Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Ukens heteste mobilspill

Vi har dykket ned i havet av mobilspill og snekret sammen en liste med det nyeste, beste og mest spilte til Android og Ios.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det kommer stadig nye mobilspill, men det er få det er verdt å bruke både tid og penger på. Heldigvis er redaksjonens mobilspillekspert daglig innom Google Play og Apples App Store for å fortelle deg hvilke av ukens nyheter du bør ta en titt på.

Under bildene kan du se hvilke format spillene er tilgjengelige på. Ios-spill er testet på Nye Ipad, mens Android-spill er testet på Samsung Galaxy Note.

Wargames
Husker du den klassiske filmen Wargames? Nå har den fått et eget puzzle-spill, og utrolig nok fanger det både historien, spenningen og sjarmen fra filmen perfekt. Mye er blitt gjort for å vekke nostalgien - du kan for eksempel velge å ha et grønt rutenett fra filmen i grafikkinnstillingene. Samtidig møter du alle figurene fra filmen, og du får se historien fra datamaskinens side. Puzzle-mekanikkene er fantastiske, og det finnes power-ups, spesialangrep, god variasjon og masser av strategi i de mange brettene. I tillegg er det også ekstremt vanedannende. Løp og kjøp!

Ukens heteste mobilspillUkens heteste mobilspill
Wargames - tilgjengelig på Google Play og App Store. Bildene er fra Samsung Galaxy Note.
Dette er en annonse:

CS Portable
CS står for Critical Strike, og har du noenlunde peiling på spill er det ikke spesielt vanskelig å skjønne hvor utvikleren fikk ideen. Det er ikke vanskelig å skulle anbefale CS Portable. Ikke bare er det veldig likt Counter Strike, men gratis er det også. I tillegg finnes det både enspiller og flerspiller, bots, og utrolig nok også mods. Så hvis det er Simpsons- eller SpongeBob-brett du er ute etter, får du det og mer til her. Mobilutgaven kjører kjempeglatt, og det største problemet er mikroskopisk tekst i menyene. Men det kan vi leve med, og hvis du også kan det samme, er det bare å laste ned med én gang. Nevnte vi at det er gratis?

Ukens heteste mobilspillUkens heteste mobilspill
CS Portable - tilgjengelig på Google Play. Bildene er fra Samsung Galaxy Note.

Asphalt 7
Asphalt-serien er tilbake, og i Asphalt 7 er det penere enn noensinne. Og når det arkadeaktige bilracespillet i tillegg fungerer så godt som det gjør kan jeg ikke gjøre annet enn å gi deg nok en anbefaling. Her får vi både klassiske og nye baner fra hele verden, mange biler fra kjente bilfabrikanter, og både enspiller og flerspiller. Er du sulten på litt racing, så har Asphalt 7 alt du trenger.

Ukens heteste mobilspillUkens heteste mobilspill
Asphalt 7 - tilgjengelig på App Store (kommer til Google Play). Bildene er fra Ipad.
Dette er en annonse:

Astronot
Astronot er pussig. Grafikken kan best sammenlignes med et gammeldags Atari-spill, og musikken er like uutholdelig som den er fantastisk. Det som ved første øyekast ser ut til å være et enkelt og gammeldags plattformspill er egentlig noe mer i stil med Metroid-spillene. Enorme, åpne brett fylt til randen med fiender og gåter er det du får her, og er du en av dem som ikke klarer å slutte å tenke på at spill var bedre før kan du finne godt selskap i den lille firkantede astronauten.

Ukens heteste mobilspillUkens heteste mobilspill
Astronot - tilgjengelig på App Store. Bildene er fra Ios.

Dead Trigger
Dead Trigger er et rent arkadeskytespill fra folka bak Shadowgun. Det minner veldig om Call of Duty Zombies, bare med mer blod og gørr. Det er også et av de aller flotteste spillene tilgjengelig på Android og Ios for tiden. Du kan oppgradere våpnene, og det er massevis av brett å boltre seg på. Forbered deg på å plukke frem lommeboken hvis du skal ha nye våpen med mindre du orker å låse dem opp på tradisjonelt vis. Likevel er det ikke store pengene å snakke om, og har du råd til en cheeseburger fra Burger King har du råd til et nytt våpen i Dead Trigger. Noen vil nok føle at dette ikke er mer en en teknisk demo (dog en imponerende en), men er du ute etter noe å skyte på kan du finne langt verre spill. Kjøp det hvis du trenger å trene skytefingeren eller noe pent å se på.

Ukens heteste mobilspillUkens heteste mobilspill
Dead Trigger - tilgjengelig på Google Play og App Store. Bildene er fra Ipad.

Squids Wild West
Squids-gjengen fortsetter deres fargerike eventyr. Squids Wild West er et annerledes rollespill som blander turbaserte kamper, gåter, fysikk med en fet stil, og en herlig historie. Denne gangen går turen til den ville vesten. Stemningsfull westernmusikk følges opp av de samme velkjente mekanikkene som vi så i det første spillet. Solid tidsfordriv.

Ukens heteste mobilspillUkens heteste mobilspill
Squids Wild West - tilgjengelig på App Store. Bildene er fra Ipad.

Darkside
Er du misunnelig på Playstation Vita og det overraskende bra Stardust Delta-spillet, så vil du sikkert bli glad når jeg forteller deg at Ios-formatet nå har fått en tittel som minner om det ovenfornevnte spillet. Darkside er fabelaktig lekkert, med fete rytmer, flotte farger og en hel masse kontrollinnstillinger slik at den kan tilpasses dine skytefingre. Perfekt for korte avbrekk i hverdagen.

Ukens heteste mobilspillUkens heteste mobilspill
Darkside - tilgjengelig på App Store. Bildene er fra Ipad.

The Amazing Spider-Man
Den største nyheten denne uken var selvfølgelig Gamelofts The Amazing Spider-Man. Som i konsollspillet med samme navn får du fritt slenge deg rundt i New York City, men til tider er det dessverre litt for mye for de stakkars mobilene. Teksturer lastes inn for sent og bildeoppdateringen sliter når Spidey hopper utfor en bygning. Det er et ålreit spill, men ikke forvent deg bedre kvalitet enn i Gangstar-spillene. Dette er testet på Iphone, Nye Ipad, Huaweis Mediapad og Galaxy Note, og vinneren er uten tvil Galaxy Note, da både farger og bildeoppdateringen var best på Samsungs telefon. Kjøp det hvis du absolutt ikke klarer å vente med Spider-Man til bussen er hjemme (men vurder gjerne det gode plattformspillet Spider-Man: Total Mayhem istedet).

Ukens heteste mobilspillUkens heteste mobilspill
Spider-Man - tilgjengelig på Google Play og App Store. Bildene er fra Ipad.

Theendapp
Temple Run-spillet har mer eller mindre skapt sin egen sjanger, og her får vi et litt annerledes spill i samme sjanger, med flere nye ideer. Denne gangen skal det samles gaffateip, men prinsippet er det samme: Hopp, skyv og vri deg i et forsøk på å komme så langt som mulig. Det er ganske pent, og at det foregår i dommedagsomgivelser gjør bare opplevelsen enda bedre. Gratis er det også.

Ukens heteste mobilspillUkens heteste mobilspill
TheEndApp - tilgjengelig på App Store. Bildene er fra Ipad.

Bonusinfo: I natt ble gratisspillet Outwitters lagt opp for nedlasting, og det ser ut til å ta med seg fantastisk strategi-gameplay til Ios. Mer om det neste uke.Loading next content