Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
UFC Undisputed 3

UFC Undisputed 3 i Las Vegas

Gamereactors største mixed martial arts-fanatiker dro til Las Vegas for å trene med Chael Sonnen, spise middag med Urijah Faber og spille UFC Undisputed 3 mot Joe Lauzon.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
UFC Undisputed 3
På plass i Las Vegas hvor været var cirka 29 grader varmere enn i Østersund.

Vi lander i Las Vegas tidlig om morgenen. Byen sover. Etter en rolig flytur fra Chicago sjekker vi inn på The Cosmopolitan og gjør oss klare for en hel dag hos UFC.

The Ultimate Fighter Training Center ligger bare noen minutter unna Las Vegas Strip, og vi kaster oss inn i en taxi. Jeg får sommerfugler i magen ved synet av Zuffas provisoriske treningsklubb. Grunnen til det er at jeg har studert hver minste detalj av stedet gjennom 13 sesonger med reality-serien The Ultimate Fighter.

UFC Undisputed 3UFC Undisputed 3
The Ultimate Fighter Training Center. Chael Sonnen ble lei av en tysk spilljournalist og startet heller med lunsjen midt i intervjuet.
Dette er en annonse:

Vel framme ble vi møtt av Chad Mendez, Urijah Faber og Chael Sonnen, og vi fikk utdelt shorts, t-skjorter og sparring-hansker. Sonnen forteller at vi skal nå trene sammen med dem, og det er kick-boxing og bryting som står på menyen. Urijah viser oss et par enkle teknikker. Jeg blir litt stresset av å tenke på å trene bryting med dobbelt skivebrudd i ryggen - og mot Faber. Dette kan ende i forferdelse.

Noen journalister trener mens andre spiser smørbrød og tar bilder av lokalene. Jeg er en av dem som brukte mer tid ved lunsjbordet enn ved shortshaugen. Gamereactors fotograf, Måns Hegevall vurderer å trene med Urijah før han bestemmer seg for heller å filme meg mens jeg forsøker å lære meg å slå på en bokseball. Med min dårlige finmotorikk er resultatet av forsøket ingenting å skryte.

UFC Undisputed 3UFC Undisputed 3
THQ presenterer spillet. Etterpå tilbrakte Gamereactor et par timer med å teste den nye Pride-modusen.

Et par timer senere blir vi transportert tilbake til hotellet. På nattklubben Marque har UFC og THQ ordnet med middag, og tilstede er drøssevis av UFC-fightere. Overalt står det demo-maskiner med beta-versjonen av UFC Undisputed 3, og Gamereactor er de første til å plukke opp en kontroll og starte den nye Pride-modusen. Sekunder senere entrer Dana White lokalet. Han forteller om alt som er forbedret i UFC Undisputed 3 og hvor stolt han er i forhold til samarbeidet med THQ.

Dette er en annonse:

Vi venter tålmodig på presentasjonen, som er en anelse overdrevet - mildt sagt. Under en del slike pressevisninger kan det virke som om noen av utviklerne/utgiverne går ut fra at vi i spillpressen ikke har den fjerneste anesle om hvilket spill vi har reist 16 timer for å se. Jeg har anmeldt seks mixed Martial arts-spill siden 2001. Jeg har sett 130 events. Jeg har kjennskap til UFC Undisputed 3 og jeg har lest om nyhetene.

UFC Undisputed 3
I Pride Mode kan man selvsagt benyttebåde soccer kicks og headstomp.

Etter en times spilletid og litt snakking med forbipasserende UFC-fightere huker jeg tak i Dan for noen spørsmål. Jeg starter med å spørre ham hva han synes er de største forskjellene i det tredje tilskuddet i Undisputed-serien.

- Det er et helt nytt og annerledes spill. Vi har startet helt på nytt og det er et mye bedre spill enn UFC 2010.

UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3 kommer til å inneholde 152 (!) ulike fightere.

Jeg liker sjefen for UFC, Dana White, veldig godt. Jeg har møtt ham et par ganger tidligere, og hans entusiasme for sporten og karismatiske utstråling er høyst smittsom. Det krever likevel en god dose selvbeherskelse for å ikke himle med øynene når han prøver å overbevise meg om at UFC Undisputed 3 er et helt nytt spill som er radikalt forskjellig fra de to foregående.

Jeg har nemlig brukt de siste to timene på å spille nettopp UFC Undisputed 3. Jeg har trykket på de oppgraderte spillmekanikkene, testet et tredvetalls nye fightere samt testet de nye Pride-reglene. Undisputed 3 er uten tvil det beste mixed martial arts-spillet jeg har testet noensinne. Det er en tydelig forbedring fra fjorårets UFC-spill, men et annerledes spill er det slettes ikke - faktisk ikke det grann.

UFC Undisputed 3
Soccer Kicks og knær mot liggende motstandere er fullt lovlig i Pride Mode.

Spillstudioet Yuke's har bakgrunn som utviklere bak Smackdown vs Raw-serien. En spillserie som ikke har forandret seg stort i løpet av en tiårsperiode, og i følge noen (Les: Jonas Mäki) har den ikke forandret seg noe som helst. Noen nye figurer og et oppgradert menysystem er stort sett det som utgjorde nyhetene fra år til år. I UFC Undisputed er oppgraderingene mellom de forskjellige oppdateringene større, men de er ikke spesielt radikale.

UFC Undisputed 2010 hadde en anelse bedre spillkontroll enn i 2009, nettbaserte treningssteder og et bedre systemfor å slåss i clinch. UFC Undisputed inneholder ytterligere forbedringer i striking-systemet, en ny submission-funksjon og en etterlengtet Pride-modus. Jeg spør Dana hvorfor Pride Mode ikke var med i de tidligere spillene.

UFC Undisputed 3UFC Undisputed 3UFC Undisputed 3
Spillsystemet føles litt mer... følsomt i Undisputed 3, selv om forskjellene er små.

- Det handler om timing. Når vi først skulle inkludere Pride, så ville vi at det skulle bli bra, og vi føler at vi har gjort ære på den legendariske organisasjonen i Undisputed 3.

Jeg tror at det ble gjort fordi EA Sports inkluderte tradisjonelle bokseringer og japanske mixed martial arts-regler i EA Sports MMA, og UFC og THQ måtte følge etter. Dette er en analyse som Dana avkrefter med glede.

- Det er feil. Vi kjøpte Pride for flere år siden, og siden begynnelsen av spillserien har vi hatt planer om å inkludere det i Undisputed.

UFC Undisputed 3UFC Undisputed 3UFC Undisputed 3
Grafikken er god, men den har ikke forandret seg stort siden forgjengeren.

Dana ønsker ikke å snakke mer om konkurrenten fra Electronic Arts, og jeg har ikke tenkt til å tvinge ham. EAs utfordrer floppet, og det tok bare noen måneder før EA valgte å hoppe av mixed martial arts-toget. Undisputed-serien derimot har solgt godt, og med tanke på den nye Pride-modusen tror jeg at dette ikke blir noe unntak. Pride Mode føles bra. Veldig bra.

Presentasjonen er sømløs og atmosfæren oser av Pride. I tillegg til kne mot hodet på en liggende motstander, kan man bruke både soccer kicks og headstomps i Pride Mode. Dette er ikke regelendringer jeg liker, men det er jo Pride. Forøvrig føles Undisputed 3 veldig, veldig kjent. Man merker små forskjeller i timing, og alle utøverne har fått bedre rette slag. Sistnevnte har nesten eliminert de merkelige hendelsene fra i fjor, hvor man plutselig ble stående veldig tett i slagduellene og heller endte opp med å utveksle albuer på 12 centimeters avstand. Grappling føles også bedre og smidigere.

UFC Undisputed 3

Clinchen er enkel å kontrollere. Man får raskere og litt mer tydelige signaler fra figuren om hva som skjer, og det er ikke lenger like enkelt, eller flaksbasert, å vinne over motstanderen med submission. Tidligere har det stort sett handlet om hvem som har klart å rotere raskest på den venstre analoge spaken, når det kommer til submission kontra submission-forsvar. I Undisputed 3 har Yuke's hørt på kritikken og utviklet et helt nytt system som ved første øyekast virker for vanskelig. Altfor vanskelig.

Hver gang man tar tak i en av motstanderens kroppsdeler dukker det opp et åttekantet symbol og det hele minner om et puslespill hvor timing og presisjon avgjør hvorvidt man lykkes med å låse sin motstander eller ikke.

UFC Undisputed 3UFC Undisputed 3
UFC-fighteren Joe Lauzon utfordrer Gamereactors svenske redaktør til kamp.

En av prikkene som går langs linjen på det åttekantede symbolet er blå, og den andre er rød. Den som har tatt grepet må plassere prikken sin over den andres prikk og holde den der. Samtidig skal den underlegne spilleren forsøke å unnslipp ved å flytte markøren sin langs octagon-symbolet. Det blir en katt og mus-lek som jeg ikke finner passende i et fighting-spill selv om jeg er enig i at submission-funksjonen i forgjengeren var altfor flaksbasert.
Jeg spiller et par kamper mot Urijah Faber, og det er tydelig at han har øvd. Jeg slåss som Dominick Cruz mens Faber bruker sin egen figur. Jeg spør om ikke det føles merkelig å skulle styre seg selv i Undisputed 3.

- Jeg må innrømme at det var veldig rart i begynnelsen, men samtidig smigrende og morsomt. Jeg får også skyhøy selvtillit av å se at de har gjenskapt mine store, hvite tenner.

UFC Undisputed 3
Chael Sonnen svarte på våre spørsmål om spillet og hans generelle spillvaner. Han forteller at det begrenser seg til tre spill, og alle heter noe med UFC.

Urijah ler før han sender meg i gulvet med et hodespark og sier:

- Er det ikke meningen at du skal være ekspert på dette her?

Jeg skammer meg litt, men jeg trøster meg med å tenke at Urijah nok har øvd litt ekstra på UFC Undisputed 3 nettopp for å banke opp spillpressen. Joe Lauzon ser også veldig flink ut, og han utfordrer meg til en kamp. Dessverre finner han ikke seg selv blant de spillbare figurene.

UFC Undisputed 3
Urijah Faber fortalte at han spiller ganske mye, og favorittspillet er Call of Duty: Modern Warfare 2.

- Jeg er visst ikke med. Dette er synd...skal snakke med UFC, og forhåpentligvis rekker de å inkludere meg i spillet.

Noen timer senere har jeg rukket å snakke med Rampage, Chael Sonnen, Joe Lauzon, Chad Mendez og Chuck Liddell. Alle later til å like det nye spillet, og det samme gjør faktisk jeg. UFC Undisputed 3 er ikke en radikal forbedring. Det er ikke 'helt annerledes'. Det er en liten, men tydelig forbedring av et allerede sømløst mixed martial arts-spill.

UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3
UFC Undisputed 3

Relaterte tekster

UFC Undisputed 3Score

UFC Undisputed 3

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Kristiansen

Dana Whites kampsportorganisasjon når nye høyder både internasjonalt og her hjemme i Norge. Kim har testet den tredje utgaven av UFC Undisputed og er mektig imponert.

5
UFC Undisputed 3 i Las Vegas

UFC Undisputed 3 i Las Vegas

ARTIKKEL. Skrevet av Petter Hegevall

Gamereactors største mixed martial arts-fanatiker dro til Las Vegas for å trene med Chael Sonnen, spise middag med Urijah Faber og spille UFC Undisputed 3 mot Joe Lauzon...Loading next content