Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Shadow of the Colossus (2005)

Tidligere Generasjoners Perler: Shadow of the Colossus

Mens vi lengter etter The Last Guardian, hvorfor ikke korte ned ventetiden med denne nydelige reisen tilbake til glansdagene til Playstation 2?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er varmt. Solstrålene slikker vinduene. Butikken er nesten tom.
Kun tre kunder. Den ene sikler beruset over det nye EyeToy, den andre er mer opptatt av iskremen sin, neddrysset med tutti frutti. Den tredje ser usikkert ned på lommepengene han har i hånden. Hva skal jeg bruke de på?

Jeg ser meg rundt. Hyllene er spekket med spill. Hvilket skal jeg velge?
I kassen står en mann og spiller på en Gameboy Advance. Øynene hans gløder bak de store brillene, en glød som kun kan bety at han er midt i en heftig Pokémonkamp. Nei, han kan jeg ikke forstyrre. Jeg ser lenger inn i butikken. Mellom en nedslitt pappfigur av Samus Aran og en kurv med bruktspill, står en gammel TV på et høyt bord. Ordene "Press Start To Play Demo" lyser på skjermen. Jeg plukker opp kontrolleren, og gjør nettopp det.

I neste øyeblikk er jeg i et forlatt tempel. En vakker jente ligger livløst på et alter foran meg. Håret hennes blåser i vinden. Hun ser ut som hun sover. Ved siden av alteret er en trapp som leder ut av tempelet. Lyset blender meg idet det mørke steintaket blir erstattet av åpen himmel, og de eldgamle murveggene av et nydelig landskap som strekker seg så langt øyet kan se. Jeg vet det ikke ennå, men i horisonten venter min beste spillopplevelse.

Shadow of the Colossus (2005)
Dette er en annonse:

Dette er nå ti år siden. Generasjoner har kommet og gått, men minnene består. Vi starter denne nye artikkelserien med en av mine absolutte favoritter. Her er fem grunner til hvorfor du bør hive deg i sadelen for en ny ridetur på Agro.

1. Vakker Verden
Enorme sletter. Dystre skoger. Varme ørkener. Skumle myrer. Fra høyeste tårn til dypeste innsjø, verdenen i Shadow of the Colossus er et oppslukende og utrolig sted. Pakk kofferten.

Shadow of the Colossus (2005)

2. Fantastisk Fortelling
Shadow of the Colossus handler ikke om hva som blir sagt, men hva som ikke blir det. Mesteparten av historien er det opp til spilleren selv å tolke, og ulike spillere kan derfor ha helt forskjellige opplevelser. Historien i spillet er på en måte den man skaper selv, mens man rir rundt i det Forbudte Land på sin trofaste hest. Det vi alle kan være enige om, er at det handler om tragedie, og nytt håp hvor det tidligere ikke fantes.

Dette er en annonse:
Shadow of the Colossus (2005)

3. Magisk Musikk
Den engasjerende fortellingen og den mystiske verdenen krydres ytterligere med et helt fenomenalt lydspor. Kow Otani serverer den ene uforglemmelige låten etter den andre. Dette er et spill man kjøper soundtracket til.

Shadow of the Colossus (2005)

4. Kolossale kamper
Det finnes bare seksten fiender i hele Shadow of the Colossus. Det finnes også seksten bosser. Hvert eneste møte med en ny koloss er både en episk kamp og et levende puslespill, der man klatrer rundt på de enorme beistene mens man leter etter et svakt punkt å plante sverdet sitt i. De er alle unike og minneverdige, og jeg husker den dag i dag hver eneste en av dem.

Shadow of the Colossus (2005)

5. Stemningen
Det er dette Shadow of the Colossus handler om. Selve alfaen og omegaen. Enten du holder deg fast i en koloss med livet på spill femti meter over bakken, eller rir på ryggen til Agro gjennom det mystiske landet på jakt etter de majestetiske skapningene som bor der, så griper spillet tak i deg, og gir ikke slipp før reisen er over.

Shadow of the Colossus (2005)

Relaterte tekster

Shadow of the ColossusScore

Shadow of the Colossus

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Tanggaard

Icos sjelelige oppfølger setter tunge avtrykk i spillverden med et spill som gir deg enrome atmosfæriske inntrykk! Vi har spilt Shadow of the Colossus!

0
Se to timer med Shadow of the Colossus

Se to timer med Shadow of the Colossus

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Torsdag i forrige uke kunne vi hente frem nok en gammel klassiker fra spillarkivet da Sophia gjerne ville dele minnene fra det enestående Shadow of the Colossus fra Team...Loading next content