Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Soul Calibur VI

Vår første titt på Soul Calibur VI

Vi hev oss ut i kamp som Sophitia og Mitsurugi i vår første smakebit på det kommende slåssespillet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Nylig avholdt Bandai Namco et arrangement i Paris hvor de viste frem en del kommende spill, blant annet det nylig annonserte Soul Calibur VI. Jeg visste ikke noe mer om spillet enn det lille traileren hadde vist meg, så jeg var rimelig spent da jeg satt meg ned for å tilbringe litt kvalitetstid sammen med Sophitia og Mitsurugi, som er de to figurene som er tilgjengelige i demoen.

Fans av serien vil kjenne seg igjen med en gang. Her kan man denge folk rundt med sverdet sitt, sende de utfor arenakanten, og det er mer enn nok av oransje og blå greier som flyr rundt på skjermen til å vekke en bråte med gode minner. Selv kontrollene er nesten de samme som tidligere - X for å blokkere, firkant for horisontalt angrep, trekant for vertikalt angrep og runding for å sparke. Så til å begynne med gikk ting veldig bra, det føltes ut som et godt gammel Soul Calibur-spill, men ikke alt er helt likt som i tidligere spill.

Critical Edge, for eksempel, er litt annerledes enn den vi så i 2012 i V. Nå trenger man bare å trykke på R2 for å utføre Critical Edge. Dette fører med seg både fordeler og ulemper. Ja, det er lettere å utføre angrepet nå, men det gjør det også mulig å bruke det mye oftere i løpet av en kamp. Så fort man lærer seg å blokkere angrepet blir det lettere å håndtere, men jeg så de samme to animasjonene om og om igjen i løpet av den halvtimen jeg spilte.

Dette er en annonse:
Soul Calibur VI
Soul Calibur VISoul Calibur VISoul Calibur VI

Reversal Edge, derimot, er en helt ny funksjon, hvor du kan få tiden til å gå saktere slik at du kan blokkere eller utføre et angrep med bare et tastetrykk. Det stor risiko for å bli truffet selv og lide mye skade, så denne funksjonen bør brukes med måtehold. Det er en veldig kul funksjon som gir kampene et kult cinematisk preg, noe som ikke er så rart med tanke på at produsenten Motohiro Okubo sa de lot seg inspirere av en rekke filmer da de laget spillet. Både Critical og Reversal Edge krever Critical Gauge, så bruk dem sparsommelig.

Visuelt sett er spillet veldig imponerende. Det er polert og detaljrikt, og kan fint måle seg med moderne slåssespill som Tekken 7. Ikke bare med tanke på figurene, men også omgivelsene som er utrolig pene. Jeg fikk blant annet prøve ferdighetene mine i et palass inspirert av game Hellas og antikken, og foran en hule hvor stalaktitter hang fra huletaket.

Dette er en annonse:

De har også gjort en innsats for å få selve kampene til å se mer cinematiske og spektakulære ut, med mye blått og oransje og gnister som flyr når sverdene treffer hverandre. Det høres kanskje ikke så imponerende ut, men ta en titt på gameplayet i videoen ovenfor og hvordan det ser ut i sakte film og med Edge-angrepene, og så skjønner du hva jeg mener.

Soul Calibur VI
Soul Calibur VISoul Calibur VI

Siden vi bare hadde to figurer til rådighet ble vi veldig godt kjent med dem. Begge hadde samme detaljnivå og er figurer vi kjenner fra tidligere spill. Mitsurugi med samuraisverdet føles litt treg å spille med sammenlignet med Sophitia , men han er definitivt en veldig kraftig kriger som kan gjøre mye skade, hvis man rekker å få inn noen angrep. Sophitia virker som et bedre valg generelt - hun er rask og smidig, og har et ødeleggende Critical Edge-angrep som sender motstanderen opp i lufta før de spiddes gjennom magen av sverdet hennes.

Jeg var ganske imponert da demoen var over. Ja, det føles ut som de gode gamle Soul Calibur-spillene, men det har også en del nytt og kult å by på, og gammelt og nytt er godt balansert. Som Okubo selv påpekte så var han opptatt av å ikke rote med selve essensen til Soul Calibur-serien og det merkes. Reversal Edge-systemet og de nye visuelle effektene får hver kamp til å føles episk ut, og jeg gleder meg veldig til å få prøve ut flere figurer, flere angrep og flere baner.

HQ
Soul Calibur VISoul Calibur VISoul Calibur VI

Relaterte tekster

1
Soul Calibur VIScore

Soul Calibur VI

ANMELDELSE. Skrevet av Peter Alexander Holthe

Har Soul Calibur-serien hatt godt av den lange pausen? Og er Soul Calibur VI en verdig avslutning på franchisen? Peter har bevæpnet seg og tatt steget ut i arenaen for å finne ut av det!

0
Sånn ser Amy ut i Soul Calibur VI

Sånn ser Amy ut i Soul Calibur VI

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

I går kunne Odd Karsten informere oss om at Soul Calibur-veteranen Amy er på vei til Soul Calibur VI som en DLC-figur via spillets sesongpass. Og i dag har spillets...Loading next content