Norsk
Gamereactor
artikler

Vi har besøkt House of Nerds

Hva skjer når man samler gamere, utviklere, cosplayere, YouTube-kjendiser, e-sportutøvere og hobbyentusiaser under samme tak?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er høyt tempo på House of Nerds i disse dager. Det er noe vi innser etter hvert som daglig leder Ida Faldbakken loser oss fra rom til rom og forteller oss om sine visjoner for hvert av dem.

I første etasje skal det bli både et konferanserom med Playstation-tema og et krypinn der barn og unge kan sysle med et eller annet kreativt. Kanskje de kan bygge LEGO. Synet som møter oss er et halvmalt rom med stige og malingsspann, samt en garasje, men hadde vi kommet på samme tid bare én dag i forveien hadde gulvteppet i korridorene i første etasje vært borte og datamaskinene som står stablet pent på rekke og rad i spillområdet vært et helt annet sted - trolig i en lastebil eller i et lagerbygg.

House of Nerds bygges opp, i voldsom fart, til å bli et knutepunkt for spill og teknologinerder som vil utfolde seg sosialt, profesjonelt eller kreativt. Her skal man kunne komme å spille, lede workshops, opptre, utvikle spill, se på eller delta i spillturneringer og, ideelt sett, nesten hva det skulle være.

Vi har besøkt House of Nerds
Velkommen inn!
Dette er en annonse:

Man trenger ikke se lengre enn til programmet for de første dagene for å skjønne at det menes alvor med dette. Allerede før den offisielle åpningsuka har gått av stabelen blir det live-show med YouTube-kjendisene Prebz og Dennis og en konkurranse for norske startup-selskaper, før det på lørdag blir baråpning og cosplay-konkurranse.

For at det skal bli plass til alt dette strekker selve lokalet, som ligger på Løren i Oslo, seg over flere rom og etasjer. I overetasjene finnes noen alminnelige kontorlokaler og konferanserom til utleie, mens man i første etasje har fellesarealet som er blitt utsmykket i blått og hvitt slik at det virker lyst og moderne. Her er inngangspartiet, spillområdet, en liten scene med TV-studio og esportsbaren. Kommer du på besøk er det med andre ord her du kommer til å være, etter all sannsynlighet.

Det mest iøyefallende området er kanskje spillområdet - et langt L-formet rom som består av stoler og pulter med tilhørende PC-bokser og headset. I hjørnet står det bord med Playstation 4-konsoller, og går man videre inn til kortsiden av hallen finner man området der proffe spillere skal sitte og konkurrere mot hverandre.

Ved inngangen til rommet er det en T-bane-aktig billettskanner der besøkende må vise inngangspasset sitt for å komme inn. Med store vinduer langs veggene føles det hele usedvanlig lyst og friskt - i skarp kontrast til tanken om at ivrige gamere stort sett sitter alene i mørket og spiller.

Dette er en annonse:
Vi har besøkt House of Nerds
Spillområdet er både lyst og ryddig, i motsetning til enkelte barnerom. Vi satser på at PC-skjermene er lyssterke nok til å unngå gjenskinn.

Enda mer imponerende enn lokalene er kanskje menneskene som jobber der og hvor mye de brenner for hele prosjektet. Vi snakker med Thea Winger, som selv startet å jobbe på House of Nerds som frivillig før hun etter hvert ble heltidsansatt. Hun forteller at det finnes en Facebook-gruppe der de ansatte lyser ut arbeidsoppgaver, noen ganger i bytte mot medlemspass. Dugnadsånden er til å ta og føle på.

Med bransjepersonligheter som Vegard Skjefstad, mannen bak The Gathering, som teknisk leder, er det lett å spore at House of Nerds er bygget på idealistiske tanker om å fremme norsk spillundstri. Det er dog også resultat av en mer praktisk observasjon om at dette er noe spill-Norge sårt trenger, samt noe folka bak har ønsket lenge.

Vi har besøkt House of Nerds
En del av gjengen som har gjort det hele mulig

Tanken bak House of Nerds er nemlig ikke bare at alskens forskjellige nerder skal ha et tilholdssted, men også at de skal ha et sted å møtes. Barn og unge som drømmer om å åpne et spillstudio skal kunne treffe utviklere som nettopp har startet, enten de holder til i bygget eller er på besøk utenfra. Disse nyoppstartede utviklerne skal igjen ha anledning til å møte folk med enda mer erfaring, eller andre mennesker i samme situasjon.

Spillere som er aktive i Counter-Strike på fritiden skal kunne organisere seg med andre mennesker, og ha en mulighet til å møte proffe esportsutøvere. Proffene skal igjen ha en arena å spille på, og esport-ligaen til TV2 et TV-studio å sende fra.

Slik vi forstår det, handler det hele om å legge enda en stein i murverket som er norsk spillindustri. En stein som tilsynelatende er voldsomt etterspurt.

Vi har besøkt House of NerdsVi har besøkt House of Nerds
Stor interesse: Live-showet med Prebz og Dennis er fullbooket. Det lover godt.


Loading next content