body is ready!

God of War (2005)
Poseidon har visst glemt å mate fiskene igjen...

Mannen i kassen så rart på meg da jeg la spillet på disken. Han spurte meg om jeg visste at det hadde 18-års aldersgrense. Jeg fisket frem en liten papirbit fra lommen med min mors underskrift på, og noen øyeblikk senere slaktet jeg mytologiske skapninger så blodspruten sto, og hadde simulert sex med flere formfulle kvinner samtidig. Jeg var elleve år.

Underskriften hadde jeg klippet ut av en gammel naturfagsprøve. Dette trikset var min gullbillett til sjokoladefabrikken i ung alder, men Willy Wonka kunne beholde godteriet sitt og de forbanna oompa-loompaene, jeg ville ha pupper og grafisk vold.

Dette er en annonse:
God of War (2005)
Goodness gracious, great balls of fire!

Spillet leverte til de grader, men i tillegg fikk jeg mye mer. Jeg fikk en engasjerende historie om tap og hevn. Jeg fikk en rik verden basert på gresk mytologi og en adrenalinfylt action-opplevelse. Jeg fikk God of War.

Her er fem grunner til å utfordre gudene nok en gang.

1. Konge Kampsystem
Kratos tar med seg pokalen hjem for kuleste våpen gjennom tidene, nemlig Blades of Chaos. De to sverdene som er permanent lenket fast til armene hans med kjettinger smidd i underverdenen gjør kort prosess med de fleste kykloper. Spartaneren svinger lenkene rundt seg i en orkestrert voldsballett som alltid resulterer i store mengder blod, gørr og moro. Når en fiende har blitt skadet nok, kan man ofte gripe tak i ham, før man dreper ham på et spektakulert vis. Alternativt kan man bruke ham som en rambukk på de resterende motstanderne, for eksempel. Et gigantisk sverd ved navn Blade of Artemis blir også tilgjengelig senere, og utmerker seg med sin evne til å effektivt separere fienders kropper og lemmer. Bleikfisen Kratos erverver seg også litt gudekrefter og annen snacks gjennom spillets gang, og Zevs sine tordenbolter plukker fort ned fiender på avstand, mens Medusas blikk gjør mytologiske monstre om til stein. Har man delt ut nok juling kan man også aktivere Rage of the Gods, som midlertidig gjør Kratos immun mot skade og øker kreftene hans voldsomt. Nevnte jeg at alle disse våpnene og kreftene kan oppgraderes? Love it.

Dette er en annonse:
God of War (2005)
Smak på denne! Og denne! Og denne! OG DENNE OG DENNE OG DENNE!

2. Badass Bosser
Fra Hydraen til krigsguden Ares selv, er bossene i God of War minneverdige og fryktinngytende beist. De er utfordrende, og om man ikke klarer å lese bevegelsene deres i tide må man betale dyrt. Dette gjør det bare enda deiligere å beseire dem på de mest episke måtene man kan forestille seg.

God of War (2005)
Da kan du gape opp. Ja, jeg ser vi har noen hull allerede, ja. Bruker du tanntråd? Oi, denne her må vi bare trekke faktisk, sitt heeelt stille...

3. Magisk Mytologi
Gresk mytologi er vanvittig interessant. Den er allerede full av spennende historier og karakterer, og God of War tar dem alle og bruker dem i sitt eget fiktive univers på en helt unik og underholdende måte. Titaner, guder, minotaurer, kykloper og gorgoner er flettet inn i et spill hvor du stort sett får drepe dem alle. Fantastisk.

God of War (2005)
Bare vent her du Ares, jeg kommer tilbake fullt oppgradert om fem-seks timer og banker dritten ut av deg.

4. Pandoras Tempel
Mye av historien utspiller seg i Pandoras Tempel, der du er på jakt etter Pandoras Eske, en kilde til guddommelig kraft. Men esken kan ikke bare finnes, den må bli fortjent. Dette gjør du ved å bestå alle prøvelsene i tempelet, men først må du komme deg dit. Du må over Egeerhavet, gjennom Aten og forbi Ørkenen til De Tapte Sjeler før du endelig finner titanen Kronos, som er dømt til å vandre rundt i ødemarken til evig tid med tempelet lenket fast til ryggen sin. Deretter følger en tredagers klatretur opp til inngangen. Når du endelig er inne og dørene lukkes bak deg, åpnes de ikke igjen med mindre du finner Pandoras Eske. Du er ikke den første som har prøvd seg og likene til de som kom før deg ligger spredt overalt i tempelet, en konstant påminnelse på hva som venter deg om du ikke lykkes.

God of War (2005)
...Ikke se ned...IKKE se ned...

5. God Mode
Da jeg var elleve år hadde vi hverken datamaskin eller smarttelefoner i hus, så hvis jeg ville se secret endings eller annet opplåsbart materiale måtte jeg jobbe for det. God of War hadde en hel mengde med snadder å låse opp, men det mest spennende krevde at man fullførte spillet på høyeste vanskelighetsgrad, God Mode. Jeg bestemte meg for at dette skulle jeg klare. Det ble min manndomsprøve, mitt Everest. Den neste uken var intens, men jeg hoppet ned i helvetes dypeste avgrunn og kom seirende ut av det. Makan til tilfredsstillende følelse har jeg aldri hatt.

God of War (2005)
Den ultimate belønning venter på Mount Olympus...

Relaterte tekster

God of WarScore

God of War

ANMELDELSE. Skrevet av Carl Thomas Aarum

Dra på eventyr med en vaskeekte gresk drapsmaskin. Carl Thomas har funnet frem sine to brennende sverd!

5
Tidligere Generasjoners Perler: God of War

Tidligere Generasjoners Perler: God of War

ARTIKKEL. Skrevet av Ruben Jones

Finn frem ødipuskomplekset og hevnlysten din, og gjør deg klar for sinneterapi i det gamle Hellas. Det er klart for et gjensyn med vårt første møte med råtassen Kratos...Loading next content