Norsk
Gamereactor
artikler

Ukens mobilspill (uke 30)

På Android og Ios denne uken bys det på OL-spill, The Walking Dead, biler og pixelfigurer. Vi forteller om ukens beste mobilspill...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ios har hatt en vanvittig bra uke på spillfronten, men Android-eierne har også fått noen flotte spillopplevelser. Det har faktisk kommet ut så mange godbiter at det var veldig vanskelig å skulle nøye seg med kun ti til listen.

Orc: Vengeance
Ukens peneste tittel, og også det spillet som har tiltrukket seg mest oppmerksomhet. I Orc: Vengence fra utvikler Chillingo, spiller vi som Rok. Målet er å komme seg gjennom grotter med så mye nytt utstyr som mulig. Og utstyr får du mye av, i tillegg til at du samler sammen en god del erfaringspoeng i løpet av spillets gang. Det både ligner og føles som Diablo, og det er i seg selv en ganske imponerende bragd. Spillet styres ved å klikke på skjermen for å gå, og lette strøk over skjermen kontrollerer evner og slag. Det vil nok ikke falle i smak hos alle, men i alle fall slipper vi virtuelle styrespaker.

Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
Orc Vengance - Ios

The Walking Dead
Den nest største tittelen på App Store denne uken var The Walking Dead, Telltales eventyrspill basert på tegne- og TV-serien med samme navn. Dette er i bunn og grunn det samme spillet som ble sluppet til PC og konsoll for noen måneder siden, så hvis du har lyst på en mer detaljert gjennomgang kan du lese vår anmeldelse. Denne typen eventyrspill er som skapt til touch-kontroll. Det handler om overlevelse og panikk, og jeg har ikke tall på hvor mange tunge beslutninger som må tas i en verden fylt til randen med kaos og udøde. Her får vi mindre gåter å løse, i tillegg til en mørk og dyster historie som holder seg spennende hele veien. Telltale har på toppen av det hele klart å unngå problemer som de har slitet med tidligere (dårlig bildeoppdatering også videre). Trykk og kjøp!

Dette er en annonse:
Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
The Walking Dead - Ios

Mutant Roadkill
Hva får du hvis du blander stilen fra Borderlands med Temple Run , for så å slenge inn en liten dose zombier med dommedagskrydder på toppen? Mutant Roadkill, selvfølgelig. Her er målet å kjøre så langt som mulig, samtidig som du tjener opp cash ved å kjøre ned zombier eller knuse dem i veggen i det de henger seg på bilen din. Du får et digert antall oppgraderinger til både våpen og kjøretøy, og siden spillet er gratis har du ingen unnskylding for å ikke gi det en prøvetur.

Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
Mutant Roadkill - Ios / Android

Flick Champion: World
Glad i OL? Da vil Flick Champion: World være midt i blinken for deg. Her får du løp, spydkasting, både vanlig- og synkronsvømming, kajakkpadling... ja, du skjønner tegninga: du får alt. Og det hele kontrolleres med enkle strøk eller trykk på skjermen, og i likhet med tidligere Flick Champion-spill, fungerer det strålende - med unntak av flerspillerdelen. Flere av sportsgrenene aksepterer for eksempel ikke multitouch, noe som gjør det umulig for to spillere å konkurrere på samme skjerm, selv om knappene allerede er der. Dette er helt klart en feil, og vil trolig bli rettet opp i framtiden, men vær klar over det hvis du kjøper Flick Champion: World for flerspillerdelen. Er du derimot ute etter et enkelt og lettspilt sportspill for én spiller... ja, da har du nok funnet det.

Dette er en annonse:
Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
Flick Champion: World - Ios

Retro Athletics
Det finnes gode sportsspill på Android-plattformen også. Foruten det offisielle OL-spillet London 2012 - Official Game, så har du for eksempel Retro Athletics. Dette er helt topp for de av oss med en forkjærlighet for retrospill, og Retro Athletics byr på virtuell knappemosing og sjarmerende pixelfigurer i alle de typiske sportsgrenene. Spillet har en liten reklame på toppen av skjermen, men det er helt gratis, og for ikke å nevne veldig gøy. Ta en titt da vel!

Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
Retro Athletics - Android

Manos the Hands of Fate
Skulle du ønske du kunne børste støv av den gamle NES-konsollen for å spille et helt nytt spill på den? Da er løsningen Manos! Grafikken er pixelbasert, og kraftige fargekontraster skal man bare venne seg til. Gameplayet baserer seg på klassisk run'n'gun med fokus på plattformhopping. Tenk Megaman blandet med Mario og Castlevania, så har du mer eller mindre Manos the Hands of Fate. Musikken er herlig og grafikken er fantastisk sjarmerende. Styringen gjøres med fire piltaster og A- og B-knappene, akkuratt som på gode gamle NES. Plukk det med deg hvis du savner action av den gode gamle sorten.

Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
Manos the Hands of Fate - Ios

Spy Vs Spy
I Spy Vs Spy kjemper en sort og en hvit spion om å nå målet først. Du kan selv velge hvem av de to figurene fra Mad-magasinet du vil spillet som, og mengden med arbeid Robots And Pencils har gjort med denne konverteringen er imponerende. Å skulle nå målet først er én ting, men motstanderen kan til enhver tid plassere feller for deg, og du for ham. I tillegg til den nye versjonen av den gamle klassikeren, får du originalen med på kjøpet. For å styre stryker du fingeren mot der du vil gå, men selv på iPad blir det litt kronglete. Utvikleren har derimot lovet forbedringer på denne siden, og selv med kontrollen vi har å er det verdt pengene, spesielt med tanke på at du kan spille dette med en venn over internett eller bluetooth.

Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
Spy Vs Spy - Ios

10000000
Ti millioner. Simplere spilltittel skal du lete lenge etter. Spillet er i seg selv ganske simpelt det også, i alle fall inntil man kommer i gang skikkelig. I likhet med Puzzle Quest skal du i 10000000 matche symboler for å utføre angrep, gå i forsvar eller åpne skattekister. Som tittelen hinter til skal det samles opp én million poeng, og slapp av: spillet vil huske poengsummen din slik at du slipper å starte på null hver gang. Både musikken og grafikken leker seg med retrostil, og med så mye utstyr, nivåer og overraskelser som ligger gjemt i 10000000... ja, da har du alt du trenger.

Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
10000000 - Ios

SolaRola
Square Enix er også tilstede på app Store. Sola Rola er et enkelt plattformspill fylt til randen med gode ideer, massevis av sjarme og gode gåter som skal løses. Har du spilt Gish på PC eller Android så vet du hvordan dette fungerer. Du styrer en liten kule rundt en rekke mindre brett i jakten på Ping the Unmerciless, som ønsker å utslette universet. Kontrollen er på topp, og en god kontroll trengs når du skal hoppe på plattformer som beveger seg og utløse eksplosiver for å løse fysikkbaserte gåter. Savner du en artig og fargerik plattform-opplevelse har du puste lettet ut: Sola Rola er nettop det.

Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
SolaRola - Ios

Blazing Star
SNK har så mange arkadeklassikere på samvittigheten at det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Blazing Star er bare ett av mange, og her lånes det mekanikker fra blant annet R-type. Fargerik og lekker arkadehunderholdning på sitt beste. Du kan velge å styre med fingerbevegelser eller virtuelle styrespaker, og SNK Playmore har allerede sagt at enda en kontrollmetode er på vei. Uansett er dette en fantastisk relansering av et allerede bra actionskytespill.

Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
Blazing Star - Ios / Android

Whale Trail Frenzy

Tiny Wings, Jet Pack Joyride og typisk 70-talls stil? Vi snakker selvfølgelig om Whale Trial: Frenzy. Utvikleren har slitt med dårlig salg, og nå har de gått over til gratismodellen - samtidig som spillet også lanseres på Android-plattformen. Den herlige temalåten er grunn nok i seg selv til å laste ned Whale Trial: Frenzy.

Ukens mobilspill (uke 30)Ukens mobilspill (uke 30)
Whale Trial Frenzy - Ios / Android

Bonus: Har du allerede slettet Angry Birds Space er det bare å laste det ned igjen. 20 helt nye brett ligger nemlig å venter på deg.



Loading next content