Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
UFC 2010 Undisputed

UFC 2010 - en tur til Vegas

Gamereactors største UFC-fanatiker tok flyet til Las Vegas for å treffe Dana White og kikke nærmere på det kommende UFC 2010: Undisputed...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Så står jeg her, da. I 40. etasje med bare et ynkelig lite glasstak som hindrer meg fra å trille utenfor kanten på taket i Mandala Bay, Las Vegas. Høydeskrekken min skaper en viss frykt som nekter å gi seg. Men det er ingenting å gjøre med det. Det er bare å holde ut, bite tenna sammen. Som en UFC-fighter. Jeg ser utover et blinkende Las Vegas druknet i neon, det er like smakløst vulgært som fascinerende vakkert.

UFC 2010 Undisputed
40 etasjer over Las Vegas' neonbelagte gater er for meg med høydeskrekk en god grunn til å skjelve.

Ved siden av meg står Josh Kosheck og Mike Swick. Vi drikker amerikansk øl og prater om UFC 2009: Undisputed. Stemningen er avspent og deilig, musikken har enda ikke blitt skrudd på og Mike skrøner om det meste som nevnes. Folk påstar at de elsket UFC-spillet, selv om jeg passer på å mase litt på det faktum at boksingen var stiv og mekanisk.

- Et kjempemorsomt spill med pen grafikk, online-delen var bra, sier Swick og passer på å måle høydeskillet mellom han og meg med venstrehånden sin.

Dette er en annonse:

- Hvor høy er du?, spør han.

Jeg vet ikke sikkert hvor mange fot 197 cm er men jeg tar en sjanse og sier at jeg er 6.6 fot høy. Jeg er ett hode høyere enn begge UFC-kjempene. Jeg er faktisk minst 10 centimeter lenger enn så godt som alle de 12 UFC-kjempene som medvirker på kveldens avduking til fjorårets UFC-spill, UFC 2010: Undisputed.

Mike Swick går med en hjemmelaget t-skjorte som prydes med trykket "I love THQ" på brystet. Han spiser mens han snakker. Han spiser faktisk hele tiden, og ser aldri ut til å bli mett. En brødkurv tømmes, en stor tallerken med kylling feies unna og en himla masse vann inntas i løpet av samtalen vår.

- Jeg gruet meg til morgendagens match for fire timer siden, sier Sqick og stapper mer brød i munnen.

Dette er en annonse:

- Jeg må fylle meg med mat og få i meg all slags væske som jeg ikke rakk forrige uke.

Jeg forstår det. Swick ser kriminelt tynn ut. Han er jo egentlig for stor for sin vektklasse, men virker klar for å slanke seg hardt ned før hver kamp.

- Det går bra, enn så lenge, sier han og ler.

Og jammen er det sant, han har jo vunnet fem av sine fire seneste UFC-matcher.

UFC 2010 Undisputed
UFC-fighteren Mike Swick sammen med sin vakre kone.

Swicks kone slutter seg til vårt lille selskap. Hun hilser på meg og forteller at hun alltid har hatt lyst til å dra til Sverige.

- You're Swedish?, utbryter Martin Kampmann, som snakket med ESPN bare noen meter fra vår lille klynge.

Kampmann er Danmarks eneste UFC-kjempe og er en hardtslående weltervekter med fantastisk kickboksing-teknikk. Han begynner å snakke dansk, i raske vendinger.

UFC 2010 Undisputed
Amir Sadollah og Martin Kampmann demonstrerer sin enorme appetitt.

Han nevner noe om at han leser Gamereactor når han er hjemme i Danmark, og at han har blitt intervjuet av den danske redaktøren Thomas Blichfeldt. Jeg får med meg en tredjedel, og forstår knapt hva han sier. Martin bytter til engelsk, og håner meg litt da han mener at jeg som svenske bør forstå hva han sier. Jeg svarer med at grøthalsene i Danmark sjelden forstår oss i "the North of Sweden". I det stille forbereder jeg meg på et beinspark fra Kampmann, men han bare ler og tar en mini-hamburger fra en forbipasserende servitør.

Som UFC-fan er jeg selvsagt i Himmelen. Jeg er jo tross alt på en avslappet minglefest med UFC-eliten, og midt i det hele står jeg med kamera og blokk klar for innsats. Jeg prøver å suge til meg så mye som overhodet mulig. Jeg er en svamp. Koscheck spør hva jeg egentlig skriver, men det virker ikke som at han hører etter når jeg svarer. Mike Swicks kone er virkelig slående vakker. En mørkhåret skjønnhet med et kritthvitt perlesmil og kule støvletter.

Vi snakker litt om hva Mike tror om morgendagens motsander (Paulo Thiago), og om hvor mye han vil hevne treningskompisen Koschecks tap mot samme Thiago. Imens klarer UFC-stemmen Bruce Buffer å bli med i diskusjonen. Han er skikkeligg solbrent og har en Dolce & Gabbana-jakke over en grønn og svart Affliction-T-skjorte. På sin venstre side har en klokke som jeg vet koster over en million. Buffer er kompis med alle.

UFC 2010 Undisputed
UFCs matchmaker Joe Silva og Bruce Buffer.

Han tuller om noe jeg ikke kjenner til, drar i gang gjeng-tegn med hendene og kjører på med kompliserte håndtrykk med alle som er der bortsett fra meg, før han snakker.

- Mike, jeg kommer til å kysse kona di for deretter å dra hjem.

Han strekker seg fremover og kysser Swicks utrolig vakre kone på munnen. Skikkelig. Jeg ler ufrivillig med, men kveler latteren så kjapt jeg kan. En sulten, sint og nedslanket Swick liker kanskje ikke at solbrente folk i dyre jakker slenger et kyss på kona hans. Men Swicks' reaksjon er alt annet enn aggressiv, snarere forbauset.

- Ikke på munnen, Bruce, sier han, og Koscheck bryter ut i latterkrampe.

Bare noen minutter senere ropes vi alle inn i Mandalay Bay-barens luksus-konferanserom, hvor Dana White har forberedt seg på å vise frem UFC 2010: Undisputed. Jeg hører dårlig, siden rommet svelger alt som er av lyd slik at jeg må snike meg frem til vinduet for å høre hva White sier. Han snakker om hvor fornøyde de er med kvaliteten på UFC 2009, og at det faktisk solgte 3, 7 millioner eksemplarer.

UFC 2010 Undisputed
UFCs president Dana White forbereder seg på å vise frem UFC 2010: Undisputed for første gang.

White snakker litt om sportens utvikling, og om Zuffas (UFCs moderselskap) ambisjoner om å få sporten til å vokse seg større i de kommende årene. THQ-produsenten Neven Drevinski kommer opp og stiller seg ved siden av White, som langer over mikrofonen og setter seg ved siden av Mike Goldberg. Han er bare en meter unna meg. Drevinski er munnrapp, og snakker kjapt mens han framstår som en smule nonchalant. Han forteller oss hvor bra UFC 2009 var, og hvor mye bedre UFC 2010: Undisputed kommer til å bli.

- Vi kommer til å myrde det forrige spillet. Vi kommer til å myrde det.

På en enorm giga-TV i rommets vestre del slås det på en Xbox 360 med samme, velkjente grensesnitt som debug-konsollene vi har i redaksjonen. UFC 2010: Undisputed inneholder helt omgjordte menyer som harmonerer bedre med vignett-grafikken fra TV-sendingene. Drevinski velger Mike Swick vs. Paulo Thiago og snakker samtidig litt om THQs nye praktikant, Intern Mike. Swick reiser seg og mottar applaus mens han stolt viser sin "I love THQ-2" t-skjorte. Han snakker litt om hvor stolt han er av å være del av UFC-universet mens kampen laster på Xboxen. Etterpå setter han seg og fortsetter å stappe i seg brød.

UFC 2010 Undisputed
Mike Swick og THQ-produsenten Neven Dravinski presenterer nyhetene i UFC 2010.

Idet matchen begynner ser vi umiddelbart at utvikleren Yukes virkelig har jobbet med animasjonene i UFC 2010. Slåsskjempene rører seg mindre stivt på bena, og når de braker sammen i buret merker ser vi at det nå går an å knytte håndleddene og kontrollere dem mer nøyaktig og naturlig under over- og underhooks.

UFC 2010 Undisputed
På spørsmål om hva produsent Dravinski synes om Electronic Arts-spillet, svarer han: - Madden? Jeg synes det er kjempebra,

Det merkes at Yuke har forsøkt å komme fra glippen mellom styltete distanseslåssing og nærkamp fra UFC 2009. Clinchen og sprawl-funksjonen ser smidigere ut, og spillsystemet fremstår som mer dynamisk enn tidligere. Paulo Thiago faker et høyreslag og går for nedtak. Swick svarer gjennom å bruke buret for å heve nedtaksforsøket, og straffer dermed Thiago med et par ultrakjappe slag mot hodet. Nok en ny funksjon.

Drevinski lar Swick og Thiago ta en pust i bakken og plukker opp mikrofonen.

- I UFC 2010 har vi tilføyd alt det fansen savnet i det forrige spillet. I clinchen kan man nå bruke samme system med den analoge styrespaken som man brukte for å styre submissions i fjorårets spill. Vi har til og med inkludert flash submissions, samt muligheten til å gå fra en sunmission til en annen uten å slippe guarden.

Kampen fortsetter. Et nytt Sway-system i clinchen lar spilleren dele ut kraftfulle slag og samtidig unnvike harde albuer. Drevinski snakker om at de har skapt et spesifikt bevegelsesmønster for alle spillets 100 slåsskjemper i år. Jeg puster ut og gleder meg over kveldens beste nyhet. Den generiske inndelingen av motstanderne i UFC 2009 ødela mye av moroa med UFC, Chuck Lidell bevegde seg og slåss på nøyaktig samme måte som Keith Jardine, for eksempel. I UFC 2010 er dette helt revidert, og vi merker at Swick slåss annerledes enn Thiago på flere måter. Han beveger seg annerledes, slår slagene annerledes og har et helt annet tempo.

UFC 2010 Undisputed
- Dana White er en unik promotør som har utrettet mirakler med sporten. Derfor krever han også mirakler av de han jobber sammen med. THQ ser ut til å gjøre dette i UFC 2010, sier Neven Dravinski.

Visstnok har utvikler Yuke's tilført fire ganger så mange animasjoner til hver fighter som i UFC 2009. Bortsett fra litt slett fotbevegelse som henger igjen, tror jeg dem. Framfor alt er grappling-biten mye mer følsom, og etter å nylig ha kikket på EA Sports MMA virker det som at Electronic Arts kommer til å ha problemer med å hevde seg mot spesielt bakkedelen i UFC 2010.

- I UFC 20100 har vi lagt til karate, wrestling og sambo som nye slåssetiler. Vi har til og med inkludert støtte for venstrehendte, samt gjort om figurbyggingen fra grunnen av. Vi behøver ikke lenger velge mellom to stiler når man skaper figuren sin - vi kan skape og skreddersy figuren etter egne ønsker, og inkludere ulike deler av alle stilene i spillet. Man vil til og med ha mulighet til åvelge om man vil være høyre- eller venstrehendt, samt hvilken av hendene som skal være "powerhand". En southpaw-fighter vil med andre ord kunne ha den meste kraften i sin jabb-hånd, om det er ønskelig.

Drevinski har akkurat vunnet kampen mellom Swick og Thiago via submission. Swick står som vinner, og ser svært fornøyd ut i stolen der han knasker på en tallerken med grønnsaker.

I UFC 2009 var en ganske stor del av spillets 74 slåsskjemper hentet direkte fra den inkluderte figurbyggingssystemet. Tim Sylvia og Cro Cop var de beste eksemplene på dette. De både så merkelige ut og bevegde seg som stive pinner. THQ forteller at ingen av de over 100 fighterne i UFC 2010: Undisputed kommer til å bli designet gjennom figurbyggingssystemet. Alle kommer til å være skreddersydde fra utviklingsteamet for å på beste måte yte de respektive fighterne rettferd.

UFC 2010 Undisputed
Ifølge Dana White kommer UFC 2010 å utvikle spillere som ønsker å lære om verdens raskest voksende sport.

En annen nyhet i UFC 2010 er turneringsopplegget, der man kan velge å gå inn i en treningskamp (online) og derfra delta i turneringer mot opp til 16 andre slåsskjemper for å kjempe om UFC-kontrakt og opplåsbare bonuser. Dette, kombinert med Title Mode, er gode nyheter for alle UFC-fans. I Title Mode kommer spilleren til å slå seg opp gjennom en vektklasse for å til slutt forsøke å slå kloa i beltet og forsvare det i fem strake kamper. Drevinski forklarer at Title Mode kommer til å ligne litt på karrieredelen, men at det kommer til å være mer detaljert og fokusert på titteljakten og mindre på selve treningsaspektet.

Demonstrasjonen er over. Det ble bare én kamp, og på spørsmål om jeg får prøvespille UFC 2010 er svaret nei.

- Ingen spilltester i dag, sier Dana White mens han gjør seg klar for å bli intervjuet av to grupper med spilljournalister.

Jeg venter og håper på å få et øyeblikk alene med UFC-presidenten, noe jeg klarer i slutten av kvelden. Det er lett å se at han synes det er morsomt å snakke om UFCs framtid i spillverdenen. Jeg spør han om det var noe i UFC 2009: Undisputed han ikke likte.

UFC 2010 Undisputed
- I fuckin' hate EA Sports... I hate those fuckers! Dana White er sitt sedvanlige frittalende selv da Gamereactor intervjuer ham.

- UFC 2009 var et bra spill. Jeg spiller ikke særlig mye, men kikker ofte på når ungene gjør det. UFC 2009: Undisputed var et sånt spill hvor alle kunne plukke opp en håndkontroll og spille det fra første stund, men problemet var at det bare fantes noen få som investerte mye tid i det for å få det veldig, veldig bra. Det skal riktignok sies at visse ting manglet, som for eksempel southpaw-fightere, flash submissions og turneringer. Når THQ (Neven Drevinski) snakker om at vi kommer til å myrde fjorårets spill med UFC 2010, tuller han ikke. Jeg har spilt UFC 2010 ganske mye nå, og innser selv hvor mye bedre det er. Dette er ikke et EA-spill hvor vi bare har slengt på noen ekstra slåsskjemper for å kunne suge maksimalt med penger fra dere. Dette er et nytt spill, som kommer til å overgå 2009-utgaven på alle plan.

På spørsmål om hva han tror om Electronic Arts' kommende, konkurrerende spill (EA Sports MMA) blir svaret et typisk Dana White-svar, proppet med banneord og ilske setninger.

- EA Sports kan dra til helvete. EA kan dra til helvete! Vet du hva, for et par år siden kontaktet vi EA Sports for å pitche vår idé om et nytt EA-spill. Deres svar til oss var at de ikke var interesserte, fordi de anså ikke MMA som en ordentlig sport. Har du noensinne hørt noe så jævla dumt i hele ditt liv? To år senere, når vårt nye spill selger fire millioner eksemplarer og etter at sporten fortsetter å vokse, begynner de utviklingen av et eget MMA-spill og snakker nå om sporten som om den skulle vært en allment elsket selvfølgelighet i EA-verdenen. Jævla idioter. De kan dra til helvete. Vi bygde opp denne sporten fra grunnen. UFC bygde hele sporten, og nå tror EA at de skal komme og ta over. Aldri. Ingen penger i verden kommer til å kunne gjøre dem til en MMA-autoritet. EA er et falskt selskap, proppfullt av falske jævler som bare tenker på penger. De kan dra til helvete, alle sammen.

Etter intervjuet passer jeg på å prate litt med ulike UFC-kjemper får å høre hva de syntes om UFC 2009 og hva de tror om UFC 2010: Undisputed. Først ut er Brandon Vera, som elsker spill.

UFC 2010 Undisputed
Brandon Vera likte UFC 2009, men spiller heller racingspill.

- Jeg spilte UFC 2009 ganske mye og likte det. Fantastisk spillfølelse og bra grafikk.

Gabriel Gonzagas' gigantiske overkropp fikk nesten ikke plass på bildet, men på tross av gebrokken engelsk forstod jeg at han hadde testet spillet og syntes det var bra. Lettvekts-utfordreren Gray Maynard hang i baren og ventet på flere minihamburgere da jeg snek meg opp og spurte om hans spillvaner:

- Jeg spiller en del. Akkurat nå leker jeg meg med MX vs. ATV: Reflex, og synes det er hysterisk vanskelig. Å styre seg selv i UFC 2009 med begge analogspakene samtidig gikk bra etter litt trening. Å styre både motorsykkelen og sjåføren med en analogspak i Reflex er likevel mye vanskeligere, og jeg spår at jeg blir nødt til å gi bort spillet før jeg slår i hjel konsollen. Kompisen min er derimot skikkelig god Reflex, og det er morsomt å se ham lande alle hoppene.

UFC 2010 Undisputed
Lettvektskjempen Gray Maynard liker motorcross-spill og minihamburgare.

Knappe ti meter fra buret, med en gigantisk pølse i den ene hånden og redaksjonens pålitelige Eos 40D i den andre, sitter jeg noen rader bak Chuck Lidell og nyter energien i luften. UFC 109 er i gang. 11 400 mennesker har samlet seg i Mandalay Bay for å se Nate Marquart, Mike Swick, Chael Sonnen, Randy Couture og mange flere slåss i UFC-buret. Når Thiago fester sitt anakonda-lignende strupetak rundt Swicks vibrerer hele Mandalay Bay av skrik og applaus. Når Randy Couture vandrer ut til lyden av AC/DCs Back in Black skriker vi alle så høyt at taket nesten løfter seg. Energien er sinnssyk, jeg dirrer i hele kroppen, i det blir i løpet av kvelden nesten som en utenomjordisk opplevelse å sitte såpass nærme slåssingen.

UFC 2010 Undisputed
Mandalay Bay vibrerte av energi da Randy gikk ut til buret..

Idet alt er ferdig er jeg like trøtt i halsen som i hendene. Jeg har applaudert og skreket som en sinnssyk fotballfan. Jeg rekker knapt å reise meg fra stolen før en THQ-representant kommer og spør meg om jeg vil være med på pressekonferansen som finner sted om 20 minutter. Jeg svarer et rungende ja. Selvfølgelig vil jeg ha sjansen til å intervjue Randy Couture, selvfølgelig vil jeg spørre Chael Sonnen om hvor kraftig kvelertaket fra Marquart var.
<bils>
Jeg får et VIP-pass og stikker mot konferanselokalene i rommet ved siden av arenaen. Et 20-talls sportsjournalister har allerede tatt plass da jeg slenger meg ned på femte rad fra podiet. Etter å ha spurt Randy om hans neste kamp, Chael om hans politiske agenda og Dana om sjansene for at Ben Henderson og Cowboy Cerrone kommer til UFC, får jeg endelig sjansen til å intervjue Randy på tomannshånd. Han har et par hevelser under det ene øyet, og er rød i pannen. På tross av at han avgjorde hovedkampen mot veteranen Mark Coleman på et knapt minutt.

- Hei, Randy! Hvordan har du det?
- Det går ganske bra. Jeg var i mitt livs beste form før denne kampen, som gjorde at jeg kunne avgjøre kampen ganske kjapt. Men det så du vel.

- Hvor tøft var det å slanke seg ned denne gang for å nå målvekten på 93 kilo?
- Ikke vanskelig i det hele tatt. Jeg går jo vanligvis og drasser rundt på cirka 100 kilo. Hvis du inkluderer en forsiktig minsking av kosten i de siste to ukene før kampen pleier jeg vanligvis å miste de siste fem kiloene i badstuen cirka 10 timer før innveiing. 205 pounds er min optimale vektklasse, og jeg har aldri hatt problemer med å miste vekten som er krevet.

- Hva blir det neste?
- Jeg vet ikke. Det bestemmer Dana og Joe Silvia. Jeg har det veldig bra nå, kroppen responderer godt på den harde treningen og det føles som at jeg fortsetter å utvikle meg selv som en fighter. Jeg slåss gjerne i sommer, eller kanskje til og med allerede til våren. Jeg vil kjempe minst to ganger til i år. Minst.

- Du er jo åpenbart i bedre form enn noensinne i en alder av 46 år. Er du veldig lei alt maset rundt alderen din?
- At folk spør om jeg skal pensjonere meg er uunngåelig. Jeg er jo tross alt 46 år gammel. Samtidig har jeg aldri kjent at kroppen ikke orker mer - snarere tvert imot. Jeg elsker å slåss, og lever for utfordringen og vil fortsette med dette i en stund til.

- Hva synes du om UFC 2009: Undisputed?
- Jeg spiller veldig sjelden spill., og testet det bare litt. Men jeg har hørt at det var et veldig bra spill som behandlet sporten med rettferdighet.

- Kommer du til å bli med i det kommende UFC 2010?
- Nei, dessverre. Jeg forlot jo UFC i en stund, fordi vi ikke ble enige om kontrakten min. På den tiden sa jeg ja til å medvirke i EA Sports MMS, og til tross for at vi spurte EA om de kunne låne meg ut til UFC-spillet var det umulig. Så jeg kommer derfor bare til å dukke opp i EA-spillet.

Jeg forlater pressekonferansen etter en kort samtale på toalettet med Matt Serra. Han kommenterer høyden min og sier at alle svensker er høye, og ler av Frank Trigg-imitasjonen min. I morgen forlater jeg Las Vegas for denne gang. Å få treffe alle UFC-slåsserne, samt å få se UFC 109 live, har vært en fantastisk opplevelse. UFC 2010 ser ut til å inneholde forbedringer på alle de områdene jeg håpet på for ett år siden. Animasjonene er bedre, boksingen føles mindre mekanisk og spillsystemet har fått en bedre utbyggelse. At 2010 ser ut som nok et flott år for verdens største MMA-organisasjon er sikkert. Verdens tøffeste sport fortsetter å vokse så det knaker.

UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed
UFC 2010 Undisputed

Relaterte teksterLoading next content