Norsk
Gamereactor
artikler
Metroid Prime

Tidligere Generasjoners Perler: Metroid Prime

Denne uken går vi inn for en nostalgisk landing på Tallon IV...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg stiger ut av romskipet mitt. Regnet pisker meg i ansiktet, og dråpene renner nedover visiret. Jeg ser meg rundt. Ett eller annet sted der ute er rompiratene som prøvde å ta livet av meg. Jeg tar ett grådig dykk ned i salsadippen med den ostespekkede nachosen jeg har i hånden, og begir meg ut i den mørke myren som dekker Tallon IVs overflate med hevn i blikket.
Og dip rundt munnen.

HQ

Denne ukens perle er Samus Arans intergalaktiske eventyr på Nintendo Gamecube, nemlig Metroid Prime. Og for et eventyr. Prime var det første spillet i serien som tok i bruk førstepersonsperspektiv, og det var helt magisk å endelig få se verdenen gjennom Arans øyne. Det føltes virkelig som om man tredde på seg dusørjegerens varia-drakt, en stor overgang fra hennes tidligere 2D-kapitler.

Metroid Prime
Denne kampen var rimelig meta. Knis.

Metroid Prime var den første smakebiten på en storslått trilogi. Det skal sies at oppfølgeren Echoes er min favoritt, og at Corruptions bruk av kontrolleren til Wii er som skapt for serien, men originalen var spillet som startet det hele.

Trilogien ble nylig tilgjengelig på Wii Us Eshop, så her er fem grunner til nok en gang å ta på seg rollen som universets beste dusørjeger.

Dette er en annonse:

1. Utmerket Utforskning
Tallon IV føles som et levende, pustende sted rammet av tragedie. I Chozo Ruins har vegetasjon tvunget seg frem med mektige røtter og sprukket steinvegger. Naturen har gjenvunnet sitt territorium og svelget det som en gang var imponerende strukturer med sitt mosegrønne gap. Snøstormer herjer i Phendrana Drifts, og vindens kalde bitt har vekket til live de blodtørste skapningene som lå i dvale der. De uregjerlige temperaturene i Magmoor Caverns truer med å smelte sammen fundamentet som holder overflaten oppe, og Phazon Mines er infisert med det farligste stoffet som noensinne har eksistert. Chozoenes arv ligger bortgjemt i overgrodde ruiner og nedsnødde templer, og det er opp til deg å gjenoppdage deres tapte skatter.

Metroid Prime
Lost treasures, here I come!

2. Moro Morph Ball
En av seriens morsomste mekanikker er Arans evne til å gjøre seg om til en liten ball. Dette gjør det mulig til å komme seg gjennom små åpninger eller tunneler, og den kan senere oppgraderes til å feste seg på magnetiske spor slik at man kan klatre på vegger og tak. Flere av spillets puslespill og fiender krever et kalkulert sinn og bruken av Morph Ball, så det gjelder å holde hodet kaldt når man har, og her ber jeg om unnskyldning på forhånd, mange baller i luften.

Metroid Prime
Spider ball, spider ball, rolls wherever a spider ball rolls...
Dette er en annonse:

3. Visuelle Visirer
HUDen er integrert inn i Arans visir, og føles derfor ikke som et forstyrrende element på skjermen som i mange andre spill, men et naturlig redskap. I tillegg til Combat Visor, som viser informasjon som resterende helse, ammunisjon, og farenivå, kan Samus erverve et knippe andre visirer, som Thermal Visor og X-ray Visor. Førstnevnte lar deg lokalisere fiender i mørket, den andre lar deg se usynlige fiender. Min personlige favoritt er Scan Visor, som lar deg skanne skapninger og objekter. Ikke bare er den voldsomt praktisk i kampsituasjoner, men alt du skanner lagres i loggboken, og kan studeres senere. Alle oppføringer i loggboken får også en egen 3D-modell av fienden eller objektet som man kan vri og vende på for nærmere inspeksjon. Pretty cool.

Metroid Prime
La meg skanne deg og oppdage alle dine svakheter, slik at jeg kan PULVERISERE DEG FULLSTENDIG!

4. Omfattende Oppgraderinger
Jakten på nye oppgraderinger er den største drivkraften i spillet. Nytt utstyr som Space Jump Boots og Grapple Beam gir deg tilgang på nye områder, og nye våpen gir deg ikke bare flere måter å minske Tallon IVs populasjon på, men åpner også dører som tidligere var låst! En mengde utvidelser til missiler, helsenivå og annet snadder ligger spredt rundt om i verdenen, og jo flere evner du har, jo flere kan du oppdage. Det ble en del sene netter på meg, jeg måtte alltid bare ha én oppgradering til...

Metroid Prime
Vær ærlig, spilte du av lagringsmelodien i hodet ditt nå? I know I did.

5. Finurlig Fortellerkunst
Det er ikke mye dialog i Metroid Prime. Faktisk, så er der ingen i det hele tatt. Fortellingen må du oppdage selv, ved å skanne områder og statuer, bygninger og skapninger. Dette er en effektiv og engasjerende måte å fortelle en historie på, siden det er spilleren selv som gjør oppdagelsene, og ikke blir tvunget gjennom cutscenes for å få den samme informasjonen. Skann et dødt dyr, og finn ut hvordan det møtte sin skjebne. Skann en innsjø, og oppdag dens navn og hvem den er oppkalt etter. Skann runer som er inngravert i tempelveggene, chozoenes siste ord. Lær om deres verden og kultur, og hvordan det hele tok slutt når en enorm meteor kolliderte med planeten deres, noe som resulterte i et kolossalt krater. Men den virkelige faren var ikke meteoren, men skapningen som gjemte seg inni den...

Metroid Prime
Denne karen venter på deg i krateret under chozoenes tempel...

Relaterte tekster

Metroid PrimeScore

Metroid Prime

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Tangaard

I noe som minner om en evighet har Nintendo fans ventet på et nytt spill i Metroid serien. Nå kommer det endelig!

Første skjermiser fra Metroid Prime 2

Første skjermiser fra Metroid Prime 2

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Etter måneder, om ikke år, men venting og masse rykter i omløp, slapp Nintendo nylig de første offisielle skjermisene fra Metroid Prime 2. Vi har de naturligvis her inne.

Metroid 2 får multiplayer muligheter

Metroid 2 får multiplayer muligheter

NYHET. Skrevet av Rasmus Berg

Spillmagasinet Game Informer har nettopp fått fingrene i fersk og meget interressant info om det etterlengtede Metroid Prime 2. Innenfor har vi både info og screenshots.Loading next content